Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8167
De la 07 Ianuarie 2003
114972795

Botoşani: Cine-l trage în prăpastie pe primarul Portariuc?

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2013, 23:00

În ultima perioadă relaţiile primarului Ovidiu Portariuc cu consilierii locali municipali s-au radicalizat. Punând nemulţumirile consilierilor pe seama intereselor lor de partid, primarul a adoptat faţă de aceştia o poziţie autoritară şi de cenzură. Portariuc se comportă cu consilierii locali ca şi cum aceştia ar fi slugile sale politice şi nu aleşii botoşănenilor în numele cărora ei au dreptul să-i ceartă socoteală primarului de tot ce face sau vrea să facă.
Atitudinea aproape dictatorială a lui Portariuc faţă de consilieri i-a determinat pe aceştia să se solidarizeze, indiferent de culoarea politică, şi să facă front comun în faţa încercărilor repetate ale primarului de a-i pune în situaţia de a vota proiecte de hotărâri ce încalcă legea sau sunt vădit părtinitoare şi în favoarea protejaţilor primarului şi ai PSD.
Apoi, primarul Portariuc a început să ia o serie de decizii care afectează direct interesul public, aducând grave prejudicii comunităţii întregului oraş Botoşani dar şi cu consecinţe asupra unor localităţi din jurul municipiului.
În articolul de faţă vom prezenta cum a acţionat primarul Ovidiu Portariuc faţă de două probleme majore care vor afecta direct viaţa cetăţeanului de rând şi care dacă nu vor fi rezolvate în interesul public vor putea atrage mari consecinţe asupra buzunarului botoşăneanului.

Bătălia de monopol pe Zona Metropolitană
Asociaţia care a luat fiinţă pentru a atrage proiecte care să aducă prosperitate economică şi de calitate a vieţii atât celor din Botoşani cât şi comunelor membre este pe cale de a fi transformată într-un fel de moşie a primarului Ovidiu Portariuc. Deja el a reuşit să impună la conducerea Asociaţiei un personaj lipsit de performanţă profesională, singurul său merit fiind numele pe care-l poartă. Este vorba de Cătălin Olaru, fiul lui Viorel Olaru, cel care a fondat societatea D&O&C DIVA. Viorel Olaru a fost cel care în decembrie 1989 a reuşit să aducă la conducerea primăriei Botoşani un grup de cumetri ai săi şi să fondeze la Botoşani Frontul Salvării Naţionale, transformat apoi în PDSR. Pentru efortul său, Viorel Olaru şi-a tras partea printre care şi staţiile de tramvai, în care a amenajat spaţii comerciale, ridicând şi un restaurant pe teren public în faţa unui bloc din vecinătatea bisericii Sf. Ilie.
Beizadea de fondator de PDSR, Cătălin Olaru a fost recompensat de actualul PSD prin preşedintele executiv Ovidiu Portariuc cu funcţia de director general al Asociaţiei, iniţiind şi un proiect de hotărâre prin care să i se acorde un salariu de 4.440 lei lunar. Pentru început, că pe parcurs va fi majorat.
Consilierii locali PNL, PDL şi PER au constatat că scopul şi obiectul de activitate al Asociaţiei a fost transformat într-un mijloc politic al PSDD de a controla integral fondurile europene ce urmează a fi accesate. Aşa că au părăsit şedinţa de consiliu la care Portariuc voia cu orice preţ să fie votată hotărârea de numire a conducerii Asociaţiei şi lefurile stabilite.
În replică, având controlul politic asupra Asociaţiei, Portariuc a stabilit că vreme de 2 ani Asociaţia nu va mai primi nicio comună membră şi cu acces la fondurile europene. Decizia l-a vizat direct pe Florin Ţurcanu, care voia ca şi Consiliul Judeţean Botoşani să devină membru al Asociaţiei pentru a sprijini comunele limitrofe Botoşaniului pentru a se dezvolta şi ele. Acuzaţiile de până acuma cum că Portariuc a preluat controlul asupra Asociaţiei Zonei Metropolitane s-au confirmat. Cum tot ce atinge Portariuc se veştejeşte sau usucă, sunt toate şansele ca Asociaţia să nu funcţioneze ci doar să se cheltuiască o sumă enormă din bugetul primăriei pe salariile unor protejaţi ai PSD.
Ca orice pervers politic, pentru ratarea obiectivelor Asociaţiei Portariuc vca da vina pe consilierii locali ai PNL. PDL şi PER.

Lipsa de comunicare ascunde interese oculte
O altă problemă pe care consilierii locali i-o reproşează primarului Portariuc este lipsa de comunicare a acestuia cu ei. Consilierii se trezesc că pe ordinea de zi apar solicitarea unor aprobări care nu erau prevăzute iniţial. Apar proiecte de hotărâre despre care primarii nu le-a furnizat niciun fel de informaţii, încercând să-i pună în faţa faptului împlinit, adică să voteze fără a mai solicita şi alte explicaţii.
Cum prin PNL şi PDL sunt consilieri locali cu experienţă în administraţia publică locală, încercările lui Portariuc de a le obţine votul pe uşa din dos sunt repede descoperite şi demascate public.
Când este prins cu mâţa-n sac, Portariuc ise în public şi minte cu o seninătate greu de crezut că că din vina consilierilor locali PDL şi PNL nu poate rezolva problemele botoşănenilor, care în fond sunt doar aranjamente ale sale. Aşa s-a întâmplat cu Parcul Cornişa, când de la vot au lipsit consilierii PSD care să susţină angajarea unui credit de la Banca Mondială. Portariuc a ieşit public şi a minţit că n-a putut angaja creditul din cauza opoziţiei consilierilor PDL şi PNL care, culmea, au rămas în sală şi au votat în favoarea cererii primarului.
Când Florin Ghiorghiţ㠖 PDL şi Cătălina Lupaşcu – PNL i-au solicitat să-şi ceată scuze public pentru minciună, Portariuc a refuzat susţinând că a fost o declaraţie politică.
La şedinţa de Consiliu din 6 decembrie liberala Cătălina Lupaşcu i-a cerut să scoată de pe ordinea de zi proiectele CL pe care nu le-a discutat cu consilierii. Din nou primarul a refuzat susţinând că cererea sa este una politică.
Când primarului nu-i ies pasienţele, iese public şi reclamă că este sabotat ăn muncă de coaliţia politică PNL – PDL şi din această cauză se află în imposibilitate de a-şi îndeplini Promisiunile din campania electorală.
Acuzat de lipsă de comunicare de trei consilieri locali: Florin Ghiorghiţă, Eugen Ţurcanu şi Gheorghe Iavorenciuc dar şi de încercare de manipulare a consilierilor, Portariuc a declarat c㠓Nu sunt dispus la compromisuri şi la niciun fel de negocieri. Singurul interes este al botoşănenilor şi tocmai de asta domniile lor consideră aceasta inabilitate de a face compromisuri sau de a negocia anumite lucruri“ Vorbe mari, frumoase dar mincinoase pentru că adevărul este exact invers. Primarul este cel care încearcă să-i ducă în eroare pe consilieri, lipsindu-i de comunicare şi transparenţă asupra materialelor care li se cer a fi votate.
S-a mai afirmat prin presa locală că primarul Portariuc este prizonierul unui grup mafiot şi că toate demersurile sale în afara cadrului legal sau vădit partinice sunt, de fapt, voinţa acestui grup. De vreme ce primarul continuă să nu colaboreze cu consilierii locali, se poate trage concluzia că acesta ar putea fi exponentul unei grupări ce are cu totul alte interese decât cele ale cetăţenilor.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: La o partida de vanatoare…
Dinbamica economiei: Legea insolvenţei
Gastronomie: Borş de peşte
Chişinăul are scopul de a preda puterea sa Bruxelles-ului sau, posibil, Bucureştiului
România a îndeplinit criteriile pentru Schengen
nu putem sta in genunchi, cu mâna întinsă
Miting in fata Guvernului faţă de neaplicarea legii ce prevede eutanasierea câinilor maidanezi
la 3 luni de când un copil a murit sfâşiat de câini, legea în vigoare nu este aplicată
Lumea luî Rotundu: Ecouri de la sărbătoarea Unirii
O nouă scrisoare de mulţumire adresată Jurnalului
Cine sunt oligarhii care se bat în culise pentru viitorul Ucrainei
Traian Băsescu, la cumpărături: Nu s-a ieftinit pâinea după reducerea TVA
E foarte bine, poate învăţă şi politicienii să nu fure terenuri
Regele Mihai condamnă abuzurile în cazurile Pungeşti şi Roşia Montana
Revoluţie la Pungeşti: oameni nevinovaţi care îşi apără pământul şi apa, călcaţi în picioare de jandarmi si alungaţi cu jeturi de gaze lacrimogene!
Vremea securității staliniste s-a întors la Pungești: un ultim abuz al unor brute care își spun jandarmi
Atenţionare de viscol şi vânt puternic pentru aproape toată ţara
începând de luni dimineaţa
Liviu Voinea recunoaşte că nu ştie exact unde în buget se duc banii din acciza la benzină
Iulia Moţoc anunţă că pe 18 decembrie va depune jurământul ca judecător CEDO
Ce nu pricepe, cu puţina sa minte, Corlăţean
Ioan Rotundu
Oraşul câinilor de pripas
Magazinul Botoşani se autodemolează
Perle geniale la examenul pentru obţinerea cetăţeniei române
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă