Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5726
De la 07 Ianuarie 2003
114817992

APM chestionează primăriile şi agenţii economici

  • 30 January 2008, 23:00
Autorităţile locale şi agenţii economici de pe raza judeţului sunt obligate să completeze o serie de chestionare transmise de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani cu privire la modalităţile de investigare şi poluare a solului şi subsolului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al APM, Narcisa Dumitriu, chestionarele trebuie transmise până pe data de 20 februarie. Cei chestionaţi trebuie să răspundă la întrebări referitoare la elemente de contaminare cunoscute şi potenţiale, evaluarea de risc asupra mediului şi sănătăţii oamenilor, surse de pericol potenţial generator de poluare pentru mediul geologic, informaţii despre investigaţii geologice şi patologice realizate pe amplasamentul respectiv. „Este prima acţiune de o asemenea amploare desfăşurată în judeţul Botoşani şi au fost trimise circa 300 de chestionare. Acţiunea a demarat în această lună şi se referă la inventarierea preliminară a siturilor contaminate de pe teritoriul judeţului. Siturile pot fi de două categorii, respectiv contaminate istoric, orfane sau abandonate sau contaminate actual”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Narcisa Dumitriu.
La nivelul judeţului printre sursele care pot duce la contaminarea solului şi subsolului se numără industria lemnului, industria alimentarp, depozitele de deşeuri municipale, staţii de distribuţie a produselor petroliere, service auto, spălătorii auto, curăţătorii chimice sau activităţii zootehnice. „Investigarea şi evaluarea poluării solului şi subsolului reprezintă obligaţia şi responsabilitatea operatorului economic sau deţinătorului de teren care a desfăşurat sau desfăşoară activităţi poluatoare sau potenţial poluatoare pentru mediul geologic”, a mai precizat Narcisa Dumitriu. Lucrările de investigare şi evaluare a poluării mediului trebuie suportate financiar fie de agenţii economici în cazul poluării actuale şi istorice, fie de administraţia locală în cazul siturilor abandonate sau orfane. În cazul în care nu sunt respectate prevederile actului normativ pentru persoanele fizice amenzile sunt de la 5000 la 10000 lei şi de la 30000 la 50000 lei pentru persoanele juridice. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Scufiţa Roşie are o problemă
Newtrex vă oferă un salariu bun
Liberali au eşuat lamentabil, chiar ruşinos
Cele 17 drumuri judeţene vor intra în execuţie în 2008
Lui Humelnicu i-au ieşit pasienţele
Problema câinilor comunitari revine în actualitate
Unitatea Medico - Socială Mihăileni este în pericol
Cultura Botoşăneană îşi intră în drepturi
Sindicatele din învăţământ refuză firimiturile salariale ale guvernului
LSI nu renunţă la cadouri
Decontarea navetei profesorilor ridică probleme
Opt cursuri de calificare pentru şomeri
Românul şi gripa clasică
Program TELE'M Botoşani, joi, 31 ianuarie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă