Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3935
De la 07 Ianuarie 2003
123127506
pnl

100 de personalităţi botoşănene omagiate în mod public

  • Ioan Rotundu
  • 16 December 2018, 20:13
Sâmbătă seara, la sala de spectacole a Casei Sindicatelor din Botoşani, primarul municipiului Cătălin Mugurel Flutur a omagiat public cele 100 de personalităţi botoşănene care prin activitatea lor au contribuit la formarea şi promovarea imaginii oraşului .
Festivitatea a fost susţinută de către orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani printr-un spectacol bine armonizat. La început a fost un buchet de cântece ostăşeşti, marcându-se astfel Centenarul Marii Uniri urmat de cântece patriotice şi scurte fragmente de muzică de fanfară cu accente vesele , instrumentele de suflat dialogând între ele prin a-şi pune în valoare rostul şi rolul avut în componenţa orchestrei.
Primarul Cătălin Mugurel Flutur a fost cel care a deschis festivitatea, în cuvântul său precizând că întreg evenimentul face parte din ciclul de sărbători dedicat Centenarului Marii Uniri. În ce priveşte cele 100 de personalităţi care au fost omagiate, Flutur a precizat că alegerea lor a fost certificată de către o comisie formată din consilierii municipali iar la desemnarea lor au fost eliminate din start acele persoane implicate în activităţi politice, conducători de instituţii ale statului sau care au fost declarate cetăţean de onoare a municipiului Botoşani.
Cunoscutul prezentator de televiziune Dorin Andronache a fost cel care a prezentat laudatio pentru fiecare persoană invitată pe scenă iar primarul a înmânat placheta omagială „Centenarul Marii Uniri”, aceasta fiind însoţită de un calendar şi o agendă de lucru, ambele personalizate cu imaginea clădirii primăriei.
Plachetele au fost şi ele personalizate. Pe a mea stă scris „Primarul şi Consiliul Local al Municipiului Botoşani acordă Domnului Ioan Rotundu Placheta omagială „Centenarul marii Uniri”. 1 Decembrie 2018. Cu respect, Cătălin Mugurel Fluture Primarul Municipiului Botoşani.”
De la bun început primarul Flutur a precizat că referitor la personalităţile alese să facă parte din numărul de 100 vor apărea şi critici dar că-şi asumă toate observaţiile pentru că niciodată nu se va reuşi ca toată lumea să fie mulţumită, iar Botoşaniul musteşte de personalităţi.
Are dreptate primarul. Cel puţin 5 dintre cei care au urcat pe scenă nu aveau ce căuta pe lista celor 100 pentru că prin activitatea lor, parafrazându-l pe cardinalul Richelieu, au făcut puţin bine şi mult rău comunităţii, dar răul l-au făcut bine şi binele foarte rău. În schimb, nu poate fi deloc pardonabil că din listă lipsesc nume cu rezonanţă uriaşă pentru imaginea Botoşaniului. Nu a fost inclus pe listă etnograful dr. Angela Olaru Paveliuc, cea care prin cercetările sale ştiinţifice a obligat pur şi simplu Academia Română să recunoască faptul că Botoşaniul are o identitate proprie în privinţa etnofolclorului.
Ciudat, nici numele profesoarei Silvia Lazarovici n-a figurat. Ea este autoarea lucrării ştiinţifice Dicţionarul bibliografic intitulat „Scriitori şi publicişti botoşăneni”. Lucrarea, ajunsă la ediţia a IV-a, este un preţios mijloc de a promova personalităţile botoşănene şi cuprinde câteva sute de nume. Nici că se putea o lucrare de un impact mai puternic pentru mândria municipiului Botoşani ca această lucrare care s-a realizat sub egida Bibliotecii Naţionale a României. Probabil că membrii comisiei din CLM n-au aflat de existenţa acestei lucrări, Lazarovici nefiind înregimentată în PSD.
S-a mai făcut afirmaţie că 90% din actualii lucrători în presă şi televiziune s-au format la publicaţia Monitorul. Total fals. Sergiu Bălăşcău de la Botoşăneanul, Cristian Lupaşcu de la Botoşani News, Bogdan Caliniuc de la Banul, Adi şi Aurora Dimitriu de la Reporterul, Marian Moroşanu de la Informatorul, Virginia Constantinescu, acum la Monitorul, Gabriel Balaşa etc. sunt toţi formaţi la şcoala de jurnalism a Jurnalului. Acum, au propria publicaţie. Nu cunosc pe nimeni care să se fi format la Monitorul şi acum să deţină o publicaţie de impact.
Dacă lista celor 100 se supunea unei dezbateri publice, cred că mulţi din cei onoraţi ar fi rămas pe dinafară iar multe valori rămase în neştiinţă pentru cei care au întocmit şi avizat lista ar fi fost omagiate pe merit.
Mulţumesc celor care m-au felicitat prin SMS şi telefonic. Redau doar două astfel de felicitări. „Te felicit din inimă că faci parte din elita oamenilor de seamă ai Botoşanilor. şi sunt mândru că-mi eşti un frate drag. Te îmbrăţişez inimă la inimă.”M/i> Mesajul este semnat de prof. univ. Sabin M.. „Felicitări domnule director pentru titlul primit astăzi ca o recunoştinţă a bogatei dvs. activităţi. Sărbători alese. Cu preţuire” SMS semnat de Titel Arhip – preşedintele Cooperativei de Legume şi Fructe Frumuşica. Deşi diferiţi ca profesie, ambii sunt cititori consecvenţi ai publicaţiei Jurnalul.

Foto: Cel omagiat de primarul Flutur este medicul Constantin Tudorachee


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câinii de pază a economiei de piaţă latră,
Caravana socialistă triumfă în demolare
Ioan Rotundu
De la decembrie însângerat la unul îndurerat
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 24 - 30.12.2018
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Sinceritate feminină
Felicitare Primaria Ibăneşti
Felicitare deputat PNL Cristian Achiţei
Felicitare Transporturi Auto SA
Felicitare Primăria Păltiniş
Felicitare Primăria Coţuşca
Felicitare Primătia Dersca
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare consilier judeţean Constantin Bursuc
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Ungureni
Felicitare pentru cititorii Jurnalului
Ajun de Crăciun întunecat la comuna Dângeni
Ioan Rotundu
Incompetenţa medicului Maria Olaru, managerul Maternităţii Botoşani
Caracatița „jurnaliștilor
cu 10 milioane de lei din bani publici
Lumea lu' Rotundu: Ibăneşti: Urătură satiră pentru Liviu Dragnea
Pentru ce merite a fost omagiat stareţul Harpa de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog