Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23789
De la 07 Ianuarie 2003
122909438

1.000 miliarde lei vechi au dat năvală peste preşedintele Ţâbuleac

  • nu toţi patronii firmelor de construcţii îşi pot freca mâinile
  • 26 October 2010, 23:00
Întors recent de la Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a adus veşti bune. Potrivit declaraţiilor făcute de acesta 25 milioane euro cu fonduri europene vor fi cheltuite pentru anumite obiective din judeţ.
„Luni am semnat la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, trei contracte de finanţare a trei proiecte importante, care însumează o valoare de peste 25 milioane euro, aproximativ 1.000 miliarde lei vechi, şi consider că această realizare e de interes pentru noi şi pentru cei care lucrăm în executivul CJ”, a declarat Mihai Ţâbuleac.
Banii vor fi cheltuiţi pentru reabilitarea Spitalului Judeţean „Mavromati”, modernizarea drumului judeţean Suharău-Oroftiana şi Centrul Adăşeni. Reabilitarea Spitalului Judeţean care este un contract promovat prin intermediul ADR pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale. Potrivit proiectului, vor fi grupuri sanitare pentru fiecare salon, vor fi 123 de saloane cu patru paturi, 7 rezerve cu 2 paturi, 4 lifturi noi, 506 paturi noi.
Valoarea proiectului este de 61 milioane. Contribuţia CJ este de 2%, adică 233 mii euro, iar contribuţia bugetului naţional este de 6,4 milioane lei, adică 1,5 milioane euro. Diferenţa sunt fonduri europene. Din acest moment, lucrurile intră în procedura de atribuire a lucrărilor, iar durata de implementare a lucrărilor este de 3-6 luni.
„Luni s-au parafat actele şi pentru reabilitarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială de la Adăşeni. La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a semnat contractul de finanţare a reabilitării acestui obiectiv. Lucrările au o valoare totală de 3,5 milioane de lei şi au ca scop îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor sociale şi alinierea la standardele generale de calitate privind serviciile sociale” a mai spus sursa citată.
Şi drumul judeţean Cristineşti – Suharău – Oroftiana este pe lista investiţiilor, astfel prin acest proiect urmărindu-se fluidizarea traficului spre graniţa cu Ucraina, de la Racovăţ şi implicit reducerea timpului de deplasare pe o lungime de 13 kilometri.
„Suma totală obţinută pentru acest obiectiv de investiţie este 40,3 milioane de lei, din care 3,7 milioane de lei vor fi asiguraţi de la bugetul de stat, iar aproximativ 2% va reprezenta contribuţia noastră” a declarat Mihai Ţâbuleac. Chiar dacă pare o sumă aberantă, preşedintele Consiliului Judeţean nu împărtăşeşte părerea vizavi de acest aspect. „Drumul este acum pietruit şi va fi transformat într-unul de asfalt, cu toate procedurile care presupun o astfel de lucrare” a declarat acesta.
Nici bine nu s-a semnat contractele că printre patronii firmelor de construcţie sunt deja discuţii cum că deja sunt nominalizate firmele care vor câştiga licitaţiile publice, societatea Tehnic Asist fiind în vârf de top. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Rusul Serghei şi Mona Lisa
Preşedintele statului Chile îşi cere scuze pentru sloganul nazist
pe care l-a folosit in timpul unei vizite în Germania
A sărit la bătaie la cadrele medicale de la Spitalul Municipal
Senatorul Câmpanu votează azi pentru căderea Guvernului Boc
Democraţia indiferentă şi proxeneţii politicii
Moţiunea de cenzură - cum cheamă partidele "artileria grea europeană"
M-a speriat un Lenin din Italia
Ce vrea Medvedev de la România?
Ofertă social-democrată plină de gratuităţi
PROGRAM OPERATIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE
„METODE MODERNE DE OCUPARE PENTRU PERSOANE NEOCUPATE”
„OCUPARE PRIN MĂSURI ACTIVE ÎN JUDEŢUL BOTOŞANI”
Nu glumiţi cu jurnaliştii că iată ce poate ieşi!
Municipalitatea oferă patine gratuit
Poate începe campania antigripală
Părinţii nu mai vor la catedră cadre necalificate
Calitatea de membru într-un CA nu va mai fi o afacere rentabilă
De la anul vom avea şi medici ucenici
Biblioteca Judeţeană Botoşani, în doliu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog