Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5396
De la 07 Ianuarie 2003
123695569

Mafia din justiţia botoşăneană

Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 8 January 2018, 23:00

Ieri, la Judecătoria Botoşani, s-a judecat dosarul de abandon familial avându-l ca inculpat pe Cătălin Stavără, zis Borcoi, nimeni altul decât amantul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani Raluca Stâncescu (foto).
Reamintesc doar că Raluca Stâncescu şi amantul său Stavără sunt trimişi în judecată de DNA Suceava pentru infracţiuni de corupţie organizate în stil mafiot. Amantul Ralucăi a fost căsătorit cu Anca Jijie, din căsătoria lor rezultând o fetiţă pe nume Bianca ce acum are vârsta de 9 ani. Căsnicia lui Stavără cu Anca Jijie a durat cam doi ani, adică până când Stavără a devenit amantul Ralucăi Stâncescu şi au pus bazele unei organizaţii de tip mafiot, şantajul fiind cea mai frecventă modalitate de lucru a celor doi pentru a stoarce bani de la diverse persoane.
După despărţire de Anca, fetiţa a fost încredinţată spre creştere şi educaţie mamei iar Stavără urma să plătească pensie de întreţinere. N-a plătici nici un leu. Periodic, Anca şi tatăl ei Ioan Jijie erau chemaţi de Stavără şi Raluca Stâncescu la câte un restaurant unde i se cerea Ancăi, ca să fie lăsată în pace şi linişte, să plătească ea o sumă de bani lui Stavără. Acest şantaj ceva timp. Orice încercare a Ancăi de a-şi căuta dreptate în justiţie era blocată de către Raluca Stâncescu de pe poziţia sa de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Anul trecut, după ce Stavără şi Stâncescu au intrat în atenţia procurorilor de la DNA Suceava, la Judecătoria Botoşani a fost depus Rechizitoriul nr.2006(P/20916 din data de 28 iunie 2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Cătălin Stavără a fost inculpat pentru infracţiunea prevăzută de art, 378 lit. c Cod penal „neplata cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească”
Aşa a luat naştere la Judecătoria Botoşani dosarul nr. 12421/193/2017 cu data de înregistrare 30.06.2017.Cum spuneam, dosarul a avut termen de judecată ziua de ieri 8.01.2018 iar judecător a fost desemnat Luciana Anca Lemnaru. Au fost audiaţi ca martori un frate al Ancăi şi tatăl său Ioan Jijie. Martorul lui Stavără a lipsit.
Pe cine credeţi că a pus martor din partea sa Cătălin Stavără? Pe nimeni alta decât amanta Raluca Stâncescu, cea care îi era partenerul de şantaj împotriva Ancăi pentru a o estorca de bani, în loc ca Raluca, ca magistrat, să-i fi spus amantului să plătească pensia de întreţinere pentru că altfel riscă să răspundă penal pentru abandon de familie.
Dar partea interesantă din acest dosar abia acum urmează. Cine este judecătoarea Luciana Anca Lemnaru? Este amica Ralucăi Stâncescu, ambele lucrând la Judecătoria Săveni, Lemnaru preşedinte al Judecătoriei şi Raluca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie. În perioada cât cele două au activat la Judecătoria Săveni, spun cei nedreptăţiţi, s-au aranjat soluţiile din multe dosare.
În mai 2014 Ancăi Lemnaru i s-a expirat mandatul de preşedinte, aşa că a trecut judecător. Nu pentru mult timp, pentru că, dup cum spun cei din interiorul instituţiei. Raluca Stâncescu, care din vara lui 2015 ocupase funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, a reuşit să-şi aducă prietena Lemnaru judecător la Judecătoria Botoşani.
Pentru că la Judecătoria Săveni, Lemnaru dădea soluţii în dosare fără să redacteze şi sentinţele a fost sancţionată de CSM cu diminuarea a 20% din veniturile brute pe timp de 3 luni. Contestaţia introdusă la ÎCCJ i-a fost respinsă, aşa că sancţiunea s-a executat.
Aşa stând lucrurile, etica profesională o obliga pe judecătoarea Anca Lemnaru să se abţină de la judecarea dosarului în care Stavără este inculpat iar Raluca Stâncescu martor din partea acestuia. Nu s-a abţinut iar Anca Jijie n-are cunoştinţele juridice necesare să o fi recuzat. Poate că la următorul termen de judecată, când s-a citat din nou Raluca Stâncescu pentru a depune mărturie în favoarea amantului său Cătălin Stavără, judecătoarea Lemnaru va avea verticalitatea profesională să evite orice speculaţii ulterioare şi se va abţine de a mai judeca.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O doctorita de la camera de garda a spitalului orasenesc Baicoi a fost filmata
de ruda unui pacient in timp de refuza internarea acestuia. Mai mult, intr-un acces de furie, medicul a rupt fisa bolnavului, informeaza Digi 24.
Clădire istorică transformată în ladă de gunoi
Cartea lui Ioan Rotundu, fără de care nu se va putea scrie istoria corectă a judeţului Botoşani
Bancul zilei: Statistică paradoxală
Horoscopul zilei de 9.01.2018
Dar cu obsedatul sexual Gorgan cum rămâne?
Ioan Rotundu
Liviu Dragnea spune ca il sustine in continuare pe Tudose
si ca nu se impune un congres extraordinar al PSD
Vremea in urmatoarele doua saptamani
BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara la 2%
Au aparut Normele la legea care obliga comerciantii sa se doteze cu cititoare de carduri.
Vezi in text o sinteza atat a noilor modificari, cat si a celor existente.
Ludovic Orban: Respingem solicitarile UDMR privind autonomia Tinutului Secuiesc
La presiunea furnizorilor, ANRE scumpeste gazele cu peste 8% pentru consumatorii casnici,
chiar daca actualele tarife erau valabile pana la sfarsitul lui martie
O scoala britanica apeleaza la filosofi greci
pentru a-i invata pe elevi sa identifice "stirile false"
Trimis in judecata pentru o mita de 23 mil. lei.
Marin Anton, fost deputat PNL si secretar de stat la Transporturi, acuzat ca a luat bani de la firma care a facut noul terminal din Otopeni
Secretarii de stat - motiv de tensiuni intre Liviu Dragnea si mai multi baroni din PSD
Conducere colectiva in PSD cu 5-6 lideri locali in locul lui Dragnea
Comunicat de pres㠖 Memorialul Ipoteşti
Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog