Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4264
De la 07 Ianuarie 2003
101748386

1 Decembrie – Mesajele şefilor locali către botoşăneni

  • 2 December 2012, 23:00
1 Decembrie- Ziua României a fost sărbătorita de sute de botoşăneni în Centrul Vechi. Aceştia au participat alături de autorităţile locale la manifestările ce au avut loc de la ora 10.00. După oficierea ceremonialului religios de către un sobor de preoţi au urmat discursurile oficialităţilor.
În rândul celor ce au fost prezenţi la manifestări s-au aflat alături de prefectul judeţului, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, primarul Ovidiu Portariuc, şi candidaţii la alegerile parlamentare din nouă decembrie. Nu au lipsit, şefi de instituţii, reprezentanţi ai armatei şi veterani de război.
”Îmi revine onoranta misiune de a vă adresa salutul meu, în deplin respect şi preţuire şi de a vă împărtăşi emoţia şi mândria pe care o trăiesc alături de dumneavoastră în această zi de mare sărbătoare a poporului român. Ziua de 1 Decembrie, proclamată „Ziua Naţională a României” prin Legea nr. 10/1990 şi consfinţită în Constituţia României, este ziua în care toţi românii îşi onorează ţara şi cinstesc cu profundă recunoştinţă generaţiile care au luptat pentru libertatea şi unitatea neamului românesc.
De aceea Ziua Naţională trebuie să ne insufle curajul civic manifestat de înaintaşii noştri, să ne fie mereu imbold spre solidaritate naţională”
, a fost mesajul pe care prefectul Costică Macaleti, prefectul judeţului.
„1 Decembrie este ziua noastră naţională, o zi a sărbătoririi Marii Uniri a tuturor românilor, o zi în care toţi ne simţim mai aproape de valorile româneşti şi ziua în care gândurile celor plecaţi peste hotare se se îndreaptă către Sunt multe forme de manifestare a patriotismului şi a dragostei de neam dar cred că una dintre cele mai demne forme este de a ne simţi mândri de istoria noastră şi de numele de ROMÂN, de a ne amintim să fim mai buni cu cei de alături de noi, să respectăm şi să păstrăm valorile şi tradiţiile pentru care strămoşii au luptat şi pe care ni le-au lăsat moştenire. Vă mulţumesc tuturor pentru participarea la această sărbătoare şi vă rog să nu uitaţi că, aşa cum a spus marele istoric Nicolae Iorga: „Unirea va trebui consolidată printr-o activitate complexă, permanentă, de durată”” a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.
„Evenimentul de astăzi ne prilejuieşte ocazia de a ne exprima gratitudinea şi recunoştinţa faţă de cei care la masa de scris, în cabinetele diplomatice sau pe câmpul de luptă au făcut posibilă reunirea tuturor românilor într-un singur stat. Sărbătoarea Zilei Naţioanle constituie un fericit prilej de a evoca o pagină din trecutul glorios al ţării şi în acelaşi timp de a ne scruta viitorul”, a fost mesajul edilului Ovidiu Portariuc.
După ce autorităţile au transmis mesajul lor a urmat un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul din Piaţa 1 Decembrie 1918. În final cei prezenţi au asistat la defilarea militarilor de la Garnizoana Botoşani, lucratori ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Treabă ţigănească cu folos
Preturi in creştere pentru deşeurile de fier la BRM Terminal Botoşani
Gastronomie: Lapte de pasăre
Drapelul naţional a fost arborat pe vârful Parângu Mare, la 2.519 metri înălţime
Scandări pentru unirea Basarabiei cu România de 1 Decembrie la Alba Iulia
Guvernul vrea să acorde studenţilor zi liberă pe 10 decembrie
pentru alegeri
Preşedintele Băsescu huiduit de Ziua Naţională de mitingiştii de profesie
Lumea lu' Rotundu: Basarabia - 200 de ani de lacrimi şi durere
Crin Antonescu vrea şefia Senatului, ca punte spre Cotroceni
Miky Şpagă, viitor de Botoşani, vrea la guvernare alături de USL
Crin Antonescu vrea suspendarea lui Băsescu
o nouă suspendare se face in funcţie de vot sş nu de UE
Amintiri din Alba-Iulia, de Ziua Marii Uniri
Cei 18 traficanţi de ţigări cer libertate
Şi-a pierdut piciorul la vârsta de 20 de ani
Botoşani: Morţii din Italia au ajuns acasă
Truşeşti: Voturi stoarse din bătrâneţea cuplurilor
Înghesuială la fasolea cu cârnaţi
Prinşi băuţi la volan
Măsuri sporite pentru linişte în Centrul Vechi
Şi reprezentanţii opoziţiei au cuvântat de 1 Decembrie
Conştiinţa naţională trece prin strachina cu fasole
Ioan Rotundu
Pot apărea mari surprize
Ioan Rotundu
Botoşani: Nebunia salariaţilor de la secţia Psihiatrie
Elevi care fac cinste şcolii botoşănene
Numărul medicilor chirurgi a mai crescut cu doi
n şcolile judeţului au rămas foarte puţini profesori necalificaţi
S-a reluat vaccinarea contra TBC la nou născuţi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă