Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6338
De la 07 Ianuarie 2003
123658324

„Drumul Hoţilor”- cea mai bună alternativă pentru maşinile de mare tonaj

  • 8 October 2008, 23:00

Voronenii aşteaptă cu nerăbdare soluţia pe care a anunţat-o preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac. Mai exact, restricţionarea traficului greu pe drumul DJ 208 C şi devierea acestuia pe o altă variantă. Şeful CJ a anunţat că va face demersuri pentru a identifica un alt traseu alternativ, însă ar fi bine să se grăbească fiindcă pe oameni aşteptarea îi costă.
„Maşinile au făcut o pauză în timpul mitingului şi o oră după. De sâmbătă, de la ora 12.30- 13.00 au început să meargă iar ca vulturii prin sat. În coloană de câte 5-6-7, cu viteză maximă, acolo unde le permite starea drumului. Dacă pe o sută de metri, drumul nu are gropi, acolo ei prind viteza de 60-70 la oră, încărcaţi. E ţara nimănui. Sperăm ca actuala conducere a CJ să se implice să facă ordine. Dacă CJ va face ordine, va avea sprijinul voronenilor în toate activităţile, în tot ce înseamnă viaţă publică în zonă. Dacă nu, normal că voronenii se vor răscula şi împotriva actualei conduceri”, avertizează Mihai Cătană, unul dintre conducătorii protestatarilor de la Vorona.
Cu toate că Mihai Ţâbuleac spunea că în zonă ar fi mai multe alternative pentru circulaţia maşinilor de mare tonaj, în judeţ, la faţa locului, situaţia se vede cu totul diferit: „Noi am putea să le recomandăm alte trasee, dar ar afecta satele Icuşeni şi Protopopeni. Singurul drum valabil ar fi cel pozaîntre Huţani şi Brehuieşti, care se uneşte cu drumul care vine de la Suceava. Drumul a fost făcut prin Sapard, pe un singur sens asfaltat. A fost făcut de proastă calitate, l-au distrus tot maşinile de mare tonaj. Tot ei să le repare, cu sprijinul şi ajutorul organelor din judeţ”, mai spune Mihai Cătană, specificând că patronii de balastiere sunt oameni bogaţi şi îşi pot permite chiar ei să contribuie la amenajarea acelui drum strategic, poreclit de localnici „Drumul Hoţilor”, prin Protopopeni - Huţani.
Voronenii vor, dacă nu se reabilitează temeinic anul acesta drumul, măcar o reabilitare superficială să se facă. „Pentru noi, această solicitare nu este un moft sau orgoliu. Nu e adevărat că în tot judeţul sunt drumuri proaste. Am circulat peste tot şi nu sunt ca la noi. Maşina mică riscă să rămână suspendată pe marginea gropilor. Apoi, drumul este cel mai circulat. Camioanele circulă supraîncărcate fiindcă patronii sunt lacomi. În loc să respecte greutatea pe osie, pentru a-şi mări profitul încarcă maşina până cade pietrişul pe traseu”, a mai adăugat liderul protestatarilor voroneni.
Un grup de oameni, cu casele afectate, vor să acţioneze în judecată pe cei care au adus drumul în starea jalnică în care se află. Anume, conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, ce trebuia să administreze în condiţii normale drumul şi Consiliul Local Vorona fiindcă nu s-a implicat să rezolve problema. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Blocarea roţilor la maşini se va aplica după alegerile parlamentare
Corneliu Mihai a lăsat pantofii pentru ciubotele de cauciuc
La Eltrans continuă să se practice un management păgubos
Ghinion birocratic pentru cei de la„Trandafir Moldovenesc”
500.000 lei alocaţi de Crucea Roşie Botoşani sinistraţilor
Proiectul cu Ucraina pe finiş!
„Apus de Soare” la Zilele Iaşilor
Mi-e frică să nu fim manipulaţi!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CCX)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă – Stupefiant!
CEDO a condamnat România în cazul unui jurnalist
E greu să fii copilul nimănui, când medicii n-au suflet şi dorm în gardă
Pentru banii plătiţi la CEDO nu a fost tras la răspundere nici un funcţionar român
BNR: românii s-au năpustit să îşi retragă banii din bănci
Politia comunistă de la Chişinău a început să aresteze liderii Partidului Liberal
Independenţa Insulei Şerpilor în viziunea lui Bruce Jackson
Un român – profesor universitar şi cercetător, la 34 de ani
Politicienii vin şi pleacă, instituţiile şi funcţionarii rămân
Bursa de la Bucureşti are cea mai mare cădere din lume şi a fost închisă
leul migrează către cota 5,0
Horoscop
Un banc cu substrat
Medicii rezidenţi sunt ademeniţi în Anglia
Mamă denaturată
A reînceput nebunia după medicamente
Românul si fântânile
La Raiffeisen nu s-au dat banii celor care au solicitat retragerea lor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog