Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
32814
De la 07 Ianuarie 2003
76670286

1, 6 miliarde de lei furaţi de guvernarea comunistă Primăriei Chişinăului

  • 14 August 2009, 23:00
Ieri 13 august, 2009, Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău, a prezentat raportul de activitate în faţa cetăţenilor municipiului, pentru ultimii 2 ani de activitate. Acţiunea a avut loc în Scuarul Europei din Chisinau, la ora 12.00. In cadrul bilantului facut in fata contribuabililor, Chirtoacă a enumerat realizările anterioare şi care sunt planurile municipalităţii pentru perioada 2009-2010, transmite Romanian Global News.
În cadrul discursului, Dorin Chirtoacă a acuzat fosta guvernare, spunând că "abuzul guvernării comuniste faţă de primăria Chişinău este de 1,6 miliarde lei, bani care au intrat în bugetul statului şi nu în fondul municipal". "Acest lucru s-a întâmplat din cauza schimbării abuzive a legislaţiei", a ţinut să precizeze Chirtoacă.
El a mai precizat ca Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin îşi va pierde automat funcţia în momentul validării alegerilor din 29 iulie şi constituirii noului Parlament, dar nu este exclus ca el să refuze să renunţe la funcţie, transmite Unimedia.
"Voronin este preşedinte în exerciţiu nu ca urmare a expirării, la 7 iunie, a mandatului său de preşedinte, ci în urma alegerii sale în calitate de preşedinte al Parlamentului ales la 5 aprilie. Dar odată ales şi validat noul Parlament şi ales noul preşedinte al Parlamentului, Vladimir Voronin pierde, conform legii şi Constituţiei, funcţia de preşedinte în exerciţiu.
Să vedem care va fi situaţia de facto. În cazul în care Voronin nu va dori să renunţe la mandat şi va rămâne în funcţie, vom avea un guvern interimar monocolor care nu va avea putere de decizie, pentru că acesta intră în demisie din momentul validării alegerilor şi nu poate lua decizii importante. Ratingul Partidului Comuniştilor în situaţia aceasta va scădea continuu, pentru că cineva care se ţine de scaun în condiţiile în care nu mai are dreptul să o facă nu va face altceva decât să piardă în continuare încrederea electoratului", a explicat Chirtoacă.
"Puterea ar trebui să treacă în mâinle celor patru partide de opoziţie care au intrat în Parlament, în cazul în care toţi parlementarii vor da dovadă de responsabilitate şi de ataşament la valorile stabilităţii. Şi comuniştii în primul rând au această obligaţie pentru că au vorbit continuu despre stabilitate, iar în 2005 ei au primit sprijinul opoziţiei. Situaţia cu un guvern interimar monocolor şi un preşedinte în exerciţiu fără mandat nu mai poate dura", a spus Chirtoacă.
Primarul liberal al Chişinăului a mai spus că noul Guvern constituit de Alianţa pentru Integrare Europeană va avea obligaţia să nu mai împiedice activitatea Primăriei Chişinău şi să vină şi cu investiţii pentru a susţine administraţia publică locală. Potrivit lui Chirtoacă, autorităţile comuniste centrale au obstrucţionat permanent în ultimii doi ani activitatea Primăriei şi a Consiliului municipal, după ce comuniştii au lăsat în urmă o Primarie plină de datorii.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Cristian Diaconescu - groparul românilor de pretutindeni
Schimbarea la fata a R. Moldova
Biserica românilor timoceni din nou în pericol
Cam ce modificări se preconizează la Legea învăţământului
E.OB Electrica, cel mai reclamat furnizor de servicii
Cetăţenii resping înşelătoria Guvernului Boc cu tichetele de sănătate
Nedumerire
Chermeză ministerială cu strigări
Horoscop
Adevărata Românie (VI)
dulcegării creştineşti la mănăstirea Prislop
Înscrieri pe ultima sută de metri la şcolile de agenţi de poliţie
24 tone de grâu confiscate de poliţiştii botoşăneni
Încep lucrările la Kaufland
Nu sunt bani de tramvaie, nici măcar în regim second hand!
Start la modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Recuperare
O sărbătoare menită să schimbe faţa oraşului Flămânzi
Flămânzi
personaje, drame, întâmplări
Alimente ieftine, dar proaste calitativ
Profesorii tineri care au pierdut examenul de titularizare mai vor o şansă
CAS speculează orice greşeală birocratică a farmaciştilor
Amenzi zdrobitoare pentru cei care vând alimente degradate
Femeile, când devin gravide, trebuie să anunţe patronul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă