Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3475
De la 07 Ianuarie 2003
108540116

Botoşani: La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită

  • Ioan Rotundu
  • 8 July 2016, 23:00

Încă din momentul în care a izbucnit scandalul la Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga – Drăguşeni, unitate socială subordonată Consiliului Judeţean botoşani, m-am întrebat ce se ascunde de fapt în spatele tărăboiului. O sursă din PSD Botoşani m-a atenţionat că nu directorul Oana Norses estre ghimpele care stă în calea celor de la PSD ci imobilul, fost conac boieresc, cu cele două ha de teren împrejmuitor.
Am mai fost informat că în spatele scandalului sunt două nume sonore din PSD Botoşani: nevasta şoferului, adică senatorul Doina Federovici şi deputatul medic pediatru Tamara Ciofu, ambele fiind în momentul de faţă cupola protectoare a primarului PSD de Drăguşeni, interlopul Eugen Nechita, omul implicat în mai multe dosare penale ce au ca obiect tranzacţii ilegale cu terenuri şi păduri şi care are datorii personale ce se ridică la sute de mii de euro, după cum spun unele voci cunoscătoare, vreo sută de mii de euro după cum reiese din dosarele în care este implicat.
Cum am anticipat, scandalul cu apa nepotabilă s-a stins imediat ce Costică Macaleţi a fost instalat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, apa devenind peste noapte bună de consum fără a suferi vreun tratament de dezinfectare sau ca proprietarul reţelei de aducţiune apă., societatea Nova Apaserv să fi efectuat vreo lucrare la reţeaua care aprovizionează şi oraşul Săveni.
Numai bine s-a stins scandalul cu apa că un alt scandal stă să izbucnească la Podriga. Iniţial mi s-a spus de către anumite surse din PSD şi PNL că de fapt cei din PSD urmăresc îndepărtarea din funcţie a actualului director al spitalului, liberala Oana Norses, pentru a face loc unui social-democrat. Iată că între timp faptele au luat o turnură neaşteptată.
S-a organizat un prim concurs de manager la care, pe lângă Norses, s-a înscris şi Angela Curelariu (foto), funcţionară în cadrul protecţiei Copilului Botoşani dar care a mai condus unitatea de la Podriga începând cu martie 2013.
La primul concurs organizat Curelariu a luat nota 9 în scris şi 9,85 la oral dar din motive necunoscute ei concursul a fost anulat şi reluat. Între timp s-a aflat că primarul comunei Drăguşeni, social-democratul interlop Eugen Nechita s-a deplasat la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, ridicând problema spitalului deşi primarul n-are nici în clin nici în mânecă ceva comun cu unitatea care este subordonată direct Consiliului Judeţean Botoşani.
Întors de pe la Bucureşti, în drum spre Drăguşeni, primarul a trecut şi pe la sediul PSD din Botoşani luând legătura şi cu actualul preşedinte al CJ, Costică Macaleţi, dealtfel şi şeful său politic. Toate aceste deplasări incognito ale lui Nechita n-au fost fără rost sau pentru a ajuta dezinteresat unitatea spitalicească.
Implicaţia sa are o miză extrem de mare, în spatele său stând în aşteptarea semnalului convenit doi membri marcanţi ai PSD Botoşani care au un interes imobiliar la Podriga.
Consiliul de Administraţie al Spitalului, după ce a anulat fără explicaţii primul concurs ce pare să fi fost câştigat de Curelariu, a stabilit ca în 6 iulie să se susţină proba scrisă pentru al doilea concurs. Angela Curelariu nu s-a dat bătură şi s-a prezentat din nou la examen luând nota 9. Luni, 11 iulie, urmează a se desfăşura proba practică. Probabil că proba va fi una formală de vreme ce câştigătorul concursului a fost deja anunţat de către primarul Eugen Nechita.
Aflat joi seară în barul lui Cristinel Cobuz, nimeni altul decât viceprimarul comunei, în prezenţa a vreo 7 clienţi, primarul s-a lăudat că Oana Norses va rămâne în continuare director pentru că el o susţine.
Câteva informaţii şi despre Cristinel Cobuz, fost şi actual viceprimar PSD. Omul are un bar şi un magazin la parterul casei cu rouă etaje situată în spatele unităţii spitaliceşti din Podriga, nu departe şi de locuinţa primarului. Cobuz este un om bogat. Are peste 400 de ori, tractoare şi o slugă de casă, căreia i-a oferit locuinţă tot etajul II al casei, în persoana lui Constantin Ciutacu, pe care la alegerile din 5 iunie l-a făcut consilier local PSD, întărind echipa PSD-ului care a pus stăpânire pe toată suflarea din comună. Despre Cobuz sătenii spun cu fereală că face contrabandă cu ţigări şi că are relaţii chiar în interiorul IJP Botoşani. Din când în când doi agenţi de poliţie rutieră de la Săveni se prezintă la magazinul său şi ridică alimente fără a plăti vreun ban. Aşadar, potrivit spuselor primarului Nechita în barul vicelui Cobuz, soarta viitorului director la spital a decis-o el.
Am căutat să aflu cum de Norses a devenit peste noapte preferata lui Nechita şi a PSD-ului. O sursă din Săveni mi-a spus că Norses şi-a cumpăra postul de la Nechita dar că nu poate să-mi ofere dovezi pentru că i s-ar afla identitatea şi ar avea necazuri dacă ar fi descoperit că mă informează.
Am contacta-o vineri, telefonic, pe Angela Curelariu şi i-am cerut un punct de vedere. „Nu mi s-au oferit explicaţii de ce s-a anulat primul concurs. Am şi eu informaţii că postul ar fi fost deja atribuit doamnei Norses. Am cerut ca la concursul de luni să se înregistreze audio-video întreaga examinare dar am fost refuzată. Ştiu că primarul Nechita s-a lăudat că o va susţine pe Norses dar nu pot afirma că ar fi primit ceva de la aceasta. Dar am hotărâri de la Tribunalul Botoşani din care rezultă clar că primarul Nechita a mai primit foloase necuvenite de la diverşi cetăţeni. Ori ce-ar fi, nu renunţ la concurs” a declarat telefonic Angela Curelariu. Poate că luni, 11 iulie, Curelariu nu va lipsi de la concurs. Dar de câştigat nu mai are ce câştiga de vreme ce primarul Nechita a anunţat public că Norses va rămâne în continuare director.
După acest concurs va urma punctul doi al pălanului de bătaie stabilit de Nechita, cum spuneam, cu doi importanţi membri ai PSD Botoşani, respectiv desfiinţarea unităţii spitaliceşti şi acapararea imobilului cu terenul împrejmuitor. Zona este pitorească şi s-ar potrivi de minune pentru a deveni proprietatea unui baron PSD de rang înalt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Botoşani: Dublă lovitură dată corupţiei din administraţie
Ioan Rotundu
Tariceanu sustine ca Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern
de uniune nationala dupa alegerile parlamentare
Dragnea, intrebat daca Gabriela Firea va fi candidatul PSD la prezidentiale:
Nu e bine sa folosim postul de primar general ca o trambulina personala
Liberalii renunta la fuziunea cu UNPR
- PNL a decis sa mearga singur la alegerile parlamentare
"Unde erati cand PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale?
Romania are nevoie de un presedinte implicat"
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul
Euractiv.ro: Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Redacţia Jurnalul vă informează
Un cuplu social-democrat fericit. Casă de piatră!
Ioan Rotundu
Le-a veni mintea la cap, dar nu de tot
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 4 – 10 iulie 2016
Bancul zilri: Poliţistul milos
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă