Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11836
De la 07 Ianuarie 2003
118210922

Prezent la Botoşani, ministrul Muncii s-a dovedit extrem de galanton

  • el a fost deacord cu tot ce i s-a cerut
  • 8 November 2007, 23:00

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a fost ieri în vizită de lucru la Botoşani. Înainte de întâlnirea cu liberalii botoşăneni, acesta s-a întâlnit cu prefectul Gheorghe Sorescu, dar şi cu şefii instituţiilor subordonate ministerului pe care îl conduce, Silvia Pasat - inspector şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Angela Ohriniuc - director executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Sebastian Tocariu - director al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) şi Gheorghe Livadaru - director al Casei Judeţene de Pensii (CJP). Fiecare dintre aceştia şi-a prezentat realizările şi i-au semnalat ministrului aspecte pentru care ar avea nevoie de sprijinul său.
Potrivit ministrului Păcuraru, ITM este, la nivelul întregii ţări, cea mai contestată dintre aceste instituţii, deoarece „la ei sunt bani, e putere, e control, deci e miză”. Cu toate acestea, la Botoşani nu i-au fost semnalate probleme majore. În ceea ce priveşte AJOFM, ministrul este de părere că nu se justifică prezenţa a 72 de angajaţi, în condiţiile în care şomajul este în continuă scădere. Din punctul de vedere al ministrului, în condiţiile în care şomajul a devenit şi în Botoşani redus, AJOFM Botoşani trebuie să se plieze în activităţi care pozasă le asigure funcţionalitatea optimă.
„Instituţia dumneavoastră va trebui să se replieze pentru a-şi găsi utilitate publică. Va trebui să vă îndreptaţi mai mult înspre alte servicii, de tipul celor de formare profesională”declarat ministrul Paul Păcuraru. Acesta a mai adăugat că trebuie luate urgent măsuri pentru a-i convinge pe cei care au plecat în străinătate să revină la muncă, în ţară.
Directorul CJP a adus în discuţie o problemă punctuală, lipsa de spaţiu. El i-a propus şi o soluţie ministrului Păcuraru. Spaţiul pe care ITM îl va vacanta în decembrie să fie pus la dispoziţia CJP şi a DMPS. „Am suplimentat numărul de angajaţi iar acum nu au birouri. Aşa se întâmplă întotdeauna”, a declarat Ministrul Paul Păcuraru. Ministrul şi-a oferit tot sprijinul în acest sens. La rândul său, directorul DMPS, Sebastian Tocariu, a cerut sprijinul ministrului Paul Păcuraru pentru ca transformarea direcţiei în agenţie să se producă în circumstanţe optime. În încheiere, prefectul Gheorghe Sorescu i-a mulţumit ministrului că, în ciuda programului extrem de încărcat, a răspuns pozitiv invitaţiei de a veni la sediul instituţiei pe care o conduce.
Ministrul, la rândul său, şi-a exprimat toată deschiderea în vederea colaborării cu primul reprezentant al Guvernului şi cu instituţiile deconcentrate. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Tragedia soţilor Todireanu, cândva o familie onorabilă
Borş de cartofi după o reţetă specială
Horoscop
Bănuială întemeiată
Vinde teren la Baisa, pretabil pentru vilă
Anunţ important
Program TELE'M Botoşani, vineri, 9 noiembrie
Românul şi banii săi
Pădurenii – paradisul părăsit
Cosmin Guşă dansează cu Elwira Duda
Cătălin Măruţă vorbeşte despre pasiunea sa pentru şofat
Minoră dispărută
Vopsea de păr reclamată la APC
Întâlnire între deţinuţi şi angajatori
Sărbătoare în satul Mihai Eminescu
A fost Termica amendată din ordin politic?
Investiţii importante la fermele de păsări
MECT a publicat modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic
Ministrul Păcuraru ne uimeşte cu majorarea pensiilor
Primarii vor lua măsuri de prevenţie a accidentelor rutiere
Ploaie de stele pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Guraliuc cere lui Negrescu să stopeze campania politică în şcoli
Ţărăniştii dezaprobă modificările Codului penal
14 autovehicule de la Poliţia de Frontieră pentru judeţ
200 de hectare de teren pentru Botoşani
Corneliu Coposu comemorat la Botoşani
Renate Weber - botoşăneanca care ne va reprezenta în Parlamentul UE
S-o fi luat Ciuştea raza?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă