Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6959
De la 07 Ianuarie 2003
90482736

A aplicat tactica lui Spartacus şi tehnica lui Kasparov

  • Ioan Rotundu
  • 14 August 2011, 23:00
Vă mai amintiţi de tactica aplicată în arenă de către gladiatorul trac Spartacus pentru a supravieţui luptei care l-a făcut celebru? Aflat în situaţia de a lupta simultan cu alţi trei gladiatori, Spartacus o ia la fugă prin arenă. Gladiatorii adversari după el, dar cum nu fugeau toţi cu aceeaşi viteză, sau distanţat unii de alţii. Când primul l-a ajuns din urmă, Spartacus s-a oprit, a luptat cu el şi l-a învins. Apoi a aplicat tactica cu cel de-al doilea şi al treilea, terminând lupta învingător.
Aceeaşi tactică pare s-o aplice şi preşedintele Traian Băsescu cu adversarii săi din apropiatele alegeri prezidenţiale. Deşi la startul campaniei toţi candidaţii au pornit în lupta electorală cu declarate şanse de reuşită, adică de a deveni viitorul preşedinte al României, la nici jumătate din timpul afectat pentru campanie, deja candidaţii s-au răsfirat pe drum.
De Vadim Tudor mai că nu mai auzim nimic. Oprescu gâfâie la greu şi a cam rămas în urmă, deşi aflat pe post de iepure al lui Băsescu, cum se afirmă prin culisele politice, ar trebui să fie mai iute de picior.
Crin Antonescu se ofileşte de la o zi la alta, găselniţa sa cu Johannes Klaus devenind tot mai ştearsă din memoria electoratului. Liderul liberal încearcă din răsputeri să-l ajungă şi să-l întreacă pe democrat-liberalul Mircea Geoană, dar partidul său n-are forţa de a-i insufla energia necesară.
Geoană aleargă sprinten în spatele preşedintelui Băsescu, dar nu suficient de iute să-i sufle în ceafă. Iar Băsescu nu-l consideră periculos de aproape ca, precum Spartacus, să se oprească şi să lupte. Probabil că pregăteşte lupta pentru turul doi, o luptă cu adevărat pe viaţă şi pe moarte… politică.
Până la lupta finală, Băsescu aplică o alt procedeu de luptă politică. El aplică tehnica marelui campion mondial la şah, rusul Gari Kasparov, uzându-şi şi mai mult adversarii, obosindu-i, epuizându-le inventivitatea discursului electoral, făcându-i să devină plictisitori în faţa alegătorilor, neinteresanţi.
După ce le-a oferit adversarilor varieteul politic cu premierul desemnat Lucian Croitoru, acum, preşedintele Băsescu a aplicat o altă tehnică. Le-a oferit adversarilor un premier după chipul şi asemănarea idolului lor Klaus, în persoana democrat-liberalului Liviu Negoiţă. Şi-a dorit coaliţia parlamentară formată ad-hoc un premier provenit din rândul unui primar ales cu 80% din voturile electoratului, bine cotat prin activitatea desfăşurată, le-a oferit unul şi mai şi decât Klaus.
Dacă până acum mingea sălta mărunt şi tot mai jos în curtea Cotrocenilor, iată că preşedintele Băsescu a reuşit să-i dea un şut care s-o plaseze în vinclul uşii Parlamentului. Este rândul coaliţiei să analizeze ce face cu ea. Dacă refuză şi de această dată oferta prezidenţială, viitorul poate deveni sumbru pentru
parlamentari. Refuzând să valideze Guvernul Negoiţă, Parlamentul va face jocul preşedintelui Băsescu de a se bucura de existenţa Guvernului Boc pe întreaga campanie a alegerilor prezidenţiale, ceea ce şi urmăreşte. Iar de Băsescu va fi reales, după 6 decembrie va proceda la dizolvarea Parlamentului.
Preşedintele Băsescu nu poate fi învins numai cu vorbe, aşa cum încearcă s-o facă Geoană sau Antonescu. Pe lângă vorbe mai trebuie gândită o tactică şi tehnică electorală aidoma lui. Pentru că preşedintele Băsescu poate fi învins chiar cu armele sale. Dar Geoană şi Antonescu n-au învăţat să le mânuiască, lipsindu-le priceperea necesară.
Până la alegeri mai este ceva timp, iar de vreunul dintre cei doi se va dovedi silitor şi-l va învinge, va culege laurii victoriei.
7.11.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Expo yoo Popauti 2.10.2010 - tractor cu plug - video
Din nou sămânţa discordiei a rodit
Ioan Rotundu
O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi
Un botoşănean în Ţara Moţilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă