Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28237
De la 07 Ianuarie 2003
95437975

A fost lansat oficial proiectul festivalului muzical „Hora de la Flămânzi”

  • 9 August 2010, 23:00
Duminică, 8 august, cu începere de la orele 11.30, în sala de şedinţe a Primăriei Flămânzi a avut loc seminarul de lansare a proiectului destinat Festivalul de muzică „Hora de Flămânzi”, programat, în zilele de 14 şi 15 august, în cadrul „Zilelor oraşului Flămânzi”.
Implicată încă de la constituire în organizarea principalelor manifestări culturale locale, Asociaţia Cultural Sportivă „Trei Generaţii” a câştigat pentru acest proiect o finanţare de circa 200 milioane lei vechi de la Administraţia Fondului Naţional Cultural, instituţie care, anual, se implică financiar în diverse proiecte culturale şi care în 2010, din 53 de proiecte depuse, a finanţat doar 7. „Principalul obiectiv al proiectului urmăreşte educarea locuitorilor din oraşul Flămânzi şi din comunele limitrofe cu privire la muzica autentică şi de calitate. Este vizată, de asemenea, lansarea şi promovarea tinerilor solişti vocali şi a câtorva noi formaţii invitate”, ne-a spus coordonatorul proiectului, profesorul Petru Murariu, consilierul primarului Constantin Pitorac pe probleme de proiecte.
În faţa unui public interesat, alcătuit din consilieri locali, membri şi artişti ai Asociaţiei Cultural Sportive „Trei Generaţii”, reprezentanţi ai presei judeţene şi simpli cetăţeni, primarul oraşului Flămânzi a subliniat reuşita profesorului Murariu în organizarea festivalului şi a marcat, punctual, principalele puncte de atracţie a manifestării.
Astfel, în ziua de 14 august, cu începere de la orele 20:00, pe scena amplasată în pădurea „Ţiganca”, tinerii din localitate şi din împrejurimi vor putea urmări un concert extraordinar de muzică pop / dance în cadrul căruia vor evolua DJ Project, Electrodance, Alexandra şi DJ Alexia. Duminică, 15 august, pe aceeaşi scenă vor evolua, ca invitate, ansamblurile folclorice din comunele Vorona şi Tudora, fanfara din comuna Corni precum şi grupul etno-folcloric „Ştefan Vodă” din Chişinău, Republica Moldova.
După ce, în acompaniamentul Orchestrei de muzică populară „Rapsozii botoşanilor”, se vor produce în faţa spectatorilor, grupurile folclorice şi soliştii Ansamblului Folcloric „Trei Generaţii” din Flămânzi, aflaţi sub conducerea artistică a instructorului Mihai Atodiresei, tot sub îndrumarea acestui entuziast mesager cultural va evolua pe scenă, în jurul orei 18:00, Formaţia de dansuri populare tradiţionale „Trei Generaţii”, reînfiinţată recent, având deja câteva participări remarcabile la festivalurile de profil din judeţ.
Seara se va încheia cu două spectacole extraordinare, susţinute de două ansambluri folclorice de renume din Republica Moldova, „Hora” din raionul Străşeni şi „Nistrenii” din raionul Soroca. (APF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Clanul Albu a încălecat Prefectura Botoşani şi i-a pus căpăstru
Colţoasa
Diaree de la Pensiunea Andreea
Românul şi mormanul de schelete electrocasnice
Poartă maramureşeană acasă la Eminescu
Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ comemorat de mărunţii BOR
Florin Busuioc, declarat prezentatorul meteo al anului
Ciocoii culturali de la Memorialul Ipoteşti
Casă incendiată de un trăsnet
T ânărul înecat în Siret găsit după mai bine de 24 de ore de căutări
Victima unui accident rutier la Coţuşca
Festivalul Verii sabotat de PNL-işti
Căutând printre dărâmături
Se caută secretar la primăriile din 11 comune din judeţ
Amenzile Termicii între realitate şi zvonuri
Zeci de şcoli din judeţ îşi vor pune lacăt pe poartă
Bolnavi condamnaţi la moarte
Profesorii de la Colegiul Economic Botoşani încă mai sunt anchetaţi
Aglomeraţie mare la examenul de licenţă de la Spiru Haret Botoşani
Bancul zilei: Infidelitate acceptată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă