Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11418
De la 07 Ianuarie 2003
120806691

Botoşani: Primarul Portariuc a declanşat război total liberalilor

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2013, 23:00

Se pare că primarul social-democrat Ovidiu Portariuc a declanşat un război total asupra liberalilor. Înainte de Paşti, între primarul PSD şi liderul PNL Florin Ţurcanu a fost un schimb dur de replici pe seama reabilitării drumului Tg. Frumos – Botoşani – Suceava, liderul PNL ameninţând cu un protest în faţa Palatului Victoria din Bucureşti. Se pare că Florin Ţurcanu a priceput că banii pentru modernizarea acestui drum nu vor fi alocaţi de premierul Victor Ponta din raţiuni pur politice. Dacă s-ar aloca aceşti bani acum, când Ţurcanu face presiuni pe toate canalele, meritul modernizării drumului ar reveni acestuia, un câştig politic pentru alegerile europarlamentare de la anul. Liderul PSD Andrei Dolineaschi, preşedintele executiv al PSD care este primarul Ovidiu Portariuc, au simţit încotro bate Ţurcanu şi au aranjat cu premierul Ponta ca banii necesari modernizării drumului să nse aloce mai spre toamnă, adică mai în preajma alegerilor europarlamentare, ca botoşănenii să conştientizeze că meritul este al PSD şi nu al liberalilor cum ar vrea Florin Ţurcanu.
Aşa stând lucrurile, bătălia politică între PSD şi PNL se acutizează. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu nu poate face nimic pentru judeţ în lipsa banilor guvernamentali. Primăvara este pe ducă iar pe drumurile din judeţ nu se vede nicio forfotă de şantier. Premierul Ponta alocă bani la acele judeţe unde preşedintele este social-democrat şi mai puţini sau deloc la judeţele cu preşedinţi liberali.
Este limpede că Ţurcanu este faultat pe toată linia şi se pare că de acest lucru şi-a dat seama şi el. Ce poate face? Nimic! Când nu ai bani, nu poţi realiza ceva care să aibă impact la electorat. Din toată această luptă, de suferit vom suferi noi, botoşănenii, care vom asista neputincioşi cum mai trece un an fără ca drumurile judeţului să devină mai bune de circulat.
Acum, că Ţurcanu a fost pus la zid, adică lăsat fără bani pentru judeţ, bătălia politică s-a mutat în zona Primăriei Botoşani. Primarul Ovidiu Portariuc, deşi cam târziu, a început curăţenia de primăvară. O curăţenie de ordin politic. În ajun de Paşti i-a retras viceprimarului liberal Viorel Iliuţă (foto) toate atribuţiunile pe linie de investiţii, urbanism, ordine publică şi asociaţii de proprietari. Practic, l-a transformat într-un bibelou de birou, lăsându-i în coordonare doar activităţile culturale. Pur şi simplu i-a tăiat orice legătură directă cu botoşănenii. Măsura lui Portariuc este un fel de represiune la anunţul făcut de PNL cum că Viorel Iliuţă va candida în 2016 la funcţia de primar.
Bătălia este una prematură. Până la următoarele alegeri locale mai sunt trei ani, timp în care se pot întâmpla multe. Cred că Portariuc s-a grăbit că-i retragă atribuţiunile date lui Iliuţă în vremurile când între ei curgea lapte şi miere. Faptul că atribuţiunile retrase lui Iliuţă i le-a dat viceprimarului PSD Cosmin Andrei, este o măsură politică care se va întoarce asupra PSD.
Botoşanii au ajuns un oraş mort. Nu se mai construieşte nimic, nu se mai vede pe străzi forfota de altădată. Lipsa investiţiilor îi va determina pe botoşăneni nsă arate cu degetul spre liderii PSD, care nu vor mai avea pe cine da vina.
Apoi, viceprimarul Cosmin Andrei este necopt pentru astfel de responsabilităţi şi nu prea este luat în serios, suferind destul de mult la capitolul autoritate. Ca o concluzie a momentului, n-avem bani de investiţii la Primăria Botoşani şi nici la nivel de Consiliu judeţean. Liderii USL se faultează unul pe celălalt iar din toată cearta lor noi ne alegem cu fluieratul a pagubă.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Soluţie sexuală
Raportul FreeEx: Presa din România în 2012 - mai politizată ca oricând
Azerii continuă construcţia unui proiect faraonic de "100 miliarde dolari"
Victor Ponta: Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat
Tudor Chiuariu îl contrazice din nou pe Victor Ponta
Voiculescu adus cu mandat la Tribunalul Bucureşti
Un an de guvernare USL a însemnat un regres de câţiva ani pentru învăţământul românesc
Blaga a prezentat "Cartea neagră a guvernării USL"
Beneficiile expunerii la soare ar putea fi mai importante decât riscurile
Profesorul istoric Ionel Bejenaru a trecut la Orientul Etern
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă