Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6654
De la 07 Ianuarie 2003
122866721

811 copii au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

  • 15 February 2008, 23:00
În urma unei inventarieri făcute de membrele Organizaţiei Judeţene de Femei a PD-L Botoşani s-a constatat că la ora actuală 811 copii din judeţ au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. „Prin organizaţiile noastre locale am încercat să depistăm o parte din aceşti copii fiindcă aici este cea mai mare problemă. Am reuşit deocamdată să găsim 811 copii în tot judeţul. Aceşti copii ajung cu tot felul de afecţiuni psihice, suferă din această cauză”, a declarat preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PD-L Botoşani, Rodica Huţuleac.
Aceasta precizează că în scurt timp, Organizaţia de Femei a PD-L de la nivel central va ieşi cu o propunere legislativă prin deputaţii şi senatorii pe care îi are. Prin iniţiativa legislativă se doreşte de fapt implicarea tuturor autorităţilor locale, anume primari, a direcţiei sociale la nivel de judeţ. „Ideea este ca aceşti copii să poată fi foarte bine supravegheaţi, să li se ofere consultaţie psihologică atunci când e cazul şi să poată fi ajutaţi”, a mai adăugat Rodica Huţuleac.
Preşedinta Organizaţiei Judeţene a PD-L Botoşani a mai adăugat că deja la Botoşani iniţiativa de a ajuta aceşti copiii a demarat până ce legea va fi aplicabilă. Iniţiativa legislativă prevede ca toţi părinţii să fie obligaţi să depună o declaraţie pe propria răspundere la serviciul public specializat, la Primărie prin care să precizeze adresa, numele şi gradul de rudenie al persoanei în grija căruia a rămas copilul şi probabil că se vor găsi şi măsuri de sancţionare pentru cei care nu se vor conforma.
Primarul va avea misiunea ca în termen de 10 zile să verifice veridicitatea informaţiilor şi să prezinte un raport Direcţiei Generale de Asistenţă Socială la nivel de judeţ. Verificarea situaţiei copiilor va fi evaluată trimestrial şi va fi transmisă Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului. Ori de câte ori este cazul, primarul va prezenta în Consiliul Local un raport privind situaţia acestor copii şi măsurile ce s-au luat privind eliminarea oricărei situaţii de risc. Dacă copilul are peste 6 ani, primarul va aduce la cunoştinţa unităţii şcolare faptul că părinţii sunt plecaţi în străinătate. La sesizarea scrisă a primarului, Direcţia generală de Asistenţă Socială are obligaţia să asigure minim o dată pe săptămână sau ori de câte ori este nevoie consiliere psihologică copiilor pentru care s-a solicitat acest lucru. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ghiorghiţă îi consideră pe consilierii liberali reduşi mintal
Fostul lider PSD, Mihai Baltă râvnit de pedelişti
Cabinetele medicale din judeţ funcţionează pe baza calendarului de conformare
Primarii n-au ştiut cum să vândă cabinetele medicale
Spitalul Judeţean a primit acordul pentru secţia de neurochirurgie
AJOFM s-a modernizat privind undele declaraţii
Avem bani pe Mediu, dar nu ştim să-i atragem
“Liceenii” – actul de identitate al lui Ştefan Bănică Jr
Comunicat de presă
Este de părere ca elevii indisciplinaţi să nu mai înveţe carte
Primăria Botoşani vrea blocuri reabilitate termic
A primit dezlegare de la Câmpanu să se refuleze în simţăminte
Horoscop
Program TELE’M Botoşani
Evaluare ţigănească
Ăsta are bani să cumpere!
Pensionarii nu vor terenuri de joacă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog