Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12568
De la 07 Ianuarie 2003
120807841

Asaltul asupra funcţiilor de prefect şi subprefect

  • 8 January 2009, 23:00

În aceste zile se pregăteşte desemnarea persoanelor care vor ocupa funcţia de prefect şi cele două funcţii de subprefect. Cele trei funcţii au fost împărţite între PDL şi PSD conform algoritmului stabilit la nivel de Bucureşti, algoritm consemnat în protocolul încheiat între cele două formaţiuni politice. Funcţia de prefect revine PDL-ului, iar cele două funcţii de subprefect Alianţei PSD + PC.
La PDL, numele viitorului prefect pare a fi stabilit încă din decembrie anul trecut. Este vorba de Cristian Roman (foto 1), fost prefect până la sfârşitul lunii august 2007, când premierul Tăriceanu l-a eliberat din funcţie. Schimbarea lui Roman a fost cerută cu insistenţă de către Liviu Câmpanu, preşedintele PNL, care a reclamat la Tăriceanu faptul că prefectul de Botoşani a trecut în mod vizibil de partea celor din PDL. La acea vreme Roman n-a recunoscut că este simpatizantul PDL şi că de Flutur îl leagă o strânsă prietenie. Iată că acum simpatia sa pentru PDL nu mai este ţinută secretă, iar revenirea în funcţie o datorează acestei formaţiuni politice care-l susţine fără nici un fel de rezerve.
Mai complicate sunt lucrurile în tabăra PSD-ului, unde preşedintele Constantin Conţac are de rezolvat probleme aproape imposibile. Pentru cele două posturi de subprefect sunt mai mulţi pretendenţi. Este posibil ca unul din posturi să revină Partidului Conservator, ceea ce ar însemna ca David Şalgău să rămână pe post. De va fi aşa, cu un sigur post de subprefect, în PSD se vor da lupte grele pentru ocuparea lui.
Deja şi-au anunţat intenţia de a deveni subprefect Florin Petrariu şi Viorica Afrăsânei (foto 2). Preşedintele Conţac s-a declarat de acord cu oricare dintre ei, dar… există şi pozaun dar. Desemnarea persoanei pentru postul sau posturile de subprefect se va face în Delegaţia Permanentă a PSD, organism în care votul celor prezenţi poate propulsa o altă persoană.
Deşi nimeni nu o recunoaşte oficial, liderii de bază ai PSD discută pe la colţuri că preşedintele Conţac şi-ar dori ca unul din posturile de subprefect să fie ocupat de către feciorul său, Liviu Conţac. Se ştie că preşedintele Conţac, ultima parte a lunii decembrie a petrecut-o mai mult la Bucureşti. Tot din PSD a transpirat informaţia că seniorul Conţac ar fi făcut lobby pentru ca fiul său să ocupe un post de secretar sau subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor. Se pare că această variantă nu prea ar avea şanse de reuşită, aşa că juniorul Conţac ar putea încurca socotelile locale, mulţumindu-se şi cu un post de subprefect.
Afrăsânei şi Petrariu cunosc intenţiile familiei Conţac şi mai ştiu că le va fi foarte greu să se opună dacă Liviu Conţac se va hotărî pentru postul de subprefect. Din această cauză, aşa cum am afirmat şi în editorialul de ieri, în interiorul PSD sunt mulţi care murmură a nemulţumire. Numai că murmurul lor în faţa votului Delegaţiei Permanente va trebui să înceteze, fie că le va fi favorabil lor sau lui Liviu Conţac. Şi iar îmi aduc aminte de remarca lui Florin Petrariu din noaptea de 30 noiembrie, când se centralizau voturile în urma alegerilor parlamentare, c㠄dacă nu intrăm la guvernare partidul se va rupe”. Partidul se poate rupe şi dacă a intrat la guvernare, pentru că nu sunt posturi care să-i mulţumească pe toţi cei care vor să ajungă şefi. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor III
(Ioan Rotundu)
Patru familii de români au scăpat din masacrele din Gaza
Judecător american suspendat din cauza unui consul onorific al României
Foştii parlamentari Baban şi Dreţcanu cer ajutor din banul public
Să mâncăm sănătos: Supă ţărănească
Olteanca cea focoasă
Băsescu a rezolvat criza gazului... în stilul său
Cine sunt generalii noştri?
Italian, caută botoşăneancă frumoasă pentru căsătorie
Ţâbuleac strig㠄hoţul”, sperând că va da şi la el rezultate şmecheria
Bahrin stă cu valiza la uşa biroului
S-a lăsat impresionat de CV, nu de incompetenţa managerială
Câmpanu sună retragerea!
Cel mai indicat e să-ţi faci cumpărăturile la magazine autorizate!
Pintilii l-a chemat la lupta cea mare
Primarii şi directorii de şcoli vinovaţi, generalul Rusu imaculat
CAS a făcut economii la bani pentru că pacienţii nu ştiu ce drepturi au
Spitalele vor avea probleme cu finanţarea pe ianuarie 2009
Guvernul Boc a înţărcat copiii… de la laptele praf
Problema fumătorilor, noua belea pe capul patronilor de baruri şi restaurante
Profesorii beţivani vor fi pârâţi obligatoriu la IŞJ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă