Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7834
De la 07 Ianuarie 2003
120642463

După ce „Lumea lu’ Rotundu” a pus băţul pe IŞJ,

La Tudora, fetiţa Sofica merge acum la şcoală

  • Ioan Rotundu
  • 8 November 2017, 23:00

În cei aproape 7 ani de când există emisiunea televizată Lumea lu’ Rotundu au fost aduse în spaţiul public peste 200 de conflicte dintre cetăţeni şi instituţiile statului, conflicte generate de nedreptăţile create de funcţionarii publici, de abuzurile şi comportamentul arogant al acestora.
Recent, în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu s-a difuzat reportajul realizat la Tudora despre comportamentul violent fizic şi verbal al directorului Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Crudu”, profesoara Cornelia Vatavu. Reportajul a generat vii proteste pe reţelele de socializare, ceea ce a determinat Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani să trimită în control un inspector şcolar, lucru pe care nu l-a făcut la zecile de reclamaţii adresate de părinţii unor elevi din Tudora.
Despre modul în care inspectorul şcolar de Ed. Fizică, Ionuţ Amisie a efectuat controlul s-a scris în Jurnalul. Pur şi simplu inspectorul s-a dovedit pe faţă părtinitor, mai corect spus apărător al directorului violent. Totuşi, în urma acestui control s-au rezolvat şi o serie de aspecte prezentate în reportaj.
Fetiţa de 7 ani şi 4 luni născută în Italia şi pe care directorul Cornelia Vatavu a refuzat s-o primească în clasa I-a pe motiv că nu are CNP românesc, deşi la clasa 0 a primit-o, este acum elevă în clasa I-a.
Directorul Cornelia Vatavu a trimis paznicul de la poarta şcolii la Sofica Livadaru, bunica fetiţei, şi a anunţat-o că „i-a găsit un CNP şi poate veni la şcoală”, de parcă aceste CNP-uri stau împrăştiate în cancelarie printre cataloagele şcolare. CNP-ul se eliberează de la Starea civilă, aşa că l-am contactat pe Constantin Cocoreanu din cadrul Primăriei Tudora, ofiţer de Stare civilă, pentru a-i întreba dacă a eliberat CNP pentru fetiţa Sofica. N-a eliberat, deci Cornelia Vatavu a minţit că i-şa găsit CNP, a minţit pentru a-şi acoperi cumva abuzul comis faţă de această fetiţă căreia îi luase dreptul constituţional la învăţătură.
O altă problemă care s-a rezolvat de către primarul Mihai Petria a fost că a supus aprobării Consiliului Local majorarea cotei de motorină la microbuzul şcolar care acum transportă şi elevii care învaţă după-amiaza, inclusiv pe cei din cătunul Tiurbata, aflat la margine de localitate, undeva sub o buză de pădure.
În schimb, când a venit vorba de a se lua măsuri împotriva abuzurilor, a bătăilor aplicate de directorul Cornelia Vatavu elevilor, inspectorul Ionuţ Anisie a suferit brusc de amnezie social-democrată şi n-a propus nicio măsură împotriva directoarei bătăuşă. Nici măcar abuzurile comise de Vatavu asupra modului în care a fost ales preşedintele Comitetului de părinţi de la clasa a IV-a B nu le-a analizat competent, evitând să recunoască deciziile abuzive luate de directoare.
De exemplu, cu întârziere, IŞJ răspunde reclamaţiei lui Constantin Cocoreanu (foto), cel ales preşedintele Comitetului de părinţi pe clasă şi invalidat de directoare cu de la sine putere, cu adresa nr. RP68/1.11.2017 care se constituie într-o adevărată probă că întreg controlul efectuat la şcoala Tudora a fost unul politic dictat din interiorul PSD, directoarea Cornelia Vatavu fiind absolvită de vreo vină chiar şi acolo unde probele erau de necontestat.
Dar, cum întreg sistemul de învăţământ este politizat de către PSD, nu era de aşteptat ca la şcoala Tudora să se facă dreptate. Important este că fetiţa Sofica a fost primită la şcoală iar elevii au acum microbuzul la dispoziţie dimineaţa şi seara. Când vom scăpa de „ciuma roşie”, va veni rândul şi directoarei Cornelia Vatavu să dea socoteală. De aşa ceva n-au scăpat nici soţii Ceauşescu, nu o pârlită de femeie promovată şefă pe criteriu politic şi care-şi bate joc de o comună întreagă

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: În căutarea lui Iisus
Horoscopul zilei de 9.11.2017
Curtea Constitutionala discuta pe 16 noiembrie cererea lui Tariceanu
privind constatarea unui conflict in urma anchetei DNA in cazul Belina
Consultantii fiscali avertizeaza: Mecanismul split TVA a devenit pseudo-optional
Politico.eu: Frans Timmermans i-a cerut lui Tudorel Toader ca legile justitiei sa nu fie modificate
fara avizul Comisiei de la Venetia
Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit la Bruxelles cu seful Pentagonului, James Mattis
Daca bancile sunt nervoase, va felicit, sunteti pe drumul cel bun
Ionut Misa: Am fost primul care a initiat controale in sistemul bancar
Reactia Groupe Renault Romania, dupa acuzatiile premierului Tudose de externalizare a profitului:
Nu comentam deciziile politice ale autoritatilor
Premierul Mihai Tudose acuza Dacia Renault - fara a o numi - ca externalizeaza profiturile
Avertisment al administratorilor fondurilor de pensii:
Reducerea in premiera a contributiei la pilonul II se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari
Guvernul a aprobat reducerea contributiei catre Pilonul II de la 5,1% la 3,75%
Calcule Deloitte: Potentialii perdanti ai noilor masuri fiscale, programatorii si persoanele cu handicap
Ambuscada PSD creată societăţii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă