Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11772
De la 07 Ianuarie 2003
122209715

Botoşani: Curată şarlatanie cu complicitatea directorilor de şcoli

  • 8 March 2015, 23:00

Săptămâna trecută, pe la o miercuri, ministrul Educaţiei a fost prezent la un interviu pe radio Europa FM. Spune atunci ministrul Sorin Câmpeanu că s-au înscris la ora de Religie doar 1,4 milioane de elevi din 3,2 milioane cât sunt în evidenţă pentru clasele I – XII. Ciudat, în numai două zile numărul elevilor înscrişi la ora de Religie a urcat accelerat la peste 80% ca sâmbătă să se anunţe cifra oficială de 89,75%. Este greu de crezut că numai în două zile numărul elevilor înscrişi la ora de Religie nu numai că s-a dublat dar chiar a fost depăşit cum greu este de crezut că peste noapte părinţii elevilor au ajuns la concluzia că odraslele lor musai trebuie să fie educaţi religios.
Este limpede că întreaga campanie publicitară declanşată de Patriarhie susţinută din umbră de directorii de şcoli la ordinul inspectorilor generali judeţeni de învăţământ a fost un paravan în spatele căruia s-a acţionat sub presiune ca elevii să fie înscrişi la ora de Religie. Chiar ministrul Câmpeanu a recunoscut în acel interviu că are cunoştinţă de faptul că prin şcoli se fac presiuni asupra elevilor şi părinţilor să se înscrie la ora de Religie dar că n-a cerut nimeni vreo anchetă oficială.
Miza cea mare, aşa cum am mai scris într-un comentariu, era ca să nu se piardă orele de Religie pentru că mulţi preoţi ar fi rămas fără o sursă importantă de venituri. Nu vor fi prezenţi la ore nici jumătate din numărul elevilor dintr-o şcoală dar preotul va accepta complice absenţa lor pentru că şi el lipseşte şi va lipsit de la ore când are activitate la biserică.
Ca să aveţi o imagine despre cum s-a acţionat pentru ca elevii să fie înscrişi la ore pornim de la faptul că în România ortodoxismul reprezintă 87% din întreaga populaţie. Este greu de crezut că diferenţa de până la 90% o reprezintă copii din familii catolice care vor participa la ore ţinute de preoţi ortodocşi sau copii din familii de adventişti, penticostali sau protestanţi vor sta smirnă la ora părintelui ortodox.
Din capul locului se poate observa cum s-au măsluit înscrierile ca să se poată păstra orele de Religie. În lunile ianuarie şi începutul lui februarie, la ordinul ministrului, inspectoratele şcolare au analizat la sânge numărul de catedre din şcoli şi au fost propuse la desfiinţare şcoli săteşti şi catedre de la şcolile din centru de comună. Câteva mii de învăţători şi profesori vor dispărea la începutul viitorului an şcolar dar vor fi păstrate catedrele de Religie pentru că trebuie finanţaţi preoţii. Iată cânt de mult Guvernul PSD a aservit şcoala Bisericii şi cum sunt desfiinţate şcoli şi catedre ca să fie păstraţi preoţii numai pentru faptul că sunt susţinătorii PSD-ului atunci când vine alegerile de orice fel sunt ele.
Să vă dau şi câteva exemple concrete din judeţul nostru. La Bajura 30% dintre elevi sunt din familii pocăite şi nu vin la orele de Religie. Dar din cererile depuse rezultă că o fac. Era necesar măsluirea adevărului pentru că preotul care predă are parohie în Movileni, comuna Conceşti, parohie de 100 de case şi ca să primească salariu întreg i s-a dat şi ore de Religie.
La Baranca, comuna Hudeşti, jumătate de sat este pocăit dar preotul are ore de Religie în care sunt raportaţi şi aceştia, deşi copii pocăiţilor se duc la cele două case de rugăciuni din localitate şi nu vin la şcoală.
Tot în comuna Hudeşti, satul Mlenăuţi este pocăit în proporţie de 65%. Au două biserici: una penticostală alta după Evanghelie. Dar preotul figurează cu ore de Religie. În satul Ivancăuţi, comuna Păltiniş, localnicii sun aproape înb totalitate Martori ai lui Iehova. Preotul are ore de Religie deşi copii au biserica lor.
Preotul de la Viişoara, altă zonă cu mulţi pocăiţi are ore şi la liceul Darabani pentru că parohia sa este mică şi i s-a asigurat venituri suplimentare de la catedra de Religie. Situaţie similară şi la Dorobanţi, comuna Nicşeni dar şi prin comuna Dersca. Elevii au depus cerere forţaţi de directorii de şcoli. Ei nu vor veni la ore aşa cum nici preotul nu va fi prezent dar s-a rezolvat problema de fond: preoţii au rămas la catedră. Iar PSD-ul şi-a rezolvat menţinerea unei uriaşe şi eficiente maşini de propagandă, susţinută din banii tuturor românilor fără ca opoziţia să se dezmeticească în ce capcană a căzut.
În perioada ce urmează vom monitoriza prezenţa în şcoli la orele de Religie atât a elevilor cât şi a preoţilor. Sunt convins că adevărul este de partea noastră.
Adrian Marcu

Foto: Sfinţire biserică Icuşeni Vale


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Întrebare cu răspuns… intuit
Reţeta zilei: Carne de porc cu fasole
Horoscopul zilei
Drame umane pentru care Aurora Bujeniţă se roagă să nu se mai repete
Ioan Rotundu
O nouă ticăloşie electorală marca PSD
Ioan Rotundu
Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenuri
ele suporta consecintele unor actiuni politice impotriva mea
SUA: Un tanar de culoare, impuscat mortal de un politist in Madison, Wisconsin
Statul Islamic distruge ruinele orasului antic Hatra, care au rezistat invaziilor romane
Victor Ponta: Nu ma bucur niciodata cand vad femei in catuse chiar daca sunt adversare politice
Cand vad un om de afaceri dus cu catuse, zic foarte bine, dar ma gandesc si la cati angajati are
E regretabil ca Traian Basescu pune la indoiala impartialitatea procurorilor
Lumea lu' Rotundu: Duelul primarilor
Înapoi la găşltile politice
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog