Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28233
De la 07 Ianuarie 2003
108564874

Botoşani: Cum na reuşit comisarul şef Bunduc să-şi aservească Poliţia Rutieră

  • 8 June 2016, 23:00

Rămăsesem dator să explic cum a reuşit comisarul şef Mihai Bunduc să-şi aservească Poliţia Rutieră, pârghie de control asupra mişcărilor din stradă ale şefilor de la instituţiile statului, ale politicienilor şi oamenilor bogaţi. Din cauza campaniei electorale, Rotundu mi-a amânat publicarea acestui material dar iată că i-a venit rândul deşi între timp Bunduc s-a pensionat.
Pensionarea lui Bunduc nu înseamnă că cel care-l va înlocui la comandă nu va moşteni şi mina de aur a informaţiilor operative care este Poliţia Rutieră. Angajările de ultimă perioadă la Poliţia Rutieră s-au făcut numai cu acordul direct şi nemijlocit al lui Mihai Bunduc.
Au fost angajaţi oamenii recrutaţi după criteriile sale de selecţie, şpaga şi subordonarea totală fiind două dintre acestea. Am pomeni în materialul anterior despre şoferul lui Mihai Bunduc, poliţistul cu program special despre care nu ştia nimeni din Poliţie ce face decât numai Bunduc.
Gabriel Munteanu a fost poliţist la Poliţia Rutieră în vremea când Dumitru Zmău era şeful. Acest poliţist răspundea de supravegherea examenului de sală la ACR. Era ştiut că dacă îi dai lui Munteanu 200 de dolari, ai luat sala. Tehnica era că Munteanu avea tot timpul în buzunar grila de răspuns la cele vreo 70 de chestionare.
Intrai la examen, vedeau ce număr de chestionar ţi-a căzut, arătai lui Munteanu două degete, adică 200 dolari, îi spuneai numărul de chestionar iar el băga mâna în buzunar şi selecta grila cu răspunsurile la chestionarul respectiv. Treaba mergea ca pe roate iar şeful Zmău avea partea sa de câştig. Astfel de examene aveau loc cam 3 pe săptămână iar dolarii adunaţi se ridicau la ordinul miilor.
Afacerea a transpirat iar Gabriel Munteanu a ajuns să fie cercetat penal. Problema era una dificilă pentru Zmău şi şefii mai sus de el printre care şi Manta, aşa că au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-l salveze pe Munteanu pentru a nu divulga procurorului de caz tehnica măsluirii examenelor şi cu cine împărţea sumele adunate.
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani dosarul s-a măsluit, fostul procuror Aurel Simion nefiind străin de modul în care s-a rezolvat acest dosar. Totul s-a sfârşit cu concluzia că faptele comise de Munteanu sunt de natură administrativă şi s-a dispus o anchetă disciplinară internă. Toată lumea a răsuflat uşurată iar Munteanu a fost sancţionat disciplinar şi mutat la un post de poliţie din mediul rural.
După 10 luni de „pedeaps㔠Gabriel Munteanu a fost adus din nou la IJP Botoşani, de data aceasta aflându-se sub protecţia comisarului şef Mihai Bunduc, noul său stăpân.
De 7 ani este Munteanu şofer pe autoturismul şefului IJP, un autoturism cu geamurile foliate. Din interior se vede afară, de afară nu se poate vedea nimic în interior. Când un protejat al lui Bunduc intra pe mâna agenţilor de poliţie rutieră, imediat ce Bunduc era informat, şoferul Munteanu se deplasa la faţa locului iar protejatul era urcat în maşina cu geamurile fumurii şi adus la Bunduc. Totul se termina în foşnetul plăcut al unor bancnote.
Prin Hotărârea curţii Constituţionale precum că punerea unor angajaţi ai IJP la dispoziţia conducerii, fără a mai lucra, este o măsură neconstituţională s-a deschis comisarului şef Mihai Bunduc noi oportunităţi de a-şi planta în funcţii cheie protejaţii săi.
Cătălin Luca a fost agent de poliţie frontieră. Nevasta sa lucrează de 5 ani la sora comisarului şef Bunduc acţionară la cunoscuta societate de transport călători Priscom. Nu se ştie cât a fost şpaga, dar Cătălin Luca a fost angajat la Poliţia Rutieră. Agentul de poliţie Guraliuc, activa la pază şi ordine în cadrul Poliţiei Municipale Botoşani. Graţie intervenţiei lui Mihai Bunduc şi Guraliuc a ajuns agent de poliţie la Rutieră.
Tot la Poliţia Rutieră mai lucrează şi Geani Obadă, un poliţist condamnat definitiv pentru acte de corupţie. Dar acest Obadă a fost pus de Bunduc într-o funcţie cheie, adică la Biroul cercetări penale. Un condamnat pentru corupţie face cercetări penale împotriva celor care comit infracţiuni la regulile de circulaţie. Vă imaginaţi cum face acest infractor cercetarea penală: după cum i se ordona de Bunduc iar de acum înainte de către cine-i va lua locul la conducerea IJP Botoşani.
Comisarul şef Mihai Bunduc şi-a aservit Poliţia Rutieră datorită faptului că şeful Gheorghe Mihai are multe vulnerabilităţi care-i sunt speculate de către şefii din IJP atunci când un protejat al lor a călcat pe bec în circulaţie şi a fost prins de către genţii de poliţie rutieră.
Pentru că Mihai Bunduc s-a pensionat, voi aştepta să văd cine va fi înscăunatul în locul său pentru a-mi stabili următoarele abordări despre mafia din IJP Botoşani.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Liviu Dragnea, la B1 TV: Am aflat de proiectul lui Ponta si Tariceanu de la tv
Nu sunt copil si il vom sustine daca e bun
Incepe lupta in PNL: autorii infrangerii istorice de la Bucuresti au
demisionat, dar dau vina pe Ilie Bolojan, care a castigat Primaria Oradea cu peste 70%
Oprescu, dupa ce alti trei inculpati din dosarul sau au cerut acord de recunoastere a vinovatiei:
Sa fie sanatosi. Nu o sa recunosc niciodata
ANAF va simplifica si mai mult Declaratia 088 privind inregistrarea firmelor ca platitoare de TVA
Vor disparea contractele de sediu si documentele de venit
Hidroelectrica a obtinut un profit de 560 de milioane de lei in primele cinci luni
Supermaketurile sunt obligate sa achizitioneze 51% din alimentele de la producatori locali sau regionali
O maimuta a intrat intr-o hidrocentrala si a declansata o pana de curent nationala in Kenya
Nevolnicia liberalilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Dan Suciu: Premierul considera ca nu e cazul sa se plimbe cu barca prin zonele inundate
pentru a-si arata implicarea
Bugetarii vor putea beneficia de concediul de odihna,
chiar daca au lipsit de la serviciu un intreg an calendaristic, din diverse motive
Hans Klemm: Se transmite un mesaj periculos cand un primar condamnat castiga alegerile
Kremlinul a propus un diplomat controversat drept ambasador la Bucuresti:
Valerii Kuzmin, fostul sef al misiunii diplomatice de la Chisinau
Horoscopul zilei de 9.06.2016
Bancul zilei: Dimensiunea prostiei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă