Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21868
De la 07 Ianuarie 2003
90852327

ANM: Ploile revin la jumătatea acestei săptămâni în toată ţara

  • 14 October 2013, 23:00
Valorile medii diurne vor oscila intre 13 si 23 de grade Celsius in urmatoarele doua saptamani iar ploile vor reveni la jumatatea acestei saptamani, si, ulterior, in perioada 22-24 octombrie, la nivelul intregii tari, potrivit estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 14-27 octombrie 2013, citate de Agerpres.
In Banat, primele doua zile ale intervalului regimul termic vor fi caracterizate de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 21 de grade si minime nocturne de 10-12 grade. La mijlocul saptamanii, in intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineti normale. Incepand cu data de 19 octombrie, incalzirea vremii va mentine, cel mai probabil pana in jurul datei de 25 octombrie, regimul termic peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 19-23 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 10 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in zilele de 15 si 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, din nou, in jurul datei de 22 octombrie. In Crisana, in primele doua zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste mediile multianuale, respectiv maxime in jurul a 20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade.
La mijlocul saptamanii, in intervalul 16-18 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii diurne, respectiv de 14-16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6-8 grade vor caracteriza dimineti normale termic. Incepand cu data de 19 octombrie, se va incalzi, vor fi maxime de 18-21 de grade, si minime anticipate in jurul a 9 grade. In zilele de 15 si 15 octombrie vor fi, local, cantitati de apa mai insemnate si, din nou, intre 22 si 24 octombrie, cand se anticipeaza ploi slabe.
In Transilvania, la inceputul intervalului, vremea se mentine mult mai calda decat in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmand a se situa intre 17 si 19 grade, iar a minimelor intre 7 si 9 grade. Din 17 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4-6 grade vor caracteriza dimineti normale.
Incepand cu data de 19 octombrie si posibil pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va situa peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 15-19 grade, cat si a minimelor, anticipate a se situa intre 4 si 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie, cand vor fi local cantitati de apa mai insemnate, dar si in 23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.
In Maramures, intervalul de prognoza debuteaza cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18-20 de grade si 8-9 grade noaptea. Vremea se va raci apoi destul de mult, astfel incat intre 16 si 18 octombrie temperaturile medii vor fi in jur de 13 grade, ziua, si de 4-6 grade, noaptea. Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi treptat, iar regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 16-18 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 6 si 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului, insa in 15 si 16 octombrie ploile pot fi mai insemnate cantitativ.
In Moldova, in primele zile ale intervalului, valorile de temperatura se vor mentine usor mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit la mijlocul lunii octombrie, atat ziua, cand se anticipeaza ca media valorilor maxime se va situa intre 17 si 19 grade, dar si noaptea, cand minimele vor fi intre 7 si 9 grade. In data de 17 octombrie, temperaturile vor scadea semnificativ, astfel ca valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12-14 grade, se vor situa sub cele specifice datei. Ulterior, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit, cu maxime in medie de 14-16 grade si minime intre 5 si 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie cand vor fi cantitati de apa mai insemnate, dar si in 22-23 octombrie cand sunt posibile ploi slabe.
In Dobrogea, in prima parte a intervalului de prognoza, va fi un regim termic in jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17-19 grade, ziua, si 10-12 grade, noaptea. Dupa scaderea de temperatura anticipata pentru data de 17 octombrie, va creste probabilitatea de a se inregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atat in privinta maximelor, ce vor fi in medie de 15-17 grade, cat si a minimelor, anticipate a fi intre 8 si 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in intervalul 16-17 octombrie cand se vor cumula cantitati de apa mai insemnate.
In Muntenia, in primele trei zile ale intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, iar valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16-17 grade, in timp ce minimele nocturne se vor incadra intre 6 si 10 grade. Incepand cu data de 19 octombrie, vremea se va incalzi usor, apoi temperaturile vor evolua in limitele normalului climatologic. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 16 octombrie, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.
In Oltenia, primele trei zile ale intervalului de prognoza regimul termic se vor caracteriza de valori in jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18-20 de grade si minime nocturne de 10-11 grade. In intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scadea, valorile medii din cursul zilelor fiind de 16-17 grade, in timp ce minimele nocturne de 6-10 grade vor caracteriza dimineti normale pentru aceasta perioada din an. Din 19 octombrie, regimul termic se va mentine peste cel obisnuit, atat in privinta maximelor, ce vor fi de 18-22 de grade, cat si a minimelor, anticipate in jurul a 8-10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 15 si 16 octombrie, dar si in jurul datei de 22 octombrie.
La munte, in general regimul termic se va mentine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime in medie de 9-14 grade si minime intre 3 si 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea in intervalul 16-19 octombrie, cand media valorilor nocturne va fi in jurul a zero grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5-8 grade. Vor fi posibile precipitatii slabe in mare parte a intervalului, insa in jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ. In aceeasi perioada, pe fondul scaderii de temperatura, vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere la altitudini mari.
Prognoza ANM, valabila pentru perioada 14-27 octombrie 2013, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ceasul lui Ponta
Gastronomie: Varză murată cu roşii şi ardei graşi
Chişinău, a doua capitală a românilor.La Mulţi Ani!
Gruia Stoica consideră statul ţap ispăşitor pentru eşuarea privatizării CFR Marfă
Statele Unite mai au patru zile pentru a linişti lumea în ceea ce priveşte datoria lor
Eugen Nicolaescu diferenţiază gratuităţile medicale între asiguraţi şi neasiguraţi
iniţial declarase că nu va face astfel de diferenţieri
Percheziţii ale DNA în legătură cu evaziunea fiscală de la realitatea Media
Ambasadorul Italiei, în problema Schengen, ţine cu Ponta
Jurnaliştii băsişti spuneau să nu dăm CFR, că e o catastrofă
acum, dacă nu-l dăm e o mare catastrofă
Ponta şi Dragnea au avut prioritate la moaştele Sf. Parascheva
credincioşii - cozi de 3 km
Ţiganii - bariera României spre Spaţiul Schengen
Ioan Rotundu
Botoşani/Darabani: Preotul, cazanul de ţuică şi beizadeaua cea mică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă