Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2262
De la 07 Ianuarie 2003
75033564

2.888 este numărul alegătorilor din Grecia

  • 24 November 2009, 23:00
Primul tur de scrutin s-a încheiat. Procesul de votare în Grecia s-a desfăşurat în cadrul a 6 secţii de votare, stabilite în tot atâtea locaţii diferite, transmite RoMedia preluat de Romanian Global News.
În Atena secţiile de votare au fost localizate în sediul Ambasadei României la Atena, dar şi în cel al Comunităţii Sf. Ştefan Cel Mare, în Salonik la sediul secţiei consulare, în Pirgos la sediul Societăţii Culturale Eleno - Române „Prietenia", în Skala-Lakonia, în clădirea Primăriei oraşului, iar în Larissa găzduită de Comunitatea Român㠄Sfântu Gheorghe" din localitate.
RoMedia a luat legătura cu oficiali ai comunităţilor organizatoare, dar şi cu oficiali ai Consulatelor României din Grecia pentru a afla numărul românilor care s-au aflat la vot. La nivel naţional, românii din Grecia au înregistrat record de participare, aproximativ 2.900 de români prezentându-se ieri la vot. Dintre cei 2.888 de alegători, 2.709 au votat şi pentru referndum. Dintre totalul românilor care au votat în Grecia, 1.971 de alegători au votat la cele două secţii de votare din Atena, şi doar 917 în restul ţării.
Pe secţii de votare, prezenţa la vot în Grecia a fost următoarea: Atena Psihico- la secţia de votare nr. 67 - la sediul Ambasadei României din Atena, 1.146 de români au votat pentru alegerile prezidenţiale, dintre care 1.097 şi pentru referendum;
Atena centru- la secţia de votare nr. 68 - la sediul Comunităţii Româneşti „Sfântul Ştefan cel Mare" din Atena, 825 de alegători au optat pentru preşedinte, dintre care 735 şi pentru referendum; Skala- la secţia de votare nr. 71 - Skala-Lakonia găzduită de Primăriei oraşului, 520 de alegători au votat pentru prezidenţiale, dintre care 503 şi pentru referendum.
Salonik - la secţia de votare nr. 69 - la sediul Consulatului General al României de la Salonic, 193 de cetăţeni români şi-au votat preşedinte, în timp ce 177 şi-au exprimat opinia şi faţă de referendum; Larissa- la secţia de votare nr. 70 - organizată de Comunitatea Român㠄Sfântu Gheorghe" - s-au prezentat la urne 122 de persoane, dintre care 121 au optat şi pentru referendum; Pirgos- la secţia de votare nr. 72 - la sediul Societăţii Culturale Eleno-Romane „Prietenia", au venit la vot 82 de români, dintre aceştia 76 au votat şi pentru referendum.
Menţionez că ordinea secţiilor prezentate mai sus este în conformitate cu numărul de alegători care s-au prezentat la secţiile respective.
La nivel mondial, numărul românilor din străinătate prezenţi la urne ieri este de peste 95.000 de persoane, mai mult decât dublu faţă de 2004 şi 2000.
La alegerile prezidenţiale din 2004 în primul tur s-au prezentat la urne 40.869 de votanţi, iar în cel de-al doilea 40.149 de cetăţeni români cu drept de vot.
O corespondenta de la Ana Ţuţuianu - RoMedia
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Acţiunea 2012: un proiect european al naţiunii române
riscul împotmolirii în sistem
Traian Băsescu şi-a zdrobit contracandidaţii în Basarabia
Dorin Chirtoacă solicită mai multe secţii de votare pentru turul doi
Marketing marca Ioan Manolache
Ţara în care nu merită să faci nimic pentru nimeni
Ateneul Tătăraşi Iaşi pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Crap cu legume la cuptor
Cele trei dorinţe ale poliţistului
Şapca lui Iliescu
Visul lui Putin
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 25 noiembrie
Flutur îşi pregăteşte demisia
dar mai întâi curăţă partidul de balastul uman
Centralele achiziţionate de municipalitate îşi aşteaptă beneficiarii
În curând, botoşănenii din cartierul Tulbureni vor avea gaz metan
Criză, dar nu pentru drumari
Pedeliştii au dormit chefuiţi, iar pesediştii au lucrat pentru ei
Secretul puterii PSD
Ioan Rotundu
Medicii de familie vor să câştige pe seama gripei
În timp ce înregistrăm morţi, gripa a devenit secret de stat
Minivacanţa şcolară forţată va fi de fapt muncă patriotică
Numai vaccinarea ne va scăpa de gripă
Tradiţia de a se căsăpi între ei este respectată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă