Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5060
De la 07 Ianuarie 2003
123128631
pnl

28 februarie - Ziua Protecţiei Civile din România

  • 27 February 2012, 23:00
Anul acesta, pe 28 februarie, se împlinesc 79 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, serviciu care s-a aflat permanent acolo unde semenii noştri au fost în suferinţă, ameninţaţi de numărul tot mai mare al dezastrelor naturale şi catastrofelor.
In acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani va organiza, marţi, Ziua Porţilor Deschise.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani aniversează, pe 28 februarie 2012, 79 de ani de la aprobarea prin Decretul Regal nr. 468 a „Regulamentului de Funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”. Scopul era acela „să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”.Acest moment este considerat a fi data de naştere a Protecţiei Civile în România.
De la înfiinţare până în prezent, indiferent de apartenenţa la diferite ministere sau denumirile pe care le-a avut, protecţia civilă a rămas o componentă de bază a sistemului securităţii naţionale, destinată prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora, precum şi în scopul asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.
Începând cu 15 decembrie 2004, când s-au înfiinţat inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, prin unificarea şi reorganizarea grupurilor de pompieri cu inspectoratele de protecţie civilă, atribuţiile specifice acestei arme, a cărei deviză este „Cu viaţa mea apăr viaţa”, sunt îndeplinite de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
I.S.U. Botoşani organizează o serie de manifestări dedicate acestei aniversări, menite să reamintească concetăţenilor principalele riscuri prezente în comunitate, modul în care putem preveni manifestarea acestora şi regulile de comportare în caz de dezastre. În acest sens, la Detaşamentul de Pompieri Botoşani va fi organizată Ziua Porţilor Deschise. Copiii şi elevii din judeţ sunt aşteptaţi să viziteze subunitatea de intervenţie unde, pe lângă sfaturile cu caracter preventiv pe care le vor primi, le va fi prezentată tehnica de intervenţie.
Invitaţia de a vizita Detaşamentul de Pompieri Botoşani în ziua de 28 februarie se adresează şi tuturor botoşănenilor care vor să afle câte ceva din tainele nobilei meserii de salvator.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşan

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nedumerire bărbătească
Caricatura zilei
Despre competenţă şi responsabilitate
Dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei
China a atins un "punct de cotitură" în dezvoltarea sa economică
Richard Dawkins, "cel mai cunoscut ateu din lume"
nu pot fi sigur că Dumnezeu nu există
O analiza a BNR: Ce a mers şi ce nu în decembrie 2011?
Nu e nevoie ca Teodor Meleşcanu să se suspende din PNL
voi cere excluderea sa
Unde a petrecut Meleşcanu de Revelion
Botoşani: O familie face greva foamei la Prefectură
Zona Metropilitană Botoşani prinde contur
A început evaluarea directorilor instituţiilor de cultură
Elevi jandarmi de la Fălticeni în practică la Botoşani
Iarna grea a mărit consumul de medicamente
Profesori obligaţi să predea la ţară
Sistem modern de consultare a pacienţilor la Spitalul de Pediatrie
AJOFM recrutează dezvoltatori pentru Franţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog