Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2184
De la 07 Ianuarie 2003
108771603

A fost promovat la Recuperare, cu tot cu incompetenţa managerială

  • 10 September 2007, 23:00
Salarii prea mici şi sporuri prea puţine sunt doar două dintre motivele pentru care medicii de specialitate ezită să se prezinte la concursul organizat de conducerea Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" Botoşani pentru ocuparea postului de medic la radiologie. Acest post a fost scos la concurs în nenumărate rânduri, de la începutul anului şi până la ora actuală, însă nu s-a prezentat nici un candidat. Potrivit directorului interimar al Spitalului de Recuperare, Gheorghe Damian, în prezent postul de medic la radiologie este ocupat de un medic pensionar.
Dacă la capitolul asistenţi medicali, Spitalul de Recuperare stă încă bine, nu a acelaşi lucru se spune şi în cazul medicilor. Potrivit directorului interimar Gheorghe Damian în momentul de faţă numărul medicilor încadraţi este sub media pe ţară. La nivel naţional raportul medicilor faţă de numărul angajaţilor este de 13,5%, iar la Spitalul de Recuperare acesta nu ajunge la 10% în raport cu numărul salariaţilor încadraţi. Cu toate că la Radiologie sunt două posturi de medic scoase la concurs, nimeni nu s-a prezentat. "Până acum am scos de două ori postul la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. Probabil că nici zona nu este favorabilă şi medicii preferă să meargă la alt spital", a precizat Gheorghe Damian, directorul interimar al Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" Botoşani. Din acest motiv, conducerea unităţii sanitare a apelat în continuare la serviciile medicului şef al secţiei de radiologie, care s-a pensionat înainte ca posturile să fie scoase la concurs.
Pe lângă faptul că zona în în care este amenajat spitalul nu este favorabilă, salarizarea este destul de mică, iar sporurile foarte puţine. Un medic ar primi pentru încadrarea la Radiologie suma de aproximativ 650 lei. Acestei sume i se mai adaugă un spor de 15% pentru merit, 20% pentru şef unitate nucleară şi 15% reprezentând sporul pentru radiaţii. Cu toate aceste sporuri salariul nu trece de suma de 850 lei. "Spre deosebire de spitalul judeţean, unde medicii primesc şi spor pentru gărzi, iar salariul ajunge la aproximativ 20 milioane lei vechi, noi le oferim mai puţin", a adăugat directorul interimar al Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" Botoşani. În aceste condiţii, pentru a primi un spor în plus medicii preferă să se ducă la alte spitale unde pot face şi gărzi.
Plângerea managerului damian de a nu găsi medic radiolog este cel puţin curioasă. Cât timp la recuperare a fost manager Ionel Tacu, n-au existat astfel de probleme, iar spitalul se bucura de prezenţa a trei medici radiologi. Unul al spitalului şi doi colaboratori de la Iaşi. Numai că, imediat ce a ajuns manager, Damian a „scăpat” de medicul radiolog, din motive încă necunoscute.
Despre Damian se mai ştie că a fost contabil şef la Spitalul judeţean, unde n-a excelat în rezultate, iar mutarea sa la recuperare a uimit pe mulţi din domeniul Sănătăţii. Ce se ştie, este că numirea sa ca director la Recuperare se datorează relaţiei personale cu Gabriel Oprişanu, directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florin Ţurcanu sau „Croitoraşul cel Viteaz şi 7 dintr-o lovitură”
Directorul DJT vrea ca organizatorii distracţiei să vină cu autorizaţia sanitară
Peremiştii se arată optimişti la viitoarele alegeri
Drăguş, Conţac, Sorescu şi Flutur îşi fac bagajele pentru Italia
Patru zone la „Cornul şi laptele” au rămas descoperite
Tinere talente botoşănene într-o gală a laureaţilor
Noi talente descoperite la „Moştenite din Bătrâni”
Târgul meşterilor populari la Vorona
Prefecţii din Regiunea Nord – Est vor fapte
Datornicii către Termica şi-au băgat capul sub cununia cesiunii
Leptospiroza numai ne-a dat târcoale, ici şi colo
Concursul Termica nu îi atrage pe botoşăneni
Locuri de muncă create prin stimulente financiare
Ajuns în stare gravă la Neurochirurgie Iaşi
Gropile din Bulevard, capcane pe timp de noapte
Atenţionare meteorologică
Program TELE’M Botoşani, marţi, 11 septembrie
Andi Moisescu începe ”Campania de bun-simţ”
Horoscop
Replică promptă
Cum vă puteţi rostui cu o maşină, prin cesiune
Nu vrea şef la Gardă, nici patron de ziar nu se consideră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă