Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14569
De la 07 Ianuarie 2003
78564126

72 de dispariţii în rândul minorilor botoşăneni

  • 20 May 2009, 23:00
De la începutul acestui an şi până în prezent, poliţiştii botoşăneni au dat de urma a 69 minori dispăruţi de la domiciliu. Din cele 106 cazuri de dispariţii de persoane de la domiciliu, înregistrate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani de la începutul anului şi până în prezent, în 72 cazuri, părinţii sau o altă persoană responsabilă cu supravegherea, creşterea şi supravegherea copilului au sesizat dispariţia unor minori de la domiciliu.
Cu toate că în majoritatea cazurilor poliţiştii botoşăneni nu au beneficiat de consimţământul aparţinătorilor legali de a mediatiza datele personalele, semnalmentele şi fotografia minorului dispărut, eforturile şi profesionalismul poliţiştilor botoşăneni au condus la identificarea cu operativitate a 69 dintre minorii dispăruţi de la domiciliu, în prezent fiind continuate verificările în vederea soluţionării celorlalte trei cazuri de dispariţie a minorilor de la domiciliu sesizate în acest an.
În toate aceste cazuri s-a stabilit că minorii au plecat în mod voluntar de la domiciliu, fie în urma unor neînţelegeri cu părinţii sau persoanele în grija cărora se aflau, fie ca urmare a situaţie şcolare necunoscută de către părinţi sau a anturajului minorului. În unele cazuri, minorii sesizaţi dispăruţi de la domiciliu au fost identificaţi vagabondând pe raza localităţii de domiciliu sau a altor localităţi din judeţ sau din ţară.
De fiecare dată, minorii dispăruţi de la domiciliu identificaţi de către poliţişti au fost internaţi în Centrul Judeţean de Minori unde au beneficiat de consiliere de specialitate în vederea prevenirii unor dispariţii ulterioare de la domiciliu. Cu toate acestea, în unele cazuri, minorii au plecat în repetate rânduri în mod voluntar de la domiciliu.
Din cei 72 de minori dispăruţi de la domiciliu în acest an, 45 sunt fete cu vârsta între 9 şi 17 ani, restul de 27 fiind băieţi, majoritatea cu domiciliu în mediul rural. De la începutul anului, în cazurile unor sesizări de dispariţii de minori de la domiciliu, poliţiştii botoşăneni au aplicat trei sancţiuni contravenţionale părinţilor care nu au anunţat dispariţia minorilor. Ultimul caz de dispariţie a unui minor de la domiciliu n-a fost sesizat în cursul zilei de ieri, respectiv o fată de 15 ani, dintr-o localitate din judeţul Botoşani, care din data de 18.05.a.c. a dispărut de la domiciliul bunicilor în grija cărora se afla. Şi în acest caz, aparţinătorii legali nu şi-au dat consimţământul pentru mediatizarea datelor personale ale minorei dispărute. Minora nu este la prima dispariţie de la domiciliu. Anterior aceasta a părăsit domiciliul în repetate rânduri, de fiecare dată fiind depistată de către poliţişti şi internată în Centrul de Minori pentru a fi consiliată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Manuela Ieremie. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aţi nenorocit România, însă a venit ziua judecăţii!
Senatorului Liviu Campanu vine în sprijinul familiilor tinere de studenţi
Profesorii au închis şcoala şi au trimis elevii la spectacolul galben-liberal
acum dau note explicative conducerii IŞJ, care este portocalie
Salut flămânzeni, am sosit! Suntem utilajele societăţii ”Local Servicii”
Horoscop
Comentariul comentariilor LXXXI
(Ioan Rotundu)
Neprihănită, la judecata de apoi
Sunaţi numai dacă sunteţi ambiţios şi activ!
Românul şi fundul sacului
Părintele grupului de firme Danone francez a decedat la 103 ani
Eventualii trădători care ar putea vota cu comuniştii avertizaţi că vor fi executaţi
Sorin Oprescu vorbeste despre amintiri din copilarie, dar si despre amintiri din viitor
Există rezerve suficiente de apă
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 21 Mai
Soluţia haiducească este cea care trebuie în faţa lăcomiei băncilor
Ciorbă Aita
O descoperire arheologică excepţională pentru istoria Botoşanilor
Undă verde la reabilitare!
Patru variante de stemă pentru municipiul Botoşani
Maraton aerobic pentru adulţi
Se mai întâmplă şi lucruri bune!
Se moşeşte confidenţialitatea notelor primite de elevi
Ploaie de zece la teza de matematică
Pe lângă coplata la medicul de familie, guvernul ne mai pregăteşte o surpriză
Spectacol teatrul Vasilache
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă