Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
In vino veritas
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31405
De la 07 Ianuarie 2003
108568046

Botoşani: Managerul Corneliu Mihai face ce a învăţat: verifică

  • 8 October 2014, 23:00

Corneliu Mihai, a ajuns managerul Spitalului judeţean Mavromati după ce ani la rând a fost comisar şef la garda Financiară Botoşani şi a fost obişnuit să facă controale şi verificări..
De când a preluat șefia Spitalului Mavromati, Corneliu Mihai, este hotărât să reducă cu orice preț cheltuielile din unitatea. Socoteala pe care și-a făcut-o ar avea sorți de izbândă dacă lucrurile ar urma un făgaș legal și în sprijinul unității spitalicești.
Pentru început, managerul Corneliu Mihai a luat la verificat toate contractele pe care spitalul le are încheiate cu diverși furnizori. ,,Verificăm contractele de prestări servicii, achiziții, să vedem unde putem diminua cheltuielile. Este unul dintre obiectivele mele principale, reducerea cheltuielilor de la cheltuieli servicii, achiziții materiale. Din toate zonele trebuie să reduc, inclusiv din prestări servicii.
Sunt contracte încheiate cu diverși furnizori care au ca obiect mentenanța și verificările periodice la aparatura din spital. Vrem să luăm legătura cu toți acești furnizori să le explicăm care este situația financiară a spitalului și să negociem o scădere a acestor tarife. Vreau să văd dacă se respectă toate clauzele contractuale, dacă există toate documentele,,
, a precizat Corneliu Mihai.
Pentru începutul carierei sale de manager, Corneliu Mihai se ocupă de mărunţişuri. Redresarea financiară a spitalului nu se va face în urma acestor verificări. Problema redresării financiare a spitalului este una de marco-manageriat şi depinde într-o proporţie covârşitoare de finanţarea obţinută de la CAS, instituţie financiară condusă de social-democratul Costel Lupaşcu numai cu numele pentru că adevăratele decizii sunt luate de senatorul Doina Federovici şi deputatul medic Tamara Ciofu (afirmaţie pe surse).
Viorel Iliuţă a fost un manager cu experienţă în arta conducerii şu cu succese incontestabile în cariera sa profesională. La spital a clacat pentru că a fost temeinic sabotat de către Costel Lupaşcu şi cele două impostoare din conducerea PSD. Pus de liberali în funcţia de manager al Spitalului, nici Corneliu Mihai nu se va bucura de o colaborare prea benefică pentru spital, Costel Lupaşcu având ordin de la partid să-l boicoteze şi pe el.
Problema finanţării spitalului nu se va putea rezolva decât numai la pachet cu un nou director la CAS Botoşani. Dar pentru ca şi la CAS sdă fie desemnat un nou director, celui actual cineva trebuie să-i depună o plângere penală la Parchet. Motive sunt suficiente, numai să se găsească o minte luminată de jurist care să le pună pe notele Codului penal.
(Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Şampania
Peltea (jeleu) de gutui
Horoscopul zilei
Ministrul ucrainean al Apararii a transmis OSCE dovezi privind agresiunea Rusiei in Ucraina
Ludovic Orban a sesizat in scris ANI pentru ca Ponta si Daciana Sarbu nu ar fi declarat impreuna sapte case/
]O nouă gamă de vinuri lansată de Domeniul Coroanei Segarcea
Institutul National de Statistica a confirmat recesiunea tehnica
Premierul: Reducerea TVA la paine a fost un succes! Consiliul Fiscal: Reducerea TVA la paine a fost un esec. Pe cine sa credem?
Stefan Hell, cercetator german nascut in Arad, printre cei trei laureati ai Premiului Nobel pentru Chimie 2014
Gabriela Firea, atac sub centura la Klaus Iohanis: Il acuza ca nu are copii
‚„Elefănţelul curios” vine iar la Teatrul “Vasilache”
Botosani: Avem şi politicieni adevăraţi
Ioan Rotundu
Elevii dorohoieni s-au remacat la Concursului Naţional „Sănătatea ta contează”
Botoșănenii au încredere în intervenția jandarmilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă