Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19895
De la 07 Ianuarie 2003
122905544

ACL Botoşani: Comunicat de presă Vasile Blaga

  • 30 October 2014, 23:00
Vasile Blaga, co-președintele Alianței Creștin-Liberale, a susținut astăzi, la sediul partidului, o declarație de presă cu prilejul încheierii primei etape a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Vă prezentăm declarația integral:
”Noi, Alianța Creștin-Liberală, am tratat cu tot respectul aceste alegeri, datorită importanței lor pentru viitorul României, pentru viitorul fiecărui român. De aceea, singura noastră preocupare a noastră a fost să ne prezentăm candidatul, pe domnul Klaus Iohannis, și programul acestuia - România lucrului bine făcut.
Din păcate, am avut de-a face cu cea mai virusată campanie electorală de după ^90, cu minciuni, cu calomnii, cu teme false. În loc să discutăm programele candidaților, soluțiile pe care ei le oferă României, ne-am pierdut vremea discutând despre tot felul de calomnii la adresa lui Klaus Iohannis și despre teme false pe care nu Klaus Iohannis le-a introdus în această campanie electorală. De fapt, Klaus Iohannis a fost cel mai atacat candidat din această competiție – cred că mulți au făcut mătănii, doar- doar îl scot din această cursă electorală - iar asta arată că PSD și Victor Ponta au motive serioase să le fie frică de rezultatul alegerilor din 2 noiembrie.
Ponta și PSD au reușit să-și depășească limitele și să-și promoveze cea mai murdară campanie electorală din ultimii 25 de ani. Asta în timp ce PSD este măcinat de lupte interne pentru putere, în timp ce PSD este marcat de cazuri grave de corupție, este marcat de abuzuri fără precedent la adresa democrației, în timp ce Ponta conduce cel mai slab guvern de după 1990. Ponta a dus România din nou în recesiune, anual a pierdut zeci și zeci de mii de locuri de muncă; românii o duc din ce în ce mai greu, iar măsurile pe care le ia sunt păguboase pentru economia României.
De altfel, candidatul Victor Ponta nu spune altceva decât ceea ce spune de ani de zile premierul Victor Ponta: numai calomnii și minciuni. Dar, din păcate, aceste calomnii și minciuni decredibilizează întreaga țară, nu numai pe el și PSD-ul. În timp ce Victor Ponta nu are curaj să vină în fața românilor cu proiectul de buget pentru anul viitor și pregătește din nou un noian de biruri, taxe și impozite, pentru a putea să-și onoreze obligațiile asumate în campania electoral㠖 să ne aducem aminte de celebra sută de lei, a mai făcut-o unul în balconul fostului Comitet Central și a pățit ce a pățit – Klaus Iohannis vine cu lucruri clare, cu soluții pentru România.
Propunerea lui Klaus Iohannis este, de fapt, aceea de schimbare a obiceiurilor politice din România, de la circ, scandal și improvizații continue la seriozitate, competență și lucru bine făcut.
Patru săptămâni de zile am străbătut cu domnul Klaus Iohannis România. Ne-am întâlnit cu zeci și zeci de mii de români și, de fiecare dată, aceștia ne-au spus că nu au locuri muncă, că sunt striviți de birurile impuse de Guvernul Ponta și, mai ales, că sunt scârbiți de tot circul din țara asta. De aceea, programul lui Klaus Iohannis propune un lucru precis: seriozitatea și nicidecum circul. Klaus Iohannis este normalitatea lucrului bine făcut.
Este o premieră că, pentru prima dată în ultimii 25 de ani - în care toți au început reforme, dar nu s-a mai dus până la capăt niciuna - Iohannis oferă românilor perspectivă. Și celor dezgustați de politică și celor nehotărâți și celor care nu au votat până acum.
Care este de fapt miza alegerilor: vom alege duminică între doi oameni, Iohannis și Ponta, între două modele complet diferite. Klaus Iohannis este modelul lucrului bine făcut. S-a văzut ce a făcut la Sibiu, iar acum propune proiectul domniei sale întregii Românii.
Victor Ponta, în schimb, este exemplul lucrului prost făcut. Uitați-vă numai la guvernarea pesedistă din ultimii doi ani. Așadar, opțiunea este între occidentalizarea deplină a României, cu democrație și nivel de trai ridicat, propusă de ACL și Klaus Iohannis și îndepărtarea de la aceste standarde - propusă de regimul abuziv și corupt Ponta–PSD.
Alegerea este între continuarea circului din țară și normalitatea adusă de Klaus Iohannis. Votăm Klaus Iohannis – o investiție în normalitate și în siguranța lucrului bine făcut.
Așadar, duminică vom merge la vot, iar românii au ocazia să schimbe politica degradantă dusă de PSD. Votul nu este obligatoriu, nici nu ar trebui să fie într-o democrație, dar este principala armă a cetățeanului. Și este păcat să nu o utilizăm, pentru că pentru acest drept au murit mulți oameni în decembrie ^89. De aceea, este bine ca românii să meargă în număr cât mai mare la vot și să decidă schimbarea cursului politic în țară încă din primul tur. Pentru că dacă românii vor merge la vot vor da semnalul că doresc să schimbe politica de clan a lui Ponta și a PSD. Un singur vot contează și poate schimba țara asta, un singur vot poate face diferența între vorbe goale și fapte, între corupție, minciună și lucrul bine făcut.
Vreau să transmit un mesaj tuturor reprezentanților partidelor în secțiile de votare, să fie corecți, să respecte legea, pentru că nu merită să intre ei în pușcărie în locul politicienilor corupți care, probabil, unii dintre ei îi îndeamnă la astfel de acțiuni.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Obişnuinţa lui Ponta
Conopidă cu legume la murat
Horoscopul zilei
Banca Transilvania a facut un profit brut in primele 9 luni de circa 400 milioane de lei si anunta posibile achizitii
Fox News va dezvalui identitatea soldatului Navy Seals care l-a ucis pe Osama ben Laden
Suedia devine prima tara occidentala din UE care recunoaste statul Palestina
Livia Stanciu despre initiativa legislativa care trimite ziaristii la inchisoare
Nu as fi adepta modificarii in sensul propus de domnul Serban Nicolae. Modificarea vizeaza orice persoana, inclusiv presa
Senatorul PDL Gigi Chiru, urmarit penal de DNA pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii
Acesta ar fi cerut mita 1,5 mil euro
Livia Stanciu: Reformele din justitie nu sunt ireversibile, progresele pot fi revizuite in doua zile
Un scenariu de duminică plauzibil
Ioan Rotundu
Elena Udrea: „În favoarea primilor doi candidați s-au implicat reprezentanți ai serviciilor secrete” (P)
Klaus Iohannis: Ne pregatim oare pentru o Romanie in care toti coruptii vor fi gratiati si jurnalistii incarcerati?
Blestemul părintelui Arsenie Boca
Ioan Rotundu
Deputatul PSD Mircia Muntean a fost implicat intr-un accident de circulatie si a fugit de la locul accidentului
Jurnalistii, catre fostul primar care se ascundea intr-o curte: Domnu’ deputat, ce cautati in balariile astea?
ACL Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog