Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2919
De la 07 Ianuarie 2003
122888568

A tras ţeapă firma de transport Ami Turing călătorilor săi?

  • 88 de călători, printre ei şi botoşăneni, susţin că au fost abandonaţi în Ungaria
  • 11 January 2013, 23:00
Rudele unor botoşăneni plecaţi cu un autocar în Italia acuză angajaţii unei firme de transport că au fost abandonaţi în Ungaria într-o autogară. Reprezentanţii firmei au o altă variantă şi spun că au avut de a face cu o defecţiune tehnică şi că deja două autocare au ajuns la pasageri şi urmează să-i transporte la destinaţie.
Rudele unor pasageri din Iaşi, Suceava şi Botoşani care se aflau într-un autocar cu destinaţia Italia arata cu degetul către firmă de transport şi spun că cei trei şoferi au abandonat călătorii în Ungaria, într-o autogară. Reprezentanţii Ami Turing spun însă că acest lucru nu e adevărat şi că au trimis în Ungaria doua autocare care să ducă pasagerii până la destinaţie.
Ei spun că o defecţiune tehnică a făcut indisponibil autocarul pentru o perioadă de timp. Mai multe persoane din trei judeţe au plecat marţi către Italia cu un autocar supraetajat de la firma Ami Turing. Rudele pasagerilor spun însă că aceştia au fost lăsaţi miercuri într-o autogară din Ungaria de cei trei şoferi care ar fi plecat cu autocarul şi bagajele din acesta.
„Ieri (nr: marţi), la ora 16, toţi pasagerii au fost lăsaţi într-o autogară din Ungaria. Cred că au făcut un popas şi au coborât cu toţii, dar cei trei şoferi de la firma Ami Turing au plecat cu autocarul plin cu bagaje şi au lăsat toţi pasagerii acolo, fără să spună nimic", a declarat Constantin Apetrea, pentru jurnaliştii ieşeni, soţul unei femei care se afla în autocarul buclucaş.
Reprezentanţii firmei de transport susţin însă altceva. „S-au rupt două prezoane de la autocar aseară (nr: miercuri), în jurul orei 23 şi în Ungaria nu a existat nimeni care să ajute şoferii să le găsească. În autocar erau aproximativ 88 de pasageri, că e vorba de un autocar supraetajat. Oamenii au fost duşi într-o autogară în care era mai puţin frig decât în autocar", au precizat cei de la Ami Turing.
Rudele pasagerilor continuă, spunând că oamenii au primit ajutor din partea autorităţilor şi a Crucii Roşii. „Aseară (nr: miercuri), unuia dintre oameni i s-a făcut rău, aşa că la faţa locului a ajuns un echipaj de la Crucea Rosie şi i s-au acordat îngrijiri medicale. Din ce ştiu de la soţia mea, cei de la Crucea Rosie i-au dus pe toţi într-o sală de sport, să nu stea în frig şi le-au dat ceva să mănânce. Am înţeles că autorităţile din Ungaria vor pune la dispoziţie un autocar pentru că oamenii să ajungă la destinaţie în Italia", a mai spus Constantin Apetrea.
Punctul de vedere al celor de la Ami Turing este însă altul. Ei spun că au fost nevoiţi să facă o întrerupere, din motive tehnice, şi că au rugat pasagerii, după ce au explicat ce se întâmplă, să aştepte până la remedierea situaţiei. Imediat au dispus trimiterea a altor două autocare spre pasageri.
„La această oră deja au ajuns la oameni două alte autocare care să-i ducă la destinaţie. Nu a fugit nimeni cu bagajele nimănui. În loc să ajungă la ora 14, oamenii o să ajungă la destinaţie în jurul orei 22", au mai spus reprezentanţii Ami Turing ieri, în jurul orei 15:30.
Oamenii nu sunt mulţumiţi de explicaţiile reprezentanţilor firmei de transport spunând că se vor adresă mai departe autorităţilor competente. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Diferenţa dintre Mria noastră şi Marianne a lor
Gastronomie: Pastramă de oaie cu mămăliguţă
11 balene ucigaşe au reuşit să scape după ce fuseseră prinse sub gheaţă
Ce poate obţine România de la preşedinţia irlandeză a Uniunii Europene?
Un piton lung de 3 metri a călătorit două ore pe aripa unui avion
Impozitul forfetar se va aplica din a doua jumătate a acestui an sau din 2014
Noul program de vizite în spital nemulţumeşte pe toată lumea
Ţurcanu vrea mai mulţi bani pentru deszăpezire
Profesorii de geografie vor modificarea programelor şcolare
Spitalul Judeţean va avea în curând manager cu acte în regulă
Parcul auto al CJ aşteaptă programul Rabla pentru reînnoire
Mall-ul se va deschide în martie
Bilanţ de activitate la ISU Botoşani
Ameninţări cu pistolul la staţia OMV de pe Calea Naţională
Botoşani: La Revelionul pensionarilor, liderii PSD s-au distrat pe cinste
Portariuc a intrat în conflict cu salariaţii Eltrans
Municipalitatea a finalizat programul dedicat Zilelor Mihai Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog