Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2291
De la 07 Ianuarie 2003
69886029

ANAF vânează persoanele care au obţinut venituri din activităţi agricole în 2013

  • 30 August 2013, 23:00
"Pe baza datelor existente in evidenta fiscala, au fost identificate 168.015 persoane fizice care au obtinut venituri din activitati agricole in anul 2013", se arata intr-un raspuns trimis vineri de ANAF la o solicitare a HotNews.ro. Cifra nu este definitiva, procesul de verificare a datelor aflandu-se in curs de desfasurare, se mai arata in raspunsul oferit de ANAF. Estimarile numarului total de persoane din aceasta categorie variaza intre 350.000 si 600.000.
Guvernul a aprobat marti Ordonanta pivind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare care permite contribuabililor care obtin venituri din activitati agricole sa achite impozitul si contributiile aferente acestor venituri la organul fiscal din cadrul Primariilor localitatilor in care isi au domiciliul fiscal. Primarii de comune se plang insa ca prin aceasta Ordonanta Guvernul scoate castanele din foc cu mainile alesilor locali, acestia riscand sa fie perceputi de cetateni drept simpli "incasatori de biruri", mai ales ca actul guvernamental nu permite retinerea vreunei cote la bugetele locale.
"Se preconizeaza, luand act din presa de unele propuneri ale Domnului Victor-Viorel PONTA, prim-ministrul Romaniei, ca aceste venituri sa fie incasate la nivelul primariilor, in baza unor protocoale cu Ministerul Finantelor Publice. RESPINGEM CATEGORIC O ASTFEL DE MASURA care ar face caprimarii sa fie priviti de cetateni ca percep noi "biruri", fara ca aceste venituri sa faca obiectul utilizarii pentru realizarea unor proiecte locale", sustin cei din Asociatia Comunelor din Romania, citati de Ziarul de Vrancea.
Primarii de comune solicitasera ca aceste impozite sa fie incasate sa "constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale", lucru neacceptat in varianta Guvernului.
Ordinul ANAF privind noul formular al declaratiei 221 "Declaratie privind venitul din activitati agricole impuse pe norme de venit" a fost publicat in Monitorul oficial din marti 11 iunie 2013.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Cu „bărbăţia” la doctoriţă
Câteva impresii dintr-o vizită ciudată. Traian Băsescu în Slovacia
Liderii PSD nu au vrut să comenteze intenţia liberalilor de scădere a contribuţiilor la pensii
Simulare de situaţii de urgenţă la Dedeman
Responsabilii pentru „Sunt o babă comunist㔠la Cine Grand în Uvertura Mall
„Burlacul” Bogdan Vlădău la Uvertura Mall
Vehiculele cu marfa care tranzitează România vor plăti o taxă de autorizare
Victor Ponta despre scăderea CAS: Este un obiectiv al USL, încercăm să o facem în 2014
Cum arată cele zece regiuni stabilite de PSD
Botoşani: Summer Fest a început prost şi continuă la fel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă