În perioada cât el a fost arestat, verişorii său au dat năvală în casa sa, peste soţie, ameninţând-o cu bătaia dacă nu le îndeplineşte anumite interese. Femeia a sunat la 112 iar de la Poliţia Rădăuţi Prut s-a deplasat la faţa locului agentul de poliţie Sandu care a constatat că verişorii lui Silion tocmai au comis infracţiunea de viol de domiciliu.
Dosarul întocmit de fostul miliţian devenit postdecembrist poliţist a ajuns pe masa procurorului Mihaela Juravle din cadrul Parchetului Darabani. Aceasta, spune Silion, a avut o atitudine ostilă faţă de soţia sa, i-a vorbit extrem de urât şi în termeni vulgari iar la finalul cercetărilor a constatat că verişorii săi n-au comis nicio infracţiune, emiţând o ordonanţă de neînceperea urmăririi penale.
Silion a contestat soluţia dată de procurorul Juravle la şeful ei, prim-procurorul Nicu-Paul Ioniţă (foto 2). Şeful a informat soluţia dată de subalterna sa şi a dispus redeschiderea cercetării penale.
Între timp procurorul Mihaela Juravle a fost prinsă de DNA că a încercat să-şi cumpere un post de judecător sau de procuror la instanţa din Rădăuţi Bucovina sau Botoşani, dorind probabil să părăsească viaţa lipsită de culoare ce-o avea în Darabani.
Prinsă cu afaceri necurate puse la cale cu fostul senator sucevean Teodor Haucă, Juravle a fost pusă sub acuzare pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă şi participare la realizarea unor falsuri.
În schimbul traficării influenței, inculpatul Haucă Teodor i-a pretins inculpatei Juravle Mihaela ca, în urma ocupării uneia dintre aceste noi funcții, să îi asigure acestuia cât și firmelor administrate de acesta, protecția în plan juridic. În același context, în intervalul 15.10.2014-19.11.2014, inculpatul Haucă Teodor i-a solicitat

În urma inculpării sale, Mihaela Juravle a fost pusă sub control judiciar în baza prevederilor art. 211 215 din Codul de procedură penală pentru o perioadă de 60 de zile. La art. . 215 lit. e din C.pr.p se arată: e) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta; Aşadar, vreme de 60 de zile Juravle nu mai avea ce căuta prin Parchetul Darabani.
Cu toate acestea ea a fost văzută ca intrând în şedinţele de judecată şi continuând să efectueze cercetări penale, ea inculpată penal şi deci suspectă de a fi o infractoare periculoasă dacă avem în vedere profesia sa.
Andrei Silion susţine că după ce Juravle i-a scos verişorii de sub urmărire penală a depus o plângere şi împotriva miliţianului-poliţist Sandu pe care l-a suspectat că a pactizat cu verişorii lui. Iar plângerea sa a ajuns pe masa procurorului Juravle care i-a dat şi lui Sandu un NUP cât Postul Crăciunului de mare. Numai că ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale a poliţistului a fost emisă în intervalul de timp cât era este sub control judiciar şi, deci, nu avea dreptul de a-şi exercita profesia de procuror.
Din nou Slion a contestat NUP-ul lui Juravle şa primul-procuror Nicu-Paul Ioniţă şi aşteaptă soluţia acestuia. Dar vrea şi un reportaj la Lumea lu Rotundu. Se rezolvă!
Dar cum rămâne cu Juravle care aflată sub control judiciar continuă să-i ancheteze pe alţii în timp ce şi ea are calitatea de inculpat?