Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1689
De la 07 Ianuarie 2003
123125260

pnl

Botoşani: O trupă de poliţişti rutieri a luat cu asalt Staţiunea Popăuţi

  • 8 November 2015, 23:00

Sâmbătă, după amiază, la Staţiunea Popăuţi s-a consumat un nou şi incredibil act de abuz de putere. De data aceasta din partea a doi poliţişti rutieri ce s-au recomandat ca făcând partea din cadrul Secţiei I de Poliţie Rurală Botoşani. Ce s-a întâmplat şi cum s-au desfăşurat faptele?
Despre gruparea mafiotă care urmăreşte însuşirea patrimoniului genetic şi material al Staţiunii Popăuţi s-a tot scris în Jurnalul. Mai nou, puşcăriabilul preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prof.univ.dr. Constantin Sin a întărit echipa demolatoare trimiţând pe post de director o namilă de om de vreo 200 kg în greutate care să dispună de forţa necesară demolării. Nul director Traian Atanasiu a declarat deschis că rolul său este să mute de la Popăuţi la Bacău nucleul genetic al rasei de oi Karakul, după care Staţiunea să se desfiinţeze chiar dacă ea există de 106 ani.
Traian Atanasiu s-a înhăitat cu liberalul Ionică Nechifor, un bătăuş profesionist condamnat în câteva rânduri, amândoi conlucrând la lichidarea instituţiei de cercetare. În faţa unui asemenea pericol, salariaţii, atât câţi au mai rămas, au făcut front comun să-şi apere locurile de muncă. Sâmbătă, în jurul orei 17.00, toţi salariaţii s-au adunat într-o şedinţă de sindicat să-şi aleagă un nou comitet şi lider.
Brusc, în Staţiune a apărut Ionică Nechifor. Prezenţa sa este interpretată în două feluri de angajaţii prezenţi. O parte spun că a venit la furat, el mai fiind prins furând din efectivele de animale ajutat de un frate şi un cumnat. Alţii zic că cineva l-a informat de şedinţa de sindicat şi el a venit s-o anuleze.
Cert este că prezenţa sa a stârnit protestele angajaţilor. Imediat în sala de şedinţă a sindicatului au pătruns doi poliţişti cu vestă reflectorizantă pe care scris Poliţia rutieră şi care s-au recomandat a fi de la Secţia I Poliţie Rurală Botoşani. Cei doi au început să-i ameninţe pe angajaţi, să le ridice buletinele şi să le ceară să plece. Doctorul Gheorghe Hrtincă le-a pus că este o şedinţă de sindicat şi ei n-au ce căuta acolo. În replică poliţiştii ble-au spus că n-au aprobare să ţină şedinţa. De la cine ar fi vrut poliţiştii să obţină sindicaliştii aprobare nu le-a spus dar au înţeles angajaţii că de la Ionică Nechifor.
Între timp Hrincă l-a sunat pe şeful Poliţiei Rurale, un anume Tapalagă, şi i-a adus la cunoştinţă abuzurile poliţiştilor. Acesta a promis că va lua măsuri. N-a spus şi cu cine. Ce-au căutat poliţiştii la o şedinţă de sindicat dintr-o instituţie a statului, mai ales poliţişti rutieri, poate ne va spune Mihai Bunduc, comisarul şef care conduce interimar IJP Botoşani. Cam multe abuzuri ale poliţiştilor de când acest comisar Bunduc conduce Poliţia Botoşani.
Sindicatul, ca să-şi ţină şedinţele n-are nevoie de vreo aprobare de la nimeni, Legea le asigură independenţa totală. Sunt sigur că cei doi poliţişti sunt şi membri de sindicat la Sindicatul Poliţiei şi atunci când au şedinţă nu-i cer voi şefului Bunduc. Dar este limpede că aceşti doi poliţişti au intrat în unitate aduşi de Ionică Nechifor. Mai direct spus, s-au pus la dispoziţia acestui infractor cu cazier.
În toată acea nebunie, un salariat pe nume Hrişcă a fost prins la dos de Nechifor care i-a aplicat un pumn peste gură de i-au sărit omului doi dinţi. Acesta a intrat în sala de şedinţă cu dinţii în mănă. Iar poliţiştii n-au avut nicio reacţie. Cum nicio reacţie n-a avut până acum nici comisarul Bunduc care a primit la adresa lui Nechifor mai multe reclamaţii prin care se face dovada abuzurilor şi ilegalităţilor comise de acesta. Nicio cercetare n-a fost declanşată. De ce oare?
Cei de la Staţiune s-au adresat şi prefectului Costică Macaleţi. Acesta a ridicat din umeri a neputinţă. Mai mult, consiliera sa juridică, o anume Voloşeniuc, s-a arătat pe faţă susţinătoarea lui Ionică Nechifor. Aşadar, caracatiţa distrugerii Staţiunii Popăuţi are un tentacul şi la nivel de Prefectura Botoşani. Unde să se mai plângă salariaţii ca să-şi apere instituţia de devalizare?
Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Constantin Sin, este deja condamnat la 4 ani închisoare cu suspendare în dosarul lui Dan Voiculescu legat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. La el nu se pot plânge că puşcăriaş la puşcăriaş nu-şi scoate ochii. La prefect nu mai au ce căuta că acesta cu tot cu consiliera Voloşeniuc a trecut de partea li Nechifor. La şeful Poliţiei Bunduc iarăşi n-au uşă deschisă, poliţiştii acţionând doar la semnul făcut de Nechifor. La DNA Suceava au făcut hârtie dar tac cu toţii complice. A mai rămas şeful DNA, Laura Codruţa Kioveşi,. Poate măcar de la cest nivel se va acţiona şi trimite după gratii toată gaşca mafiotă care distruge o instituţie de cercetare cunoscută nu numai în România, ci în întreaga lume.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Logica beţivului
Reţeta zilei: Gogoşari în oţet
Horoscopul zilei de 9.11.2015
Comisia Europeana: Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila, dar a cerut ajutor la Bruxelles
Seful Pentagonului acuza Rusia ca pune in pericol ordinea mondiala
Washingtonul isi adapteaza "postura operationala" pentru a contracara orice "agresiune" rusa
Regele Mihai I, catre tinerii protestatari: Timpul Romaniei voastre a inceput!
National Arena, Sala Palatului si 93% din scoli NU au autorizatie ISU
Amenda ridicola prevazuta in aceste cazuri
Donald Tusk: Germania trebuie sa faca mai mult pentru a proteja granitele UE
Miting la Roma in memoria victimelor din Colectiv: "Coruptia ucide!"
Trailer cu vehicul militar american lovit de tren in Germania
soferul roman a decedat
Partidul Colectiv, al unui tanar traseist politic, a fuzionat cu Partidul National Colectiv
Detalii scandaloase legate de unitatea moderna pentru arsi care zace nefolosita la Spitalul Floreasca
legaturile dintre profesorul Ioan Lascar, firma care a dotat unitatea si Sorin Oprescu
Visul din stradă s-a spulberat,
Din nou politicienii l-au confiscat!
Ioan Rotundu
Un dialog lămuritor cu deputatul Mihai Baltă
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 6.11.2015
Din nou în lumea sufletelor… moarte
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Cu faţa spre cultură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog