Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20011
De la 07 Ianuarie 2003
122880078

31 august ziua Limbii Romane.

  • Bucuresti-Chisinau o singura Patrie. Patria Limbii Romane
  • 25 August 2011, 23:00
Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Platforma civic㠄Acţiunea 2012" organizează o serie de evenimente menite să marcheze Ziua Limbii Române pe ambele maluri ale Prutului, transmite Romanian Global News.
Miercuri, 31 august 2011, începând cu ora 18.00, trupe şi artişti consacraţi din Bucureşti vor concerta, pro bono, în Parcul Colţea din Piaţa Universităţii. Invitaţi: Grigore Leşe, IRIS, Maria Răducanu, Alexandrina Hristov, El Negro, Trei Parale, Subcarpaţi, Nimeni Altu', Morometzii, Butch&Keri şi Bitză și Norzeatic.
Sub acelaşi generic, se vor derula caravane ale cărţilor care vor fi oferite bibliotecilor şcolare şi liceale din localităţi ale Republicii Moldova: Aluatu (raionul Taraclia), Cojusna (raionul Strășeni), Măgdăcești (raionul Criuleni), Ciorești (raionul Nisporeni) şi Gotești (raionul Cantemir).
Vor fi donate peste 600 sute de titluri din colecţia Biblioteca pentru Toţi, oferite gratuit de Jurnalul Naţional.
Începând cu 31 august 1989, dată la care a fost legiferată revenirea la scrierea în grafie latină, în Basarabia se sărbătoreşte anual Ziua Limbii Române, ca sărbătoare naţională, printr-o serie de evenimente culturale (concerte, expoziţii de fotografii, conferinţe etc.). La Bucureşti, în 2006 şi 2007, cu acelaşi prilej, a fost organizat „Concertul Limbii Române".
Anul acesta, 166 de parlamentari din România au depus la Senat un proiect de lege în care solicită proclamarea zilei de 31 august drept Ziua Limbii Române, care ar urma să fie marcată de către autorităţile publice din România şi de către reprezentanţele diplomatice din străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative şi artistice cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate limbii române.
Platforma Civică "ACȚIUNEA 2012" este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin reunirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 va desfășura manifestări publice de informare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a constientiza necesitatea realizarii unitatii nationale.
Romanian Global News este partener media al evenimentului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Marcu şi Ţurcanu să-şi asume răspunderea pentru suferinţele provocate bolnavilor
drama spitalelor din Botoşanibolnavii internaţi sunt tot mai înfometaţimedicamentele au fost drastic limitate consilierii judeţeni USL vor să calce pe cadavre
PDL - între declaraţii sforăitoare şi fapte mărunte
Ioan Rotundu
Noi întreruperi în furnizarea apei în Botoşani
Independenţa faţă de România
O româncă a scandalizat Italia cu un spectacol sexy
Dacă am securiza datoriile firmelor către stat?
Plus o amnistie fiscală
Reţeta zilei: Hulubi în papiloturi
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Ca între popi
Judeţul Botoşani pe primul loc pe ţară la centrele de permanenţă
124 locuri la suplinitorii calificaţi rămase neocupate
La 31 august expiră mandatul directorilor de şcoli cu delegaţie
încep emoţiile evaluării activităţii
Ministerul Sănătăţii ameninţă unităţile sanitare cu controale
Ministrul Igaş a promis sediu de vama la Rădăuţi Prut
Bătrână accidentată de un cal lăsat nesupravegheat
Spitalul judeţean Botoşani începe să fie primenit
PDL îl lasă la mâna zeflemistului Florin Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog