Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6225
De la 07 Ianuarie 2003
112796451

Botoşani: Grevist al foamei tratat cu sictir de primarul Chelaru

  • Ioan Rotundu
  • 8 March 2016, 23:00

Botoşani: Grevist al foamei tratat cu sictir de primarul Chelaru Aflat la al patrulea mandat, primarul comunei Suharău, Marcel Chelaru, implicat în nesfârşite scandaluri de ştergere a urmelor unor accidente auto, prins băut la volan şi cu carnetul ridicat, implicat într-o sumedenie de procese privind reconstituirea dreptului de proprietate, trecând de la un abuz de putere la altul, rezistă cu stoicism.
Mai mult chiar, deşi mai sunt doar două luni şi jumătate până la alegerile locale, Chelaru nu se sfiieşte să-i dea afară din primărie pe cei care au curajul să-şi ceară drepturile conferite prin lege, iar ieri pe un grevist al foamei să-l trateze cu sictir.
În urmă cu peste trei ani Constantin Bajureanu (foto 1) a luat spre îngrijire pe un bărbat cu gradul I de handicap, imobilizat la pat. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, era îngrijit de către fratele său. Un incendiu l-a mistuit fratele aşa că bolnavul a fost preluat în îngrijire de către Constantin Bajureanu cu garanţia primarului Marcel Chelaru că-i va angaja soţia ca însoţitor aşa cum era şi fratele bolnavului mort în incendiu.
De atunci au trecut trei ani iar primarul l-a tot amânat cu angajarea. Luni, 7 martie, Bajureanu s-a dus din nou la primar să-l întrebe când îi va angaja soţia ca însoţitor că deja au trecut trei ani de când îngrijeşte bolnavul. imobilizat la pat şi care-şi face nevoile în casă. Primarul l-a luat în derâdere iar contabilul şef al primăriei, Mariana Dubagiu, participantă la discuţie, pur şi simplu l-a îmbrâncit afară pe Bajureanu în hohotele de râs ale primarului.
Bolnav de diabet şi dependent de insulină, Bajureanu s-a decis ca de ieri să intre în greva foamei în faţa sediului Primăriei Suharău. Primarul Marcel Chelaru, care era preocupat în a sărbători femeile din primărie, l-a luat din nou peste picior şi i-a spus că va sta mult şi bine în greva foamei pentru că nu-l va impresiona.
Bajureanu îl suspectează pe primar că ar fi angajat în locul soţiei sale pe o altă persoană apropiată lui dar nu poate dovedi acest lucru. În discuţia telefonică avută cu el mi-a mai spus că primarul are ură pe el pentru că socrul său Mihai Şchiopu, care este consilier local din partea PRM, nu se supune cerinţelor ilegale ale primarului şi-l întreabă de ce procedează la luarea unor decizii incorecte faţă de lege.

Obişnuit să nu dea socoteală nimănui de ceea ce face prin primărie, Chelaru nu dă socoteală nici consilierilor locali care nu se supun voinţei sale.
Ciudat este şi faptul că primarul Chelaru, în urmă cu vreo 7 ani, a dat un purcoi de bani din bugetul local pentru a procura vreo sută de pubele în care sătenii să depoziteze gunoiul menajer. Aceste pubele le-a depozitat chiar în curtea lui Bajureanu şi de atunci nu s-a mai interesat de ele.
În schimb, sătenii plătesc taxă lunară pentru colectarea gunoiului deşi firma colectoare nici măcar urme n-a lăsat prin comună dar încasează lunar banii cuveniţi pe motiv că a ridicat gunoiul menajer. De vreme ce pubelele stau abandonate de 7 ani în curtea lui Bajureanu, ce gunoi o fi colectând acea firmă? Considerându-se primar liberal când are de făcut afaceri cu firmele deputatului liberal Costel Şoptică şi social-democrat când face afaceri cu baronul PPSD Costel Nazare, primarul Marcel Chelaru face slalom politic după cum suflă vântul comisioanelor şi speră ca în iunie să obţină cel de-al cincilea mandat.
În ce-l priveşte pe Bajureanu, acesta a încercat să-şi rezolve problema şi la Protecţia Copilului dar de aici i s-a spus că primarul are obligaţia de a-i angaja soţia însoţitor la bolnavul întreţinut pentru că legea aşa îl obligă. Ce nu ştiu cei de la Protecţia Copilului este că primarul Chelaru are propriile legi iar cele ale statului de drept sunt tratate cu sictir aşa cum l-a tratat şi pe grevistul foamei.
Iată încă o temă de lucru pentru prefectul Dănuţ Nechifor, care dacă se consideră în slujba comunităţii judeţului şi nu a celor din PNL, în special a lui Şoptică şi Gireadă, să trimită o comisie de control la Primăria Suharău şi să-l readucă pe primarul Chelaru cu picioarele pe pământ aplicându-i legea ca să afle şi el că legile statului se respectă în litera şi spiritul lor şi nu după cum îi sunt propriile interese.
Până una, alta grevistul Bajz7ureanu trebuie să-şi caute dreptatea la Judecătoria Darabani cerând judecătorului să-l oblige pe primarul năbădăios să respecte legea prin a-i angaja soţia, cerând şi drepturile băneşti cuvenite pe cei trei ani, banii urmând a fi plătiţi din buzunarul primarului şi nu din bugetul primăriei. Pentru a vă edifica pe deplin de necazurile lui Bajureanu puteţi asculta interviul pe care l-am realizat cu el dând clik pe imaginea înserată în articol.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Cum se măritau urâtele Evului Mediu
Bancul zilei: Friptură de gâscă în sos
Horoscopul zilei de 09.03.2016
Romania si Israel isi propun sa coopereze in domeniul cercetarii si inovarii
Fosta resedinta a sotilor Ceausescu se va deschide publicului
Rusia avertizeaza Coreea de Nord ca amenintarile nucleare creeaza baza legala pentru o actiune militara
Lovitura dupa lovitura pentru Maria Sharapova:
Porsche, Tag Heuer si Nike au intrerupt colaborarea cu fostul lider din tenisul mondial
Modificari substantiale la indemnizatia de crestere a copiilor:
Se elimina plafonul maxim de 3400 lei/luna, mamele vor primi 85% din venituri/ Mamele nu mai aleg intre un an sau doi de concediu, dar primesc stimulent de revenire
Călăraşi: Noi dezvăluiri despre funcţionara care susţine că a fost bătură de primarul Elena Vrajotis
Ioan Rotundu
Ciolos: Dorim o prezenta activa a NATO in regiunea Marii Negre
Stoltenberg: Romania poate conta pe NATO
Ministrul Justitiei: Realizarea interceptarilor se va face de politisti judiciari, folosind infrastructura SRI
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă