Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6685
De la 07 Ianuarie 2003
123658671

Ciubotaru şi-a instalat consăteanul şef la OJPC

  • încă un membru al familiei Ţurcanu a fost uns şef de instituţie
  • 8 May 2008, 23:00

Ieri a avut loc numirea oficială a noului director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului în urma destituiri lui Dumitru Monacu. Locul acestuia a fost luat de Mihai Ţurcanu, de profesie medic veterinar, care până acum şi-a desfăşurat activitatea în cadru Direcţiei Sanitar Veterinare. Numirea acestuia în funcţie s-a făcut în prezenţa subprefectul Mihai Elvădeanu, şeful Protecţiei Consumatorului pe zona Moldova Valerian Sălăvăstru şi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorului, botoşăneanul Gheorghe Ciubotaru.
Acesta din urma a răspuns şi acuzaţiilor ce au venit în urmă cu doar o zi din partea lui Dumitru Monacu. Deplasarea sa la Botoşani a pus-o pe seama faptului că a procedat la prelucrarea unor acte normative europene care transpun legislaţia europeană în România privind protecţia consumatorului. ”Am fost acuzat de domnul Monacu că aş avea vreun amestec în destituirea sa. Ba, mai mult, eu aş fi dorit acest lucru, ceea ce este fals deoarece eu nu am vrut să mă implic deloc în deciziile luate legat de acest subiect. Eu chiar i-am fost prieten, l-am adus din şomaj şi l-am numit şef la OJPC. A declarat că nu i-au fost plătite cursurile. Acesta a făcut cursuri de master care nu sunt plătite de stat, inclusiv eu am plătite aceste cursuri când le-am urmat. Cât despre faptul că pe mine m-ar interesa doar valoarea amenzilor, se ştie bine că atunci când am ajuns la Bucureşti eu am fost împotriva acestui lucru ”a declarat Gheorghe Ciubotaru.
Cât despre managementul făcut de Dumitru Monacu la şefia OJPC, acesta nu are pozade spus cuvinte de laudă. Conform spuselor sale, OJPC Botoşani este pe ultimul loc, cel mai codaş judeţ.
Una din obiecţiile lui Ciubotaru a fost neaplicarea legislaţiei europene. ”Atunci când am întrebat de ce acest lucru nu a fost făcut, colegii lui Dumitru Monacu mi-au răspuns simplu dacă managerul nu cere acest lucru noi cu atât mai puţin. Cât despre demiterea sa hotărârea a fost luată în urma cererii colegilor săi” a declarat Gheorghe Ciubotaru. Mai părinteşte, sau mai bine zis mai subtil, acesta i-a sfătuit pe inspectorii de la Botoşani să pună mâna să studieze actele normative europene.
În cele din urmă a venit rândul şi proaspătului inspector şef Mihai Ţurcanu să spună câteva cuvinte. ”Nu am fost manager până acum, dar am fost medic veterinar timp de şapte ani şi am avut activitate pe o zonă cu 13 comune. Sper să mă ridic la aşteptările şefilor mei, respectiv Gheorghe Ciubotaru şi Valerian Sălăvăstru. Iar dacă văd că nu mă descurc, îmi voi da demisia pentru a face loc altcuiva” a declarat Mihai Ţurcanu.
O declaraţie foarte cuminte şi de credinţă faţă de şefi. Mai precizăm că Mihai Ţurcanu este fratele lui Florin Ţurcanu, lider important al PNL Botoşani şi care se bucură de multă autoritate şi influenţă în partid. De asemenea, Gheorghe Ciubotaru este şi el liberal cu vechi state şi cu multă putere de influenţă la nivelul conducerii centrale a PNL. Atât fraţii Ţurcanu cât şi Gheorghe Ciubotaru sunt consăteni, cu toţii provenind din localitatea Suliţa – Botoşani. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
De ce râde satana?
Program Tele'M Botoşani vineri, 9 mai
O femeie a leşinat la vederea lui Gabi Jugaru
Pro Sport, primul care a premiat campionii
A fi român în regiunea transnistreană este o luptă zilnică de supravieţuire
Interferente culturale şi educaţionale cu tineri români din Basarabia
Romanii din Italia sunt mai educaţi şi mai muncitori decât italienii
Filmează orice, dacă-i tocmit!
Comentariul comentariilor (CX)
(Ioan Rotundu)
Lista PD-L cu candidaţii la Consiliul judeţean
Comat Giurgiu vă informează
Lecţia Monacu
Ioan Rotundu
Spitalul judeţean nu mai are bani pentru investiţii
Captură de ţigări la Frontieră
Lansare cu fast pentru candidaţii liberali
Tăriceanu ne-a aplâns de milă că suntem săraci... şi-a plecat
Parcurile botoşănene în plină cosmetizare
Preşedintele Conţac a fost izolat, ca nu cumva să dea mâna cu Tăriceanu
Buletine de vot vândute de boschetari cu 1 leu bucata
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog