Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6434
De la 07 Ianuarie 2003
123658420

Botoşani. Cine vrea să-l compromită pe primarul Rădeanu?

  • 8 February 2015, 23:00

Suntem declaraţi ca fiind publicaţie de atitudine şi comentarii şi ori de câte ori ni s-a ivit prilejul de a lua atitudine faţă de un fapt, un eveniment public sau faţă de acţiunea ori inacţiunea unei persoane publice am făcut-o. O facem şi de această dată când am luat cunoştinţă de o ştiruţă apărută pe un site local prin care se afirma că primarului comunei Frumuşica, social-democratul Costel Rădeanu (foto 1), Camera de Conturi Botoşani i-a găsit lipsă în gestiune 1110 m.c. de piatră şi că acesta este bun de plată pentru suma de 86.286 lei.
Ni s-a părut curioasă această ştire sumară, lipsită de orice date concrete şi care nu răspundea nici pe departe la cele 5 întrebări de bază la care trebuie să răspundă o informaţie de interes public. De exemplu nu se spunea când a fost comisă fapta, în ce împrejurări şi când a fost ea descoperită. Ciudat ni s-a părut şi lipsa de interes a reporterului de a afla şi un punct de vedere al celui acuzat, mai ales că ştirea nu se baza pe un document oficial pe care să-l fi citat, ci numai a indicat la general cine ar fi constatat presupusa pagubă.
Realitatea este însă total diferită. În anul 2011, primarul Costel Rădeanu a pietruit cam toate uliţele săteşti de prin comună, măsură care i-a bucurat mult pe localnici. De atunci, în fiecare an controlorii de la Curtea de Conturi au verificat activitatea primarului şi n-au găsit nimic suspect. Abia în luna au august 2014 un control a ţinut să reverifice pietruirea uliţelor în anul 2011, constatând lipsa unei cantităţi de 1110 m.c. de piatră. Lipsa s-a constatat scriptic, adică pe bază de documente, şi nu faptic, adică în teren.
Ce anume a cauzat lipsa documentelor s-a aflat pozaulterior că fostul contabil al primăriei, Corneliu Bălăşanu, a sustras un dosar cu documente. La nici o săptămână de la efectuarea controlului, dosarul a fost recuperat, prezentat celor de la Curtea de Conturi care au revenit asupra constatării pagubei anulând-o. Cum s-a ajuns ca o constatare din august 2014, desfiinţată oficial de către cei care au efectuat controlul, să apară ca eveniment curent pe acel site pare să fie, ori o intoxicare a reporterului, ori o informaţie oferită de către cineva interesat să-l denigreze pe primar şi care a pus alături şi ceva creiţari.
Am discutat cu viceprimarul Dumitru Baciu (foto 2), care era viceprimar şi în 2011, şi care a declarat: „Situaţia s-a clarificat chiar imediat după control, când noi am găsit dosarul dispărut. Nu are logică ce a apărut pe acel site decât numai dacă este o manipulare pusă la cale de un reclamagiu profesionist.”
Primarul Costel Rădeanu a rămas uimit când i s-a adus la cunoştinţă de existenţa acelei ştiri. „Am citit şi eu informaţia respectivă, fiind atenţionat de cineva, dar n-am ce să comentez. Libertatea presei este uneori şi libertatea câte unui reclamagiu de a arunca cu noroi asupra altora. Din nefericire astfel de reclamaţii găsesc şi mijloacele media care să le găzduiască frustrările lor din viaţa profesională sau personală.”
În opinia noastră, în spatele acestei manipulări s-ar putea afla un reclamagiu profesionist din interiorul primăriei sau chiar cel care a ascuns dosarul cu documente pentru a nu fi pus la dispoziţia controlorilor - persoană căreia i s-a desfăcut contractul de muncă.
Nu suntem noi fanii social-democraţilor dar nici nu putem sta pasivi când vedem cum se pun la cale anumite nedreptăţi. În astfel de situaţii noi nu ţinem seama de culoarea politică a celor implicaţi în evenimente.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lumea lu' Rotundu: Lăcaşuri de credinţă
Bancul zilei: Impresii despre… nevastă
Reţeta zilei: Macaroane delicioase
Horoscopul zilei
Rusia, optimista privind un acord de pace in Ucraina
dar avertizeaza impotriva inarmarii Kievului
Occidentul nu trebuie sa excluda optiunea militara in Ucraina
Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona
Trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta Hollande: Daca nu gasim un acord de pace durabil, stim ce urmeaza - razboi
Vladimir Putin: Nu vom purta un razboi impotriva nimanui
Elena Udrea: George Maior mi-a spus de existenta fotografiilor cu Bica la Paris inainte ca acestea sa apara
Traian Basescu, prezent la Congresul PMP
Chiar daca nu este aici, tin sa ii multumesc Elenei Udrea si sper sa imi confirme inca o data ca este un om cinstit
Traian Basescu, despre acuzatiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea
Stiam, dar nu aveam posibilitatea sa verific
Nicolas Sarkozy: Crimeea a ales Rusia si asta nu i se poate reprosa
Cristian Achiţei nu-i... Cristian Achiţei
Botoşani/Răchiţi: Gheorghe Iacob, primarul vorbelor fără fapte
Ţurcanu şi ruşinarea neruşinării
Ioan Rotundu
Iar ne-au luat de proşti
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Basescu si Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu
Ministrul de externe britanic il acuza pe Putin ca se comporta ca "un tiran din mijlocului sec. XX"
Ziua in care lumea s-a destramat: 7 februarie 2015
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog