Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23337
De la 07 Ianuarie 2003
93760359

APIA: Crescatorii de porci pot lua credite de la 5 banci

  • 12 June 2014, 23:00
Foto: APIA Crescatorii de porcine pot accesa de la 5 banci credite bancare, in conditii avantajoase, pentru desfasurarea activitatilor curente, cu ajutorul garantiilor de stat si al unor adeverinte de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a informat, joi, APIA, intr-un comunicat de presa.
Conform sursei citate, APIA a incheiat -Conventii privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente- pentru a veni in sprijinul beneficiarilor Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - Porcine - Anul II de angajament, Sesiunea II de depunere. Aceasta este una dintre masurile Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), finantat din fonduri europene.
Potrivit acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care confirma ca solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plati privind bunastarea animalelor - Porcine in perioada 14 ianuarie - 15 februarie 2014 aferenta Anului II de angajament, Sesiunea II de depunere precum si suma in euro reprezentand 30% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata, Anul II de angajament, Sesiunea II de depunere.
Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. - IFN si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A - IFN garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier.
Banca are obligatia sa informeze beneficiarii privind obligatia acestora de a suporta contravaloarea dobanzilor, diferentele de curs valutar, comisioanele bancare si de garantare ce decurg din aceste credite.
Cele 5 banci cu care APIA a incheiat conventii pana in prezent sunt: CEC Bank, EximBank, OTP, Banca Transilvania si Libra Internet Bank. Lista bancilor s-ar putea insa largi, APIA fiind in discutii si cu alti creditori.
In context, APIA recomanda fermierilor interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare Banca Creditoare pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.
In conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 703/2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin APIA, in baza adeverintelor eliberate de Agentie, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului sa nu poata depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.
Totodata, potrivit aceluiasi act normativ, Banca trebuie sa faca dovada ca, in perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor Axei I - Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, Axei III - Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si Axei IV Leader din Programul National de Dezvolare Rurala 2007-2013.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bărbatul perfect
Horoscopul zilei
Haosul continua in Irak: Rebelii, la mai putin de 100 de kilometri de Bagdad
SUA iau in calcul atacuri aeriene
Isarescu: Politic exista consens ca aderarea la euro ar putea avea loc in 2019.
Populatia si firmele mici vor subventiona companiile mari, pentru ca acestea sa plateasca energie mai ieftina
Victor Ponta - FMIl a amanat evaluarea acordului cu Romania pentru noiembrie
Botoșășeancă de 100 de ani felicitată de autoritățilr județene
Treizeci de scări de bloc fără apă din cauza datoriilor
cei care au plătit la timp fac presiuni la Protecția Consumatorilor
Botosani: Jandarmul cel mai în vârstă veteran de război a fost condus pe ultimul drum
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă