Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
6664
De la 07 Ianuarie 2003
80812109

12 motive pentru care Mihaela Huncă ar trebui destituită din fruntea IŞJ

  • 20 January 2014, 23:00
1. S-a înfruptat copios din fondurile CCD. În iunie 2005, Mihaela Huncă era director al Casei Corpului Didactic Botoşani, iar prefect de Botoşani era Cristian Roman. Prefectul a primit mai multe reclamaţii la adresa directorului Huncă, referitoare la comportamentul despotic al acesteia dar şi cu privire la faptul că ar fi implicată în nişte ilegalităţi de ordin financiar. Prefectul a dispus cercetarea faptelor şi, apoi, a declarat că ele sunt adevărate.

2. lL-a fentat pe prefectul Cristian Roman şi prin el legea de a răspunde pentru faptele de la CCD. Aflând că prefectul nutreşte gânduri nu tocmai laudative la adresa sa ca director al CCD, s-a refugiat în concediul de odihnă, aşa cum fac majoritatea şefilor descoperiţi cu nereguli în activitate.
Huncă a plecat din instituţie pe uşa din spate, prin demisie, pentru a ieşi din atenţia publică. De menţionat că Mihaela Huncă a venit pe CCD pe post de director de pe funcţia de inspector inspector cu probleme internaţionale. Iar la IŞJ a ajuns inspector, fiind promovată de pe postul de director adj. la Liceul Sportiv, unde soţul său este director din 1990.

3. Împreună cu soţul Ioan au pus stăpâînire pe conducerea Liceului cvu Program sportiv Botoşani începînd cu anul 1990, el fiind director şi ea director adj.

4. Ca subşefă a soţului a demonstrat un comportament despotic faţă de colegi şi elevi.

5. Împrteuznă cu soţul a transformat Liceul în prorpietate personală aşi au făcut angajări pe criterii numai de ei stabilite, adunânbd ca furnicile bani de-o impozantă vilă.

6. În 2003 soţii Huncă au fost acuzat de fraudarea examenului de titularizare, cumpărând cu valută suboiectele la examen de la Alexandru Spiridon, din ministerul Educaţiei. Geanina Huncă, fiica directorului, notată cu 10, a ocupat post la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Cristina Mreană a ocupat catedra de lupte greco-romane la liceul lui Huncă, etc.

7. Familia Huncă a închiriat sala de sport a liceului pentru meciuri de fotbal, băgând lunar în buzunar cam 10 – 20 milioane lei vechi. Jucătorii ar fi valutiştii din piaţă, agenţi de poliţie, angajaţi ai Primăriei, Electro Alfa, Altex sau alte firme.

8, Conform celor scrise de Jurnalul îÎn ediţia din 7 aprilie 2006, locurile de la secţia de atletism, la admiterea în liceu, sunt vândute cu 300 euro de copil. Intermediarii au fost profesorii Dana Vieru şi Laura Cojocaru, directorul având şi el partea lui.

9. Aprovizionarea cantinei cu carne se facea printr-un „individ dubios” care „fură” marfa de la abatorul unde lucreaza. Marfa ajunge la LPS la preţ de 70.000 lei kilogramul, transportată în portbagajul unei Dacii. Pentru cele 50-100 kg carne, directorul face rost de facturi false, în care preţul cărnii se dubla.

10.Pentru a face pe plac IŞJ, la Liceul Sportiv au predat şi poate mai predau cadre necalificate. Cazurile învăţătoarelor Găitan şi Rusu. Soţia inspectorului de la personal, Aurica Rusu, preda de 4 ani limba franceză. Învăţătoarea Lucica Găitan preda de 5 ani muzică, desen şi educaţie fizică. Despre ea se zice că, pentru anul şcolar 2005-2006, a participat la concursul de necalificaţi pentru cadre de educaţie fizică. Pentru a fi sigură că prinde post la LPS a „cotizat” cu 40 milioane lei la comisia de examinare. Cu media cea mai mare, 9,75, a obţinut catedra.

11. Vila extrem de impozantă şi elegantă a fost primnită cadou de la un om de afaceri botoşănean, a cărui loază a fost favorizată de Huncă.

12. La sfârşitul anului 2005, în urma examenelor de capacitate, atestat, admitere, bacalaureat, colectarea „cotizaţiilor” i-a adus lui Huncă un Wolkswagen ce a costat cam 10 mii de euro.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Umurea angajatului şi explicaţia şefului
Al-Qaida antrenează sute de britanici in Siria
Ponta poate critica justiţia. A primit voie de la Gyorgy Frunda
Liviu Voinea în divergenţă cu Mugur Isărescu pe tema stimulării consumului
Barack Obama: Să fumezi canabis nu este mai periculos decât să bei alcool
Victor Ponta: Acciza la benzină se aplica de la 1 aprilie
AJOFM Botoşani: Comunicat de presă
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri
Mihaela Huncă şi Legea omertei
Ioan Rotundu
Botoşani: Vor fi consilierii judeţeni chemaţi să răspundă pentru o pagubă de 70 milioane lei?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă