Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11219
De la 07 Ianuarie 2003
118210305

Zilele Spitalului Socola, sărbătorite la Botoşani

  • 8 October 2009, 23:00

În aceste zile, judeţul Botoşani găzduieşte o serie de manifestări prilejuite de sărbătoarea Zilelor Spitalului de Psihiatrie Socola. Conferinţa de psihiatrie are ca tem㠄O abordare multidisciplinara a psihiatriei”. Manifestările vor avea loc în perioada 8-11 octombrie, iar deschiderea oficiala a avut loc joi seară la ora 17.30, la hotel Rapsodia din Botoşani. La manifestările ştiinţifice care vor avea loc la Botoşani participă medici specialişti, psihologi, medici legişti din Republica Moldova, Ucraina, Grecia şi Turcia.
Aproximativ 200 de invitaţi din ţară şi străinătate vor lua parte la întâlnirile care vor avea rolul unor schimburi de experienţă raportat la situaţia socială existentă acum în România, medicii fiind convinşi că un factor determinant al bolilor psihice este componenta socială. Pentru prima dată, Zilele Spitalului Socola nu vor mai avea loc la unitatea medicală din Iaşi, ci la Spitalul de Psihiatrie din Botoşani.
Conducerea Spitalului Socola a luat această decizie deoarece unitatea medicală este for metodologic pe Moldova. „Am ales Botoşaniul datorită prieteniei şi bunei colaborări cu Spitalul de Psihiatrie din Botoşani şi datorită faptului că ne bazăm pe acest spital care este o mândrie pentru noi ca for metodologic pe Moldova. Avem multe prezentări , în cursul dimineţii, după-amiezii şi cred că vor fi nişte zile reuşite. Avem în jur de 200 de invitaţi în prezent, mai avem care vor veni mâine”, a declarat managerul Spitalului Socola, Călin Scripcaru.
Directorul Spitalului de Psihitrie Botoşani, Nicolae Vlad, s-a declarat extrem de onorat că a fost ales Botoşaniul ca locaţie pentru aceste manifestări. „Onoarea este cu atât mai mare cu cât spitalul Socola ne-a preferat pe noi pentru a treia oară. Este o mândrie pentru noi să vină atâţia profesori, atâţia doctori din toată ţara şi pentru Botoşani ca atare, pentru imaginea acestui judeţ. Desigur că ne mândrim şi după cum a spus şi domnul profesor Scripcaru există o bună colaborare. De fiecare dată când au fost au plecat foarte încântaţi de la Botoşani, erau unii profesori care nu trecuseră niciodată prin Botoşani, nu ştiau decât din cărţile de geografie. Se vor prezenta referate, comunicări, tematica este foarte variată. De la afecţiunile psihiatrice până la componenta socială a bolilor psihice. La baza bolilor psihice stă acest trepied bio-psiho-social. Şi aici se face schimb de experienţă”, a declarat Nicolae Vlad. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românii au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru libertate la Chişinău
Timişoara: Congresul pentru românii de pretutindeni, ediţia XVIII
O biserică basarabeană a fost inclusă în lista Fondului Mondial al Monumentelor
14 octombrie - Ziua Internaţională pentru Reducerea Dezastrelor Naturale
Moşteniri istorice inestimabile, zac în paragină
De trei ori bărbat: beat la volan, rămas fără permis şi …cu dosar penal
Program TELE'M Botoşani, vineri
Punct final unui şir de contestaţii. Conţac va repara drumul spre Vorona
Ţigări ascunse în moped
Beţivani prinşi la volanul maşinii
Jandarmii vor apăra moaştele aduse la biserica „Sf. Parascheva”
Consolarea lui Ţurrcanu
Horoscop
La şedinţa de tribunal
Omul e stresat. N-are cui vinde!
DSP-ul dă cu momeală la medicii specialişti
Şi la şefia IŞJ, şi la catedră
Pentru Bărculeţ, visul de mărire s-a destrămat!
Spitalul judeţean şi-a reumplut visteria
Inspectorii de la IŞJ Botoşani au prins gustul proceselor
se cred că astfel se vor îmbogăţi precum fostul lor şef Negrescu
Jocurile lui Ciobanu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă