Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19366
De la 07 Ianuarie 2003
122879433

10 milioane de euro, atât ne costă soluţiile pronunţate de către judecătorii corupţi

  • 24 August 2008, 23:00
Romania trebuie sa plateasca zece milioane de euro Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) ca urmare a litigiilor privind restituirea proprietatilor, dar si condamnarilor sau sentintelor civile date pentru erori comise de sistemul judiciar din Romania sau pentru incalcarea unor drepturi ale romanilor , din partea unor functionari angajati ai statului roman. Informatia a fost confirmata, ieri, de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Nici pana azi n-am aflat un raspuns de la Consiliul Superior al Magistraturii, daca exista vreun judecator care se face vinovat in vreun caz", a adaugat Vosganian.
Adica, ca sa traducem aceasta informatie data de MInisterul Finantelor Publice, consumatorii romani vor plati din buzunarele lor, peste 10 milioane de euro din cauza incompetentei celor platiti din bani publici, iar acest carusel va continua si suma tinde sa creasca daca tinem cont de miile de dosare care asteapta sa fie solutionate la CEDO .
Problema este alta : ACESTI BANI AR TREBUI PLATITI DIN BUZUNAR DE CATRE CONDUCATORII INSITUTIILOR CARORA APARTIN FUNCTIONARII CARE AU GENERAT SITUATIILE CARE AU DUS LA ACESTE CONDAMNARI , INTRUCAT ACESTIA REFUZA SA DEA CURS LEGII SI SA CEARA IN JUSTITIE CA ACESTE DAUNE SA FIE PLATITE NU DE CATRE ROMANI, CI DE CATRE FUNCTIONARII VINOVATI DE PRODUCEREA ACESTOR ERORI
Asa cum am mai arătat, exista cadrul legal, exista norme care asteapta sa fie puse in aplicare pentru tragerea la raspundere a celor vinovati, insa acesti functionari se apara unii pe altii, nu promoveaza aceste actiuni in Justitie, astfel incat tot consumatorul roman ajunge sa plateasca pentru ceva ce nu poate fi invinovatit.
Iar Romania este cel mai condamnat stat UE in procesele de la CEDO, in vreme ce Guvernul refuza sa comenteze faptul ca , NU S-A PROMOVAT NICI O ACTIUNE IN JUSTITIE PANA LA ACEST MOMENT IMPOTRIVA UNUI FUNCTIONAR DIN CAUZA CARUIA ROMANIA A FOST CONDAMNATA LA CEDO. NICIODATA !
Si aici inclusiv mass-media are o mare vina pentru ca , rar trateaza acest subiect, ferindu-se de el, in vreme ce nota de plata a consumatorilor romani creste, creste si nu se mai opreste.
Daca nimeni nu vrea sa deschida acest subiect, ei bine noi cei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro o sa cerem Guvernului sa ne explice de ce nu se aplica aceste texte de lege , si daca nu ne vor raspunde vom chema Guvernul in judecata. Eu unul refuz sa platesc din buzunarul meu pentru greselile unor functionari care, atunci cand dai nasul cu ei , te trateaza ca pe ultimul om, nu ca pe un contribuabil roman din banii caruia isi incaseaza salariile !
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi „bomba”
Făţărnicie portocalie
Ioan Rotundu
Diferenţa dintre soldatul român şi cel american
Câmpanu nu vrea să mai audă de „portocalii”
Schimbări la PRM Botoşani
„Suntem poate mai săraci, dar nu mai proşti”
Hoţi însetaţi
Piaţa de Gross n-are întrebare
S-a ţinut de cuvânt. A organizat şi anul acesta concursul de canotaj
Vitejia inspectoarei Stana se va muia odată cu începerea anului şcolar
Infectarea căilor respiratorii se poate solda cu grave probleme la rinichi
În spatele fiecărui suicid realizat stau alte zece tentative
Patronii nu prea au habar ce scrie în Codul muncii
probele la angajare sunt concepute după cum îi taie capul
Inspectorii sanitari vor să-i verifice pe patroni la sinceritate
Horoscop
Deşi are pregătire, se mulţumeşte şi cu post de vânzătoare
Ieşi Putin de sub pat,
Că Băescu iar e beat!
Primăria Frumuşica, transferată de pe planşele proiectanţilor pe teren
Lista cu E-urile declarate oficial NOCIVE
Nunta lui Măruţă şi Andra a fost una ca-n poveşti
Nea Gicu are o pensie de 100 ron din care Electrica îi fură câte 50 ron pe lună
Dezvăluirile şocante ale unei românce care a lucrat în multinaţionala Orange România
Comentariul comentariilor (CLXXIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog