Saloanele noi arată ca din filmele americane şi aparatura are de asemenea elemente care dau un plus de încredere. Dacă înainte într-un salon erau şi şase mămici care aşteptau să nască, în acest moment maxim două femei într-o încăpere vor avea parte de îngrijire atentă.
Igienizarea va fi mult mai uşor de făcut pentru că pereţii au fost îmbrăcaţi într-un tapet special, antimicrobian, tratat cu soluţii care să prevină apariţia unor infecţii intraspitaliceşti.
Durerea la aducerea pe lume a unui copil va putea fi atenuată în cazul naşterilor sub apă, pentru că a fost amenajat un salon special pentru acest lucru, care este de această dată funcţional. A mai existat un precedent

Pentru că lucrarea nu prevede şi reabilitarea exterioară, „Sunt saloane moderne de naştere. incubatoare moderne, cu toate facilităţile, pentru cazurile de terapie intensivă, incubatoare care monitorizează şi temperatura, oxigenul şi alte condiţii ambientale. Ele sunt monitorizate la pupitrul de jos”, a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Judeţean.
„Este un proiect benefic pentru judeţul Botoşani şi sperăm ca după terminarea acestuia să oprim plecarea tuturor mamelor care au plecat şi încă mai pleacă din Botoşani, pentru a naşte în altă parte”, a spus Florin Ţurcanu.
Cele două tronsoane, etajul unu şi doi, vor fi funcţionale de vineri, după cum a precizat doctorul coordonator al Maternităţii Botoşani, Gina Puflea. „Oamenii au lucrat cu multă seriozitate, s-a respectat proiectul şi astfel lucrurile au ieşit minunate” a apreciat Victor Mihalache, managerul SC Victor Construct. (Lavinia Preda).