Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10934
De la 07 Ianuarie 2003
111049991

Botoşani: Pe Cosmin să-l schimbe cineva de pelinci

  • 8 May 2015, 23:00

Vineri, 8 mai, zi memorabilă pentru nepoţii de azi ai comuniştilor de ieri, şedinţa de Consiliu Local Municipal Botoşani, deşi convocată legal, nu s-a mai desfăşurat. În loc de o şedinţă responsabilă, consilierii au oferit alegătorilor un spectacol tragi-comic.
Preşedinte de şedinţă a fost Eugen Ţurcanu, considerat de primarul Ovidiu Portariuc şi şoimul PSD-ului, Cosmin Andrei(foto), cel mai aprig duşman al lor.
Făcând prezenţe, Ţurcanu a constatat că din 23 de consilieri câţi ar fi trebuit să fie prezenţi, în sală au luat loc doar 14, 9 lipsind fără a se cunoaşte şi motivele. Printre absenţi s-au aflat primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Buliga, ambii având pe ordinea de zi, spre aprobare, proiecte de hotărâri. A fost prezent din partea PSD doar viceprimarul Cosmin Andrei, care s-a comportat precum un copil a cărui pelinci trebuie schimbate şi nu se află nimeni prin jur s-o facă.
Absenţii fiind social-democraţii, n-avem decât o singură explicaţie pentru lipsa de la şedinţă. Vineri, fiind 8 mai, nepoţii au sărbătorit 84 de ani de la data când bunicii lor au pus bazele Partidului Comunist Româna. Boicotul social-democraţilor asupra şedinţei programată pentru ziua când ieri sunt într-o mare sărbătoare trebuia anticipat.
M-am tot întrebat de ce primarul Portariuc n-a pavoazat oraşul pentru Sf. Gheorghe, pentru sărbătoarea Paştelui că timp a avut berechet. În schimb, imediat ce a trecut Paştele şi Zilele oraşului Botoşani, pe străzile noastre centrale a apărut o mare forfotă. Vopsitori sârguincioşi dădeau de zor cu bidineaua, vopsind în roşu şi alb bordurile, au împrospătat cu vopsea trecerile de pietoni iar peisagisticii plantau de zor flori.
Asistând la această bruscă hărnicie a primarului, n-am găsit nicio explicaţie raţională. Abia ieri mi-am dat seama că Portariuc a pavoazat oraşul în cinstea zilei de 8 Mai – Ziua de naştere a Partidului Comunist Român.
Probabil că aplauzele le-a primit tovărăşeşte în sediul PSD de la toţi cei care încă mai regretă vremurile când se făceau că munceau sau munceau cu gura dar primeau bani frumoşi.
Căutând să mascheze discreţia cu care tovarăşii săi s-au pitit pe undeva, în frunte cu Portariuc, să serbeze cei 84 de ani de istorie comunistă, copilaşul Cosmin Andrei a bătut câmpii cum că liberalii sunt cei care boicotează şedinţa şi pun piedică proiectelor de hotărâre cu care Executiv PSD al Primăriei Botoşani vrea să investească pentru a ne ferici. N-a dat nici un exemplu de vreo investiţie blocată de liberali pentru că n-a avut de unde să ia vreo una, de vreme ce de teri ani n-au reuşit să ducă la bun sfârşit investiţiile începute de Flutur.
Şi ca să pară mai fioros, acelaşi şoim al PSD a ameninţat că pentru două corecţii financiare de câteva milioane de lei pe care Primăria riscă să le plătească dacă Ponta nu le preia în plată la guvern, va pune la plată Executivul Flutur. Bietul copilaş, visează la răzbunare şi când este treaz!
De trei ani cuplul Portariuc – Andrei ne intoxică cu afirmaţia că Flutur este bun de plată pentru investiţiile realizate prin Botoşani. Ori de câte ori vine vorba de incompetenţa celor doi, imediat unul dintre ei declară că fostul primar Flutur este vinovat şi din cauza lui nu pot ei să se remarce cu realizări spectaculoase. Eu rămân la convingerea că pelincile lui Cosmin trebuie schimbate, Iar dacă desfăşat emană un miros prea pestilenţial, greu de suportat, atunci să-l schimbe din funcţia de viceprimar. Este mai uşor de realizat şi mult mai avantajos pentru comunitatea botoşăneană.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nedumerirea Mariei
Reţeta zilei: Şuberek cum numai în Dobrogea se face
Horoscopul zilei
Comisia Europeana reaminteste Marii Britanii: Liberta circulatie nu este negociabila
Klaus Iohannis despre valul de modificari la Codul Penal si de Procedura Penala
Aceste modificari propuse sunt neavenite, am o parere foarte proasta. Lupta anticoruptie trebuie sa continue cu toata forta
Alina Gorghiu provoacă femeile din PSD sa se delimiteze de comportamentul primarului Nichita
Purtatorul de cuvant PSD îl probozeşte pe preşedintele Klaus
Cele mai tensionate alegeri britanice vazute dintr-un pub scotian si dintr-o carciuma londoneza
Klaus Iohannis, atac dur la Guvernul Ponta: Guvernul a pregatit prost cardul national de sanatate
E un scandal public
Aberatii fiscale: Contribuabilii prahoveni au fost somati sa plateasca CASS de 468 de lei pentru dividende sau dobanzi de cativa le
ANAF a suspendat emiterea de decizii de impunere pana la clarificarea situatiei
Klaus Iohannis critica modul in care "a inteles domnul Ponta ca se face politica externa"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8 mai 2015
Cele două coţofene au ciripit din nou
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Mişcarea Elenei Udrea
Casă aprinsă de o priză defectă
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă