Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15806
De la 07 Ianuarie 2003
118435120

80.000 de copii cresc fără părinţii plecaţi la muncă, în străinătate

  • 14 May 2013, 23:00
Datele oficiale arată că 80.000 de copii din România cresc fără părinți pentru că aceștia au plecat la muncă, în străinătate, ca să câștige mai mulți bani. Organizații neguvernamentale susțin că numărul copiilor ai căror părinți au plecat din țară este de trei ori mai mare, anunță postul tv Digi24.
Copiii lăsați în grija bunicilor ajung să își petreacă ore întregi plângând de dorul părinților. Dovadă sunt chiar mărturiile lor şi ale celor care au grijă de ei. Diana are opt ani, iar tatăl ei a plecat în Franţa, ca să muncească, când ea avea numai trei ani. Micuța a povestit că vorbește la telefon cu tatăl său și a recunoscut că atunci când îi este dor de el, plânge. „E foarte greu să ştiţi şi pentru el şi pentru ea. Străinătatea asta... iei c-o mână şi dai cu două", spune bunica Dianei.
Sunt şi situaţii când în grija bunicilor rămân chiar şi câte patru nepoţi. „Cu cel mare am avut probleme, intrase într-o depresie. Orice-i spuneai îl enerva, plângea, nu puteam să-l ating că tresărea, intrase aşa într-o depresie", povestește o altă bunică
Mircea Cărtărescu: Plecarea părinţilor în străinătate, o violenţă împotriva copiilor lăsaţi singuri acasă
Aşa se face că de cele mai multe ori micuţii refuză să se mai joace, să mănânce sau chiar să meargă la şcoală. Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale spun că soluţiile sunt tot la părinţi. „Trebuie să comunice, trebuie să-l informeze şi trebuie să ia o decizie, să se consulte cu şcoala, cu protecţia copilului, astfel încât copilul să rămână în grija unui om sau a unei instituţii care chiar ştie să se ocupe de copilul respectiv", a sfătuit Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv Salvaţi Copiii.
Din cei 80.000 de copii înregistraţi în evidenţele autorităţilor responsabile cu asistenţa socială, 41% au rămas acasă fără niciun părinte. Pe primul loc în topul judeţelor cu cei mai mulţi copii rămaşi singuri se află Suceava, cu aproximativ 8.500 de copii. Urmează judeţele Bacău şi Neamț.
Gazeta Romaneasca

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când Alinuţa devine nevastă
Basarabia, a 9-a regiune a României?
OLAF din România exagerează uneori cu controalele
În ce constă ţeapa cu autostrăzile lui Şova: o explicaţie în 12 paşi
Reducerea cvorumului la referendumuri la 30%, aprobată de Comisia juridică din Senat
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
BOR şi ospăţul cu fondurile europene
Ioan Rotundu
Guvernanţi, furaţi liniştit, opoziţia veghează!
Ioan Rotundu
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Botoşani: Cum a ajuns Marian Florea şef peste Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă