Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28215
De la 07 Ianuarie 2003
104711818

ANI a sesizat DNA in cazul primarului comunei Jilava, pentru aproape un milion de euro

  • pe care acesta nu ii poate justifica in declaratia de avere
  • 12 May 2015, 23:00
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul primarului comueni Jilava, Adrian Mladin, care nu poate justifica o diferenta de 4.057.629,97 Lei (aproximativ 963.807 Euro) intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2008-2011. ANI cere procurorilor DNA sa verifice indicii privind posibila savarsire, de catre primarul comunei Jilava, a infractiunii de luare de mita.
"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 4.057.629,97 Lei (aprox. 963.807 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2008-2011, de catre MLADIN ADRIAN, Primar al Comunei Jilava, Judetul Ilfov. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre MLADIN ADRIAN, in perioada exercitarii functiei publice."
"De asemenea, in urma procedurilor de evaluare au rezultat indicii cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita de catre MLADIN ADRIAN, dat fiind faptul ca mai multe depuneri de numerar efectuate de catre diverse persoane fizice, in conturile bancare ale persoanei evaluate, sunt nejustificate. Prin urmare, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarsire de catre MLADIN ADRIAN a infractiunii de luare de mita, prevazuta de art. 289, alin (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, coroborat cu art. 6 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.
Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat, in martie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care si fostul edil din Snagov, Apostol Musat, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, intr-un dosar in care ambii sunt acuzati de fapte de coruptie, insa sentinta nu este definitiva. In 14 februarie 2012, Adrian Mladin si Apostol Musat fusesera trimisi in judecata pentru o mita de milioane de euro ceruta in cazul parcelarii unor terenuri. Procurorii l-au acuzat pe Adrian Mladin de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Noi stenograme dintr-o sedinta a PNL. Marian Petrache
Colaborarea dintre noi e la pamant
Deputatul PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu uspendare
El este unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala,
Curtea de Apel Bucuresti: Directorul RA-APPS Gabriel Surdu, arestat preventiv
Senatul a aprobat aplicarea cotei reduse de TVA la alimente
Reducerea accizei la bauturile spirtoase intra in vigoare de la 1 octombrie 2015, nu din 2016
Lupte fratricide în PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
Amenzi drastice pentru cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini
Raportul Nemtsov vorbeste de pierderi grele suferite de armata Rusiei in estul Ucrainei
Familiile soldatilor ucisi ar fi primit cate 35.000 de euro, cu conditia de a pastra tacerea
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Restructurare
Reţeta zilei: Borş de berbecuţ
Cade tencuiala, doamnă deputat!
Caricatura zilei: Răfuieli în PNL
Botoşani/Darabani: Părintele Nicodim are drumul credinţei pavat cu escrocherii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă