Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26932
De la 07 Ianuarie 2003
118413475

Botoşani – Primarul, furca şi chiloţii (II)

  • 8 September 2011, 23:00

Agitaţie mare ieri prin PNL Botoşani. S-a aflat că Rotundu a filmat un reportaj la Santa Mare şi că primarul lor iese prost. Au fost chiar încercări de a se bloca difuzarea reportajului. N-a fost cu putinţă pentru simplul fapt că prin contractul pe care-l am încheiat cu Rapsodia Tv, postul doar îmi pune la dispoziţie spaţiul de emisie şi n-are dreptul de a se amesteca în politica mea editorială.
Aşa că aseară, pe postul Rapsodia Tv Botoşani, în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu reportajul intitulat „Primarul, furca şi chiloţii” a fost difuzat conform programului anunţat.
Ce-i drept, tot ieri liberalii au participat la distracţia organizată de primarul din Santa Mare. Numai că cei din PNL nu ştiu un lucru pe care-l cunoaşte toată comuna. Primarul Verginel Relinschi nu mai este demult timp liberal. Aşa, formal şi de dragul lui Florin Ţurcanu,(foto) mai cochetează şi cu PNL.
Dacă cei din PNL vor să ştie pe unde le este primarul din Santa Mare, să privească cu atenţie culoarea vilei sale. Vila s-a este vopsită într-un strident portocaliu, ca nu cumva cei din PDL să aibă vreo îndoială că n-a trecut la ei cu toate bagajele.
Ieri, am publicat pe site-ul Jurnalului reportajul despre comportamentul violent al primarului. Azi public şi restul păcatelor sale care l-au împins să-şi vopsească vila în portocaliu. Primarul Verginel Relinschi, până mai ieri era tehnician agricol. Numai că a găsit şi el o facultate privată care l-a declarat inginer cu patalama semnată şi ştampilată. Aşa că tehnicianul horticol de ieri este inginerul primar de zi care face două treburi deodată.
Ca primar, conduce comunitatea aşa cum ştie că-i mai bine pentru el. Ca inginer conduce ferma vegetală care-i aduce venituri substanţiale. Iar ca nu cumva să se găsească vreun cârcotaş şi să-l reclame pentru incompatibilitate, primarul are ferma înregistrată pe numele soţiei. De coordonat activitatea, o coordonează el, că-i inginer priceput şi scoate bani chiar şi din teren uscat de secetă.
Cei cu care am stat de vorbă (Constantin şi Gheorghe Curcă, Gheorghe Ciubotaru, Costel Pintilie şi câţiva săteni rătăciţi prin barul din faţa primăriei, susţin la unison că primarul îşi lucrează pământul arendat cu oameni pe care-i plăteşte din banii primăriei cu titlu de ajutor social. Apoi, subvenţia agricolă cuvenită proprietarilor de pământ intră tot în buzunarul primarului, vreo două miliarde de lei vechi pozavechi anual.
Ca producţia să-i fie bogată, primarul a luat îngrăşămintele destinate îmbunătăţirii imaşului public şi le-a împrăştiat pe tarlalele sale iar producţia obţinută l-a adus în situaţia de-aşi freca fericit mâinile. Mai sunt prin comună familii de oameni gospodari, avuţi, dar pe care primarul îi plăteşte şi cu ajutoare sociale, beneficiind de votul acestora atunci când sunt alegeri. Are el socotelile sale.
Mai spun oamenii că după ce-a fost declarat primar prin măsluirile puse la cale de secretara şcolii, o doamnă Rodica, acesta a cam uşurat patrimoniul primăriei de nişte tractoare şi utilaje agricole. O fi având nevoie domnul inginer că are arendate câteva sute de hectare de teren!
Cum a ajuns inginerul primar Relinschi să-şi facă vila ochioasă prin vopsire cu portocaliu? Cum au ajunjs şi alţi primari. Ser5giu Lkungu, fostul primar al Dorohoiului, a trecut de la PSD la PDL cânt s-a pricopsit cu unj dosar penal pentru licitaţii măsluite. Numai ce-a semnat cererea la PDL şi dosarul au a dispărut subit.
Costinel Ciubotaru, primarul de Suliţa, prins cu mâna prin fondurile europene, a trecut de la PSD la PDL. Şi al său dosar s-a evaporat fdără a lăsa vreo urmă.
Sătenii spun că primarul Relinschi ar avea ceva dosare de cercetare penală pentru că a folosit forţă de muncă angajată fără a fi evidenţiată la Inspecţia Muncii Botoşani şi fără a plăti la bugetul de stat opbligaţiile fiscale. Se mai spune că un dosar l-ar acuza că a plătit ajutoare sociale la vreo cinci angajaţi ai săi.
Să aibă sătenii din Santa Mare somnul li9niştit în privinţa primarului lor, că acesta nu va păţi nimic. Doare şi-a vopsit vila în portocaliu! Ce lungu sau suliţanul Ciubotaru au păţit ceva?!
Până la alegerile locale de la anul mai este ceva timp. Răgaz pentru primar să-şi păzească producţia recoltată, în chiloţi şi cu o furcă în mână, că dă bine în întunericul nopţii şi nici dracul n-ar avea curajul să treacă prin preajma sa.
Poate l-o feri Dumnezeu şi n-o mai avea ghinionul ca vreun paznic de noapte să dea buza peste furcă, aşa cum s-a întâmplat şi în reportajul difuzat aseară şi care poate fi vizualizat şi acum dacă se dă clik pe imaginile de mai jos.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Gentileţea soţului
Reţeta zilei: Pârjoale cu sardele
Petrecere haiducească la conacul Zăiceşti
13 septembrie – „Ziua pompierilor din România”
Munţii noştri poartă cel puţin 716 tone de aur şi 1.972 tone de argint
OECD: Riscul revenirii recesiunii a crescut
Începutul dezastrului USL s-a declanşat la Buzău
Lăzăroiu va deveni premier, iar Boc va fi preşedinte al Curţii Constituţionale
Planul lui Obama. Va funcţiona sau nu?
Rezervele de gaze româneşti vor fi epuizate în 10 ani, iar cele de ţiţei în 14 ani
Germania ne testează
Americanii îl vânează pe Smirnov în Europa
Reabilitarea Spitalului Judeţean a început cu stângul
Preotul de la Vovidenia cere ajutorarea copiilor săraci
Ieri, la Vorona, amestec de politicieni cu miros de mici şi smerenie
Contestaţiile la Bac au urcat Botoşanii în clasament
Centrele de sănătate multifuncţionale blocate de Ministerul Sănătă
Beneficiarii „Euro 200” nu-şi mai pot cumpăra calculatoare
Biletele de trimitere medicală au noi termene de valabilitate
„Pădurile” Voronei s-au cam defrişat de… participanţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă