Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4805
De la 07 Ianuarie 2003
122890454

27 de medalii şi premii speciale la Salonul de Inovaţii de la Moscova

  • 12 September 2010, 23:00
Romania a castigat 27 de medalii si premii speciale la cea de-a X-a editie a Salonului International de Inovatii si Investitii de la Moscova pentru cele 20 de inventii cu care Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a fost prezenta la eveniment, relateaza Mediafax.
"Inventatorii romani au reconfirmat ca sunt capabili de rezultate spectaculoase. Mi se pare exceptional ca am reusit cu doar 20 de inventii sa castigam 27 de medalii si premii speciale. Romania demonstreaza inca o data, la un salon international de prestigiu, asa cum este cel de la Moscova, ca este o tara a premiantilor. Ne dorim ca rezultatele cercetarii sa ajunga mai repede in economie si pentru aceasta, corelat cu planul de inovare al Europei, lucram la planul de inovare al Romaniei, aceasta fiind in responsabilitatea ANCS", arata prof. univ. dr. ing Adrian Curaj, presedintele ANCS, intr-un comunicat.
In opinia profesorului, eficienta si eficacitatea in utilizarea fondurilor publice pentru cercetare si dezvoltare, simplificarea administrativa, parteneriat public-privat, ajutor pentru IMM-uri inovative, o mai buna lege a inventiilor de serviciu sunt doar cateva dintre elementele pe care le are in vedere pentru planul de inovare.
"Avem proiecte mari precum Clusterul de dezvoltare socio-economica / Hot-Spotul High-tech Magurele in jurul infrastructurii pan-europene de cercetare ELI Nuclear Physics, dar si Centrul International de Studii Avansate Dunare-Delta Dunarii-Marea Neagra. Aceste proiecte, ce presupun concentrari mari de fonduri structurale, pentru inovare si competitivitate economica, vor determina mii de locuri de munca high-tech, vor duce la dezvoltarea parteneriatului public-privat si vor contribui esential la dezvoltarea economica a Romaniei pe termen mediu si lung. Cercetarea inseamna transformarea banilor in cunoastere, inovarea inseamna transformarea cunoasterii in bani", afirma Adrian Curaj.
Inventatorii romani au castigat sapte premii speciale, opt medalii de aur, noua medalii de argint si trei medalii de bronz.
Cele opt medalii de aur au fost castigate de:
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica pentru inventia Procedeu de obtinere a unui bioprodus pe baza de seleniu si crom
Corneliu Birtok Baneasa pentru inventia Dispozitiv dinamic de transfer al aerului
SC Hidroelectrica SA pentru inventia Instalatie Automata de Ungere
Aurel Enache, Liviu Luca, pentru inventia Procedeu si instalatie pentru cresterea energiei de combustie produsa de un gaz natural combustibil
Institul de Mecanica Solidelor pentru inventia Metoda si dispozitiv de actionare si control al robotilor mobili inertiali;
Universitatea Lucian Blaga Sibiu pentru inventia Dispozitiv pentru activarea magnetica a procesului de prelucrare prin electroeroziune cu electrod filiform
Institutul de Cercetare pentru Acoperiri Avansate SC ICAA SA pentru inventia Nano materiale avansate pentru protectia pe termen lung a constuctiilor metalice
SC Exinvent Rom SRL Craiova pentru inventia Instalatie de energizare a apei si stimularea cresterii plantelor.
Editia jubiliara a Salonului International de Inovatii si Investitii de la Moscova s-a desfasurat intre 7 si 10 septembrie, sub inaltul patronaj al Guvernului Federatiei Ruse.
Salonul este unul dintre evenimentele oficiale ale Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala (World Property Intellectual Organization - WIPO), precum si al Asociatiei Internationale pentru Protectia Proprietatii Industriale (AIPPI).
Aceasta este cea de-a doua participare a Romaniei la acest Salon, prima avand loc anul trecut. Pavilionul expozitional a gazduit 1.000 de inventii pe o suprafata de 12.000 de metri patrati. Alaturi de cele peste 500 de organizatii si companii din Federatia Rusa, s-au aflat expozanti din mai multe tari, cum ar fi Cehia, Coreea, Iran, Polonia, Romania, Ucraina.
Romania a prezentat 20 inventii, cu aplicabilitate practica in economie, avand in vedere orientarea salonului catre zona de investitii.
Dupa Salonul International de la Geneva, unde inventatorii romani au castigat 58 de medalii si premii speciale, aceasta este cea de-a doua reusita importanta a Romaniei in acest an.
Agenţia de ştiri HortNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Hoeoscop
Bancul zilei: Dilemă psihiatrică
Program Tv SOMAX, luni, 13 septembrie
Gunoierul lui Băsescu
Ioan Rotundu
Învăţăturile lui Marcu către botoşăneni
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
Bucătărie incendiată de o sobă supraîncălzită
A ars mai mult decât şi-a plănuit
Salut de deschidere a anului şcolar din partea CJE
Tabără pune impozit pe teren mascat prin amenzi
asta în loc de facilităţi pentru ţăîranii care n-au cu ce-şi cultiva pământul
ANAF a instituit sechestru pe terenuri si instalaţii ale Rompetrol
„M-am realizat profesional in Italia”
Preşedintele Moldovis s-a răfuit public şi cu Chiru şi cu prefectul
Liberalii ne recomandă să creştem animale portocalii
numai aşa vor avea voie să pască
Fetiţă de doi ani accidentată de căruţă
Anul şcolar începe într-o atmosferă plină de dramatism
Opinii diverse privind trimiterea medicilor buni în sistem privat
Dr. Vlad speră să-şi păstreze funcţia de director, dar nimic nu-i sigur
Primul agricultor Manole susţine amenzile ministrului Tabără
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog