Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26552
De la 07 Ianuarie 2003
111407825

Botoşani: Mihaela Juravle, procurorul poamă acră din Parchetul Darabani

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2015, 23:00

Andrei Silion este unul dintre contrabandiştii cu ţigări arestaţi în ianuarie a.c. El locuieşte în satul Miorcani, comuna Rădăuţi Prut. Omul s-a adresat Lumii lu’ Rotundu pentru că are mari probleme cu procurorul Mihaela Juravle (foto 1) din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.
În perioada cât el a fost arestat, verişorii său au dat năvală în casa sa, peste soţie, ameninţând-o cu bătaia dacă nu le îndeplineşte anumite interese. Femeia a sunat la 112 iar de la Poliţia Rădăuţi Prut s-a deplasat la faţa locului agentul de poliţie Sandu care a constatat că verişorii lui Silion tocmai au comis infracţiunea de viol de domiciliu.
Dosarul întocmit de fostul miliţian devenit postdecembrist poliţist a ajuns pe masa procurorului Mihaela Juravle din cadrul Parchetului Darabani. Aceasta, spune Silion, a avut o atitudine ostilă faţă de soţia sa, i-a vorbit extrem de urât şi în termeni vulgari iar la finalul cercetărilor a constatat că verişorii săi n-au comis nicio infracţiune, emiţând o ordonanţă de neînceperea urmăririi penale.
Silion a contestat soluţia dată de procurorul Juravle la şeful ei, prim-procurorul Nicu-Paul Ioniţă (foto 2). Şeful a informat soluţia dată de subalterna sa şi a dispus redeschiderea cercetării penale.
Între timp procurorul Mihaela Juravle a fost prinsă de DNA că a încercat să-şi cumpere un post de judecător sau de procuror la instanţa din Rădăuţi Bucovina sau Botoşani, dorind probabil să părăsească viaţa lipsită de culoare ce-o avea în Darabani.
Prinsă cu afaceri necurate puse la cale cu fostul senator sucevean Teodor Haucă, Juravle a fost pusă sub acuzare pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă şi participare la realizarea unor falsuri.
“În schimbul traficării influenței, inculpatul Haucă Teodor i-a pretins inculpatei Juravle Mihaela ca, în urma ocupării uneia dintre aceste noi funcții, să îi asigure acestuia cât și firmelor administrate de acesta, protecția în plan juridic. În același context, în intervalul 15.10.2014-19.11.2014, inculpatul Haucă Teodor i-a solicitat pozasolicitat suspectei Bădică Doina, consilier în cadrul Senatului României – Comisia Economică Industrii și Servicii, să redacteze și să semneze în fals două cereri în numele inculpatei Juravle Mihaela pe care să le înregistreze la biroul registratură secretariat și arhivă din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată într-un comunicat al DNA din 22 octombrie 2015
În urma inculpării sale, Mihaela Juravle a fost pusă sub control judiciar în baza prevederilor art. 211 – 215 din Codul de procedură penală pentru o perioadă de 60 de zile. La art. . 215 lit. e din C.pr.p se arată: „e) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta;” Aşadar, vreme de 60 de zile Juravle nu mai avea ce căuta prin Parchetul Darabani.
Cu toate acestea ea a fost văzută ca intrând în şedinţele de judecată şi continuând să efectueze cercetări penale, ea inculpată penal şi deci suspectă de a fi o infractoare periculoasă dacă avem în vedere profesia sa.
Andrei Silion susţine că după ce Juravle i-a scos verişorii de sub urmărire penală a depus o plângere şi împotriva miliţianului-poliţist Sandu pe care l-a suspectat că a pactizat cu verişorii lui. Iar plângerea sa a ajuns pe masa procurorului Juravle care i-a dat şi lui Sandu un NUP cât Postul Crăciunului de mare. Numai că ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale a poliţistului a fost emisă în intervalul de timp cât era este sub control judiciar şi, deci, nu avea dreptul de a-şi exercita profesia de procuror.
Din nou Slion a contestat NUP-ul lui Juravle şa primul-procuror Nicu-Paul Ioniţă şi aşteaptă soluţia acestuia. Dar vrea şi un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. Se rezolvă!
Dar cum rămâne cu Juravle care aflată sub control judiciar continuă să-i ancheteze pe alţii în timp ce şi ea are calitatea de inculpat?


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Isteţimea călugăriţei
Reţeta zilei: Friptură de Zalău
Horoscopul zilei de 9.12.2015
Fiscul scoate la licitatie vila din Predeal a Cameliei Voiculescu,
pentru a recupera o parte din prejudiciul din dosarul ICA
Martin Schulz: Europa este in pericol sa dispara,
din cauza populismului si nationalismului
Joe Biden: Sanctiunile impotriva Rusiei nu vor fi reduse daca nu respecta angajamentele asumate la Minsk
Traian Basescu ii cere Guvernului sa anuleze actele normative care au modificat Legea Educatiei din 2011
Lazea, BNR: In societatea romaneasca sunt prea multi oameni care pica testul bezelei
Adjud: O femeie a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost muscata de caini pe strada
Controalele anuntate de ANAF i-au panicat pe romanii bogati.
Oamenii incearca sa isi aminteasca de unde au milioanele de euro
Petrolul isi continua caderea, barilul Brent cade sub 40 de dolari
Tanarul suspectat de propaganda jihadista a trecut la islam in urma cu doi ani:
Multumesc lui Allah ca m-am oprit de la toate relele - fumatul, alcoolul, drogurile
Ioan Rotundu -Dângeanu, ,,Doar politicieni sau şi ticăloşi?”
Articol scris de: Ion Istrate / 5 Dec 2015
Anunţ de larg interes
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă