Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13998
De la 07 Ianuarie 2003
123805549

Editorial

Cum să-i învingem pe „Ai noştri”

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2016, 23:00

Majoritatea votanţilor din mediul rural vor merge duminică la vot ca să ştampileze lista cu candidaţi pentru „ai noştri”. Sintagma de „ai noştri” există de mai mulţi ani în limbajul celor din mediul rural dar se pare că de această dată ea a devenit un fel de slogan electoral. Ca să înţelegeţi mai bine această preferinţă electorală a celor din mediul rural am să mă folosesc de două exemple pe care le consider edificatoare.
Comuna Coţuşca face parte dintre comunele mari ale judeţului. În întreaga perioadă postdecembristă comuna a avut parte numai de primari liberali. Dar niciodată primarii în scaun nu s-au confruntat cu un asemenea curent pro-PSD cum se confruntă actualul liberal Dan vezeteu. Încercând că le explice sătenilor de ce ar trebui să voteze cu PNL, partid care-l susţine pe Dacian Cioloş de a rămâne premier şi pentru următorii patru ani, replica sătenilor a fost una cât se poate de fermă: „Te-am votat ca primar liberal pentru că eşti om gospodar, dar acum votăm cu ai noştri şi nu cu Cioloş care vrea să ne vândă ţara lui Soros”.
Aşadar, efectul propagandei făcută în mod consecvent la Antena 3 şi televiziunea lui Sebastian Ghiţă este unul eficient. Cei care fac trimitere la Soros habar n-au cine este acesta şi cu ce se ocupă dar dacă le-au spus cei de la Antena 3 că este un om rău, care râvneşte la bogăţiile României, înseamnă că aşa este. Iar Cioloş, în viziunea lor, este cel care vrea să-i dea lui Soros bogăţiile ţării sărăcindu-i pe români.
Ungurenii este o altă mare comună din judeţ, poate chiar cea mai mare. Şi această comună a fost condusă în cea mai mare parte a perioadei postdecembriste de către primari liberali. Actualul primar liberal Ilie Ivanache conduce comuna din anul 2004. Sătenii l-au votat pentru că s-a dovedit a fi bun gospodar şi administrator al comunei.
Acum, când le cere votul pentru PNL, răspunsul este cam în genul celor de la Coţuşca: „Te-am votat pe mata că faci treabă dar acum votăm cu ai noştri”.
Cine sunt „ai noştri” în limbajul celor de la ţară? Sunt exact politicienii implicaţi până peste cap în acte de corupţie, în furturi din banul public, unii deja condamnaţi, alţii în curs de cercetare penală. Sunt acei politicieni care de patru ani de zile tot încearcă să limiteze competenţele DNA-ului ca să nu-i mai deranjeze din activitatea lor de jefuire a averilor ţării şi care strigă zi8lnic din studiourile televiziunilor patronate de moguli corupţi ca şi ei că actualul guvern tehnocrat condus de Cioloş a vândut bogăţiile ţării multinaţionalelor iar ce-a mai rămas din ele vor să le vândă acum lui Soros. Este cunoscuta sintagmă din viaţa practică a românilor „Hoţul strigă hoţii!”
„Ai noştri” sunt de fapt Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Şova actuali lideri politici dar şi şefi ai unor organizaţii mafiote care au acaparat pe bucăţi ministerele cu mulţi bani alocaţi de la buget aşa cum este cel al Sănătăţii, Educaţiei, Administraţiei Publice, Casa Naţională de Sănătate, Compania Naţională de Drumuri şi Poduri etc. şi le părăduiesc financiar.
Pentru aceşti votanţi de la ţară afirmaţia acelui social-democrat care a declarat „Nu poate DNA aresta cât putem noi fura!” nu poartă nici un mesaj periculos. Dar dacă le-a spus Dragnea, Ghiţă, Ponta, Tăriceanu la Antena 3 că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Koveşi a plagiat teza de doctorat iar ca să-şi acopere plagiatul îi acuză pe ei de fapte penale fabricate, aceşti rurali gură-cască la emisiune dau crezare sută la sută acestor impostori corupţi.
Ieri, cele mai înalte foruri ştiinţifice din mediul universitar au stabilit definitiv şi indubitabil că Koveşi n-a plagiat. Dar escrocii şi impostorii politici corupţi şi-au făcut numărul la televizor şi i-au convins pe rurali că ei sunt victimele lui Koveşi şi că ei trebuie votaţi ca să preia puterea şi să spele această ruşine numită Koveşi de pe imaginea justiţiei româneşti.
Toţi aceşti impostori, manipulatori ai informaţiei şi măsluire a adevărului sunt pentru votanţii din mediul rural „ai noştri”. Pe ei vor aceşti români cu capacităţi intelectuale şi de înţelegere a realităţii reduse, cu o educaţie civică rezultat al dresării îndelungate practicată de PSD prin uriaşul mecanism de propagandă să-i facă stăpâni peste bogăţiile ţării, peste viitorul lor şi al nostru.
Aceşti votanţi văd în „ai noştri” un fel de victime ale DNA-ului devenit un instrument al răzbunării politice dar dacă-i întrebi cine ar fi răzbunătorii nu ştiu să rostească vreun nume de persoană, de partid sau de „agentură străină” cum îi plăcea lui Ceauşescu să numească duşmanii ţării care de fapt erau duşmanii lui şi ai comunismului promovat de el.
Au creierii bine spălaţi şi n-au cum vedea că de fapt „ai noştri” sunt adevăratul pericol pentru România. Când îşi vor reveni din starea de hipnoză pe care le-a indus-o „ai noştri” vor realiza ce nenorocire au atras, prin votul lor, asupra ţării., Îşi vor plânge ignoranţa şi prostia de care au dat dovadă dar vom plânge şi noi cei care i-am lăsat să fie majoritari la vot şi să ne decidă soarta.
Iată un motiv puternic să mergem cu toţii la vot şi să nu-i lăsăm pe aceşti rurali dresaţi, hipnotizaţi, cu creierele spălate, lipsiţi de educaţie civilă şi responsabilitate să ne decidă viitorul. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 9.12.2016
Bancul zilei: „Prezervativ găurit”
Bilanţul activităţii de parlamentar a deputatului Cristian Roman
Mizerabilii
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos, despre decizia in cazul Kovesi:
Este pertinenta, atat timp cat a fost luata de o institutie cu oameni profesionisti
Guvernul a aprobat infiintarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro
ActiveWatch acuza CNA ca este "martor pasiv al intoxicarilor si manipularilor de la Romania Tv",
pe perioada campaniei electorale
Studiu: Cat de expusi sunt romanii la stiri false?
La alegerile parlamentare se poate vota doar in judetul de domiciliu;
elevii si studentii au bilete de tren gratuite pentru a merge acasa la vot
Reactia lui Dacian Ciolos dupa afirmatiile premierului ungar:
Declaratii neelegante si nepotrivite, facute intr-o logica electorala, cu obiective politice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog