Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3779
De la 07 Ianuarie 2003
111042836

A păşit spre moarte „fericit”

  • bdirect dintr-o crâşmă din localitatea Nicolae Bălcescu
  • 21 October 2010, 23:00
La mijlocul acestei săptămâni a fost condus pe ultimul drum Vasile G., de 65 de ani, din localitatea Nicolae Bălcescu, oraşul Flămânzi, decedat luni seara, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la trei zile după ce a fost victima unui accident de circulaţie care, cu puţină atenţie, ar fi putut fi evitat.
Nefastul eveniment rutier s-a produs în seara zilei de 15 octombrie, în jurul orei 19:30, la puţin timp după ce Vasile G., ameţit din cauza paharelor de băutură consumate, a pornit spre domiciliu pe marginea drumului european DE58 fără să ţină cont de vizibilitatea redusă, cauzată de lăsarea serii, şi de maşinile aflate în trafic, care îl ocoleau, înjurându-l, în ultima clipă. În momentul în care, în apropierea Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu”, flămânzeanul a încercat, brusc, să traverseze şoseaua fără să-şi ia nici o măsură de precauţie, a fost surprins şi accidentat de o autoutilitară Iveco, aparţinând unei societăţi comerciale din Iaşi, care venea dinspre Botoşani.
Practic, eforturile conducătorului Gabriel G., de 35 de ani, din Iaşi, de a-l ocoli pe cetăţeanul apărut, ca din neant, în faţa maşinii, au fost zadarnice, şi deşi maşina nu avea o viteză foarte mare, impactul nu a mai putut fi evitat. Accidentat extrem de grav la cap şi având plăgi şi escoriaţii pe tot corpul, Vasile G. a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Botoşani de unde, din pricina leziunilor căpătate, a fost redirecţionat spre Spitalul de Neuropsihiatrie Iaşi.
Din nefericire, în pofida efortului depus de cadrele medicale de aici, cetăţeanul a încetat din viaţă în ziua de 18 octombrie. „Atenţionăm încă o dată pietonii să se angajeze în traversarea drumurilor circulate numai prin locurile marcate, mai ales în această perioadă, în care sunt condiţii atmosferice neprielnice iar vizibilitatea conducătorilor auto este redusă”, ne-a spus inspectorul principal Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei oraşului Flămânzi.
Iată că după o perioadă de „acalmie” a accidentelor rutiere grave înregistrată în prima jumătate a anului 2010, evenimentele grave de acest fel, soldate cu victime, revin, din păcate, pe şoselele din zona Flămânzi, având ca numitor comun consumul de alcool. Moartea cetăţeanului din Nicolae Bălcescu survine la numai o lună de la teribilul accident de la intrarea în Frumuşica, cel în care un bătrân abţiguit, adormit în căruţa trasă agale de calul obişnuit să-şi ducă stăpânul acasă, a fost spulberata de un autoturism în momentul în care atelajul, nesemnalizat, a pătruns pe drumul european. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul maistrului către ucenic
Dosare penale pentru produse „de marcă” la preţ de bazar
Poveste nouă cu trotuare vechi la Frumuşica
CCR a admis excepţiile privind acordarea de despăgubiri persoanelor care au suferit condamnări politice
Publicaţiile din Bulgaria - obligate să publice anual informaţii despre proprietarii lor
Laszlo Borbely despre votul UDMR la TVA si pensii
probabil colegii s-au uitat la alt deget
Comisia Europeană a aprobat o finanţare de peste 124 milioane de euro pentru autostrada Arad-Timisoara
Să fim cu ochii pe Cristian Achiţei!
Temperatură ridicată în PDL Botoşani
Ioan Rotundu
Sistemul sanitar botoşănean la masa tratativelor
Cazane de rachiu şi băutură ilicite depistate de de oameni ai legii
Botoşănenii cu datorii la apă riscă executarea silită
Vor să verifice unde se duc banii publici ai CJ
preşedintele Ţâbuleac nu-i deloc încântat de iniţiativă
Adio, Domnule Colonel...
La SJA s-au stopat schimbările la nivelul conducerii
În lipsă de altceva mai bun, IŞJ se ocupă de viitoarele examene şcolare
Modificări la examenul de rezidenţiat
Cei din sănătate şi învăţământ se simt iar minţiţi cu salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă