Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13619
De la 07 Ianuarie 2003
120838085

În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?

  • Ioan Rotundu
  • 15 May 2022, 11:27

Despre faptul că DNA – Serviciul Teritorial Suceava este controlat de către PSD, că a devenit un mijloc al PSD, inclusiv la Botoşani, de răfuieli politice ale socialiştilor cu cei care nu se supun voinţei lor scriu în Jurnalul de mai bine de 10 ani.
Sunt celebre dosarele fabricate de către procurorii din DNA Suceava unor înalţi funcţionarii ai statului care, prin activitatea lor, au deranjat interesele de partid ale PSD, mai ales a protejaţilor săi. Ilustrez cele afirmate cu cel mai cunoscut caz de către botoşăneni, cel al fostului comisar şef Cristian Cucoreanu, fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.
Pentru că Cucoreanu nu s-a aliat găştii de poliţişti corupţi, membri la rândul lor ai găşti mafiote condusă de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani Raluca Stâncescu, la ordinul primit din mediul socialist botoşănean, cei din DNA Suceava i-au fabricat un dosar penal. Imediat ce s-a reuşit îndepărtarea lui Cocoreanu din funcţia de şef al IPJ Botoşani, adică nu mai era un pericol pentru gruparea mafiotă care pusese stăpânire pe instituţie, dosarul său a fost clasat şi declarat nevinovat.
Acel scenariu pare a se repeta la fotografie şi în cazul lui Mihai Ţurcanu, directorul DSVSA Botoşani, lider liberal cunoscut şi în plan naţional, mai ales că a fost şi europarlamentar, chiar dacă nu un mandat întreg.
Cel puţin două surse, una din Botoşani ş alta din Bucureşti, mi-au relatat în urma articolului publicat şi intitulat „De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?” că adevăratul motiv a celor ce i se întâmplă acestuia este de fapt o răfuială politică.
Mihai Ţurcanu a fost contactat de către lideri ai PSD Botoşani şi solicitat să se înscrie în PSD. Liberal de la începutul carierei sale politice, Mihai Ţurcanu a refuzat oferta. Mai mult, a început să tragă sfori să fie numit din nou preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Bucureşti, funcţie pe care a mai deţinut-o.
Nici când cei din PSD i-au cerut ă demisioneze din funcţie pentru ca ei să-şi poată pune omul lor de încredere, Ţurcanu n-a acceptat. Despre Doina Federovici, preşedintele PDSD Botoşani, percepţia publică ar fi că-i femeie de treabă. Dimpotrivă, este pisica blândă care zgârie rău de tot, ea având gheare politice ucigătoare atunci când le înfige.
Cine a urmărit cu atenţie evoluţia politică dintre PNL şi PSD de când s-au alat la guvernare, a putut observa cum încet, dar sigur, liderii PSD i-au aruncat în umbră pe liberali iar la nivel de teritoriu au declanşat ofensiva de a ocupa principalele funcţii care le pot aduce voturi.
DSVSA este o instituţie importantă. Medicii veterinari sunt în permanent contact cu cetăţenii şi pot avea influenţă politică asupra lor. Dar şi mai important este faptul că prin această instituţie se poate controla modul de acordare a subvenţiilor guvernamentale şi europene pentru crescători de animale, sursă de venit importantă pentru băieţii deştepţi , aşa cum PSD-ul are din belşug. Inclusiv tăcerea conduceri PNL Botoşani, a impostorului lor preşedinte Costel Şoptică, confirmă dominaţia PSD-ului la nivel de judeţ.
Dacă Mihai Ţurcanu se ştie corect cu acele achiziţii pe care procurorii DNA le-au găsit motiv să-l cerceteze penal, atunci să iasă public şi să dezvăluie tot acest joc politic murdar în care DNA Suceava continuă să fie aservit PSD-ului.
Dacă se ştie cu musca pe căciulă, atunci , cercetat penal fiind, întruneşte condiţia de bază să devină membru PSD.
De vreme ce este pus sub control judiciar, are suficient timp să mediteze la viitorul ce-l va alege.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Simbolul suprem al ţării umilit de etnicii maghiari pe banii românilor
Ioan Rotundu
Cât de mizerabil puteţi face, moral şi profesional, învăţământul liceal din Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Noi progrese în privinţa drumurilor judeţene
Ioan Rotundu
Când se va putea vizita din nou „Lacul Eminescu”?
Horoscopul săptămânii 9- 15.05.022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ranchiună conjugală
Dosarul zilei: Va rezista Ucraina invaziiei ruseşti?
Primăria Mihai Eminescu reia Festivalul „Floare albastră”
Ce stă în spatele percheziţiei DNA de la Sectorul PF Rădăuţi Prut
Ioan Rotundu
De ce au devenit interesaţi procurorii DNA de Minai Ţurcanu?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă