Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22057
De la 07 Ianuarie 2003
118526838

Cu ce ne mai îmbrobodesc parlamentarii botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 8 May 2017, 23:00

După ce s-au fudulit de cum au onorat ei pomenile electorale promise, secătuind bugetul ţării şi stârpind finanţările pentru investiţiile ce ar fi creat noi locuri de muncă, parlamentarii botoşăneni au schimbat strategia. Mai nou, comunicatele lor de presă ne arată că au preocupări atât de intelectuale, de etice şi morale, de ai zice că toată deşteptăciunea marilor personalităţi botoşănene de două veacuri încoace s-a adunat în scăfârlia lor şi acum dă pe dinafară.
Dar să-mi argumentez afirmaţiile cu exemple concrete ca nu cumva să fiu acuzat că dau frâu liber imaginaţiei ca să-i pun în situaţii jenante pe trimişii judeţului în Parlamentul ţării, acolo unde cu vreo 70 de ani în urmă s-au dovedit vrednici pentru norodul botoşănean şi s-au umplut de glorie parlamentarii Ion Pillat, şi Dumitru Iov.
Trei sunt actualii parlamentari pe care-i am în vedere în acest comentariu. Îmi este peste putinţă să vă spun care dintre ei este mai şarlatan, sar prezentându-le măreţele fapte veţi putea şi singuri să vă daţi seama cum ar putea fi ierarhizaţi. Deputatul PSD Răzvan Rotaru ne-a înştiinţat că noile sale preocupări sunt de o înaltă nobleţe şi responsabilitate civică. Interlop cu experienţă internaţională, Rotaru a considerat că, a se aplica asupra fenomenului de „inegalitate de gen”, al studia şi a ne împărtăşi din experienţele sale, este pentru el o datorie de onoare, acea onoare care în lumea interlopă îţi aduce respect şi impune respectarea cu sfinţenie a „legii omertei”.
Cu un spirit ascuţit şi adânc pătrunzător în interiorul acestui fenomen social, Rotaru, în înţelepciunea lui de ales al comunităţii a constatat că femeile sunt egale cu bărbaţii doar pe hârtie, nu şi în familie sau în relaţiile sociale cotidiene. Iar Rotaru trebuie crezut. În alegerile prezidenţiale din 2014, însoţit de 20 de mardeiaşi, a cutreierat judeţul îndrumându-i ciomăgeşte pe botoşăneni să voteze cu Ponta şi nu cu neamţul Iohannis. Când comiţi o astfel de inegalitate de şanse în cadrul genului bărbătesc, experienţa dobândită îţi conferă o autoritate incontestabilă în domeniu. Iată de ce cred că noua preocupare a alesului PSD i se potriveşte ca o mănuşă
Ştiindu-l ambiţios şi răzbătător în viaţă, îi recomand să dezvolte tema aleasă şi să-şi i-a doctoratul. Patru ani, cât va tăia frunze la câini prin Parlament, a se rostui cu o teză de doctorat precum înaintaşii săi din partid în frunte cu Victor Ponta, îi va deschide calea spre funcţia de prefect de Botoşani sau preşedinte al CJ
Celălalt coleg al său de partid şi de Parlament, Marius Budăi, este preocupat de dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Fostul şofer de la Protecţia Copilului, pus de PSD director la Casa de Pensii, în drumul său de la Botoşani spre Parlament s-a reprofilat într-un economist cu gândire capitalistă. De când un social-democrat se ocupă de politici de dreapta, nu trebuie să ne întrebăm. La români cei de stânga iau măsuri de dreapta, ca să le dea cu tifla liberalilor, iar liberalii îmbrăţişează politicile populiste de stânga, abandonate de social-democraţi.
Îmi place cum Budăi s-a înţeles cu colegul său de Parlament, senatorul Lucian Trufin. Senatorul îi târnoseşte, adică prosteşte, pe fermierii legumicultori, Budăi pe micii întreprinzători. Cei doi îi copleşesc pe legumicultori şi întreprinzători cu fonduri guvernamentale şi europene, dar pe hârtie. Suntem la jumătatea anului şi nici un întreprinzător botoşănean nu se poate lăuda că a primit vreo leţcaie din cele promise cu atâta generozitate.
În schimb, ştiu câţiva legumicultori şi întreprinzători care s-au lăsat atraşi de mirajul promisiunilor celor doi social-democraţi. Acum înjură printre dinţi! Şi liberalul Costel Şoptică a prins moda comunicatelor şi a trimis un puişor presei locale. Numai că puţini au fost cei care i l-au publicat.
Ce îndeletnici are liberalul, chiar că-ţi stă mintea-n loc! Şoptică l-a interpelat pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader cum că organele de luptă anticorupţie din sistemul bugetar nu sunt eficiente, adică nu descoperă furturile din banii publici comise de funcţionarii bugetari în mişmaşurile puse la cale cu patronii. Şi pe Şoptică trebuie să-l credem că ştie domn’ profesor ce spune! Toate firmele lui Şoptică din trecut şi din prezent au funcţionat pe seama banilor publici de la primării sau instituţii şcolare. Şoptică este cercetat în două dosare de corupţie exact de pe urma unor afaceri cu bai publici. A mai făcut afaceri prospere cu primarul de Văculeşti, cu cel de Flămânzi, cu cel din Gorbăneşti, Darabani, Suharău, Conceşti etc.
De ce-o fi adus vorba Şoptică de funie în casa spânzuratului, adică na adus vorba de lupta împotriva corupţiei, nu găsesc altă explicaţie decât cea de mâncărime de limbă. Ar mai fi şi varianta cu prostul şi fudulia. Cert este că de se va apuca ministru Justiţiei să-i dinamizeze pe cei din controlul bugetar puşi să lupte cu corupţia, senatorul Şoptică va fi cuprins de o transpiraţie rece. O da bine la fraieri comunicatul cu lupta anticorupţie, dar când eşti cu musca pe căciulă este bine să nu te ia gura pe dinainte.
Concluzia: Pe măsură ce faptele parlamentarilor botoşăneni devin tot mai măreţe, preţurile la alimente cresc pe măsură. Iar la orizont stau grămadă să dea buzna peste angajatori şi angajaţi noi forme de impozitare. Despre toate acestea nu se spune nimic prin comunicate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Turcan: Conducerea PNL a votat, in unanimitate, aplicare de sanctiuni
pentru lipsa de la voturi importante din Parlament
Turcan: PNL cere demisiile in alb ale lui Dragnea si Grindeanu
\- sa demonstreze ca nu sunt personaje intr-un joc ipocrit privind legea gratierii
Barbatul care si-a montat un gard electric in jurul proprietatii,
condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare
Cat de mult folosesc tinerii romani economia de tip sharing si cea circulara –
afaceri precum Uber sau Airbnb si site-urile cu produse la mana a doua
Ciofu, Lupaşcu, Huncă, Budăi, Rotaru, votul vostru ucide!
Ioan Rotundu
Erdogan anunta negocierea unei zone de liber schimb cu monarhiile din Golf
Parisul isi inteteste eforturile a aduce marile banci care vor pleca din Londra dupa Brexit
Juncker: Cu Franta avem o anume problema, cheltuie prea multi bani unde nu trebuie
Modernizarile facute de SUA la baza de la Mihail Kogalniceanu,
estimate la circa 37 de milioane de dolari / Alte 3 milioane de dolari pentru infrastructura bazei de la Campia Turzii
Horoscopul zilei de 9.05.2017
Bancul zilei: Reacţia fetiţei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă