Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11866
De la 07 Ianuarie 2003
87713255

APM Botoşani a percutat, preşedintele BEC Suliţa nu

  • Ioan Rotundu
  • 9 September 2020, 20:25
În urma sesizării adresată de către omul de afaceri din Suliţa, Traian Popa, şi a publicării articolului intitulat „O afacere putredă care miroase a DNA - Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa” postat pe site-ul Jurnalului de Botoşani ŞI Dorohoi în 7 septembrie a.c., Agenţia Protecţiei Mediului Botoşani a acţionat cu operativitate şi le-a a cerut celor de la Garda de Mediu Botoşani efectuarea unui control.
În răspunsul trimis lui Traian Popa, APM Botoşani precizează că „…petiţia dvs. înregistrată la APM Botoşani cu nr. 9073/7.09.2020 a fost redirecţionată către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Botoşani, instituţie cu atribuţiuni de inspecţie şi control.”
În data de 25 august a.c., acelaşi om de afaceri Traian Popa solicită în scris Biroului Electoral Comunal Suliţa, personal preşedintelui Genoveva Carolina Codău, următoarele: „Vă solicit prin prezenta sä îmi comunicaţi o copie a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, prevăzută de art.47 alin.(4) din Legea 115/2015 şi în anexa la O.U.G.24/2008, a candidatului la funcţia de PRIMAR AL COMUNEI SULIŢTA, CIUBOTARIU COSTINEL. Totodată, vă solicit sä îmi comunicaţi dacă candidatura domnului CIUBOTARIU COSTINEL (foto) a fost admisă. La soluţionarea prezentei cereri vă rog să aveţi în vedere şi Decizia nr.5238 din 19.11.2009 pronunţată de l.C.C.J în dosarul 31492/3/2008 prin care s-a admis sesizarea Consiliului Naţional pentru Studiere Arhivelor Securităţii şi s-a constatat calitatea de colaborator al Securităţii a numitului Ciubotariu Costinel, hotărâre pe care o anexez prezentei.”
De atunci au trecut săptămâni dar preşedintele Biroului Electoral Comunal Suliţa n-a reuşit să răspundă la cerere, deşi legea o obliga s-o facă cu celeritate. Traian Popa a contactat BEC Suliţa şi la telefon. O doamnă pe nume Rusu i-a promis că se va interesa de adresa sa şi că va primi răspuns. Astăzi, 9 septembrie a.c., Traian Popa a sunat din nou la BEC Suliţa şi din nou i s-a promis că va primi un răspuns.
Cineva din acest BEC îl ocroteşte pe candidatul turnător la securitate Costinel Ciubotariu. Sunt două supoziţii de luat în calcul pentru care cei de la BEC nu răspund la solicitare:
1. Costinel Ciubotariu n-a recunoscut prin declaraţie că a fost turnător la securitate, ceea ce este un fals în acte publice şi uz de fals. În loc de a primi un nou mandat de primar ar trebui să primească un mandat de arestare.
2. A completat corect declaraţia, adică a recunoscut colaborarea cu fosta securitate, dar cei de la BEC nu vor să se afle public acest lucru pentru că Ciubotaru riscă să piardă alegerile.
Şi într-un caz, şi-n celălalt, preşedintele BEC Suliţa re4fuză să respecte legea, adică să-i răspundă lui Traian Popa la cele solicitate.
„Le-am dat termen să-mi răspundă până vineri. Dacă nu primesc răspunsul mă duc la Biroul Electoral Central şi sesizez situaţia de la BEC Suliţa. Nu accept să mi se fure dreptatea” – mi-a explicat la telefon Traian Popa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 7 - 13.09.2030
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Tratament psihiatric ratat
Liberalii continuă cu succes demolarea începută de PSD
Ioan Rotundu
Bani europeni aruncaţi la gunoi de către primarul din Suliţa
Ioan Rotundu
La Drăguşeni, liberalii stau la cheremul primarului interlop Nechita
Ioan Rotundu
Tată, din pădure, lemnele când se fură?
Fiule, noaptea, că ai protecţie destulă!
Ioan Rotundu
COMUNICAT PNŢCD Botoşani
Preşedinte la BECC Suliţa sau avocatul primarului Costinel Ciubotariu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă