Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2983
De la 07 Ianuarie 2003
76574800
ASP solicită fonduri pentru

Locuinţe pentru medicii rezidenţi

  • 18 January 2008, 23:00
Locuinţele pentru medici ar fi un punct de atracţie pentru ca aceştia să vină să lucreze în sistemul de sănătate botoşănean. Oferindu-le locuinţe, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani consideră că medicii buni, în special cei rezidenţi, vor fi mai tentaţi să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul municipiului.
Din acest motiv, reprezentanţii ASP au solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea de fonduri ce vor fi folosite în scopul construcţiei de locuinţe pentru medicii rezidenţi. „Întrucât sunt medici rezidenţi care vor să îşi desfăşoare activitatea de rezidenţiat şi sub îndrumarea unui medic primar, am solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea unor fonduri pentru construcţia unor locuinţe de serviciu, care să poată fi utilizate pe perioada rezidenţiatului de către medicii care se pregătesc pe specialitate”, a declarat directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu. Acesta consideră că ridicarea unor locuinţe reprezintă un punct important pentru a aduce noi medici specialişti în sistemul de sănătate botoşănean.
Pentru ca medicii buni să rămână în Botoşani, directorul ASP consideră că acestora le trebuie asigurate toate condiţiile necesare. Însă, în ceea ce priveşte construcţia locuinţelor, ASP are la ora actuală o singură problemă. Trebuie identificat un spaţiu în care pot fi ridicate aceste locuinţe pentru medicii rezidenţi. „Din ceea ce am discutat cu managerii spitalelor, urmează să solicităm şi avizul Consiliului Judeţean care este titularul terenului, s-ar putea ca aceste locuinţe să fie construite în zona Spitalului de Infecţioase”, a adăugat directorul ASP, Gabriel Oprişanu. Deocamdată, singurul loc disponibil pe care l-a găsit conducerea autorităţii botoşănene este lângă Mănăstirea Popăuţi, pentru că în curtea Spitalului Judeţean nu se pot construi astfel de locuinţe. Conducerea ASP aşteaptă ca şi Consiliul Judeţean sau Primăria municipiului Botoşani să îşi spună punctul de vedere în ceea ce priveşte spaţiile disponibile. La ora actuală sistemul de sănătate botoşănean are un deficit de cadre medicale doar în anumite specialităţi. Printre specialităţile deficitare se numără radiologia, pediatria, medicina legală sau medicina de laborator. Având în vedere că la nivelul Spitalului Judeţean se vor înfiinţa secţii noi, precum cea de neurochirurgie, judeţul va avea nevoie de mai mulţi specialişti.
„Nu este un deficit foarte mare de medici specialişti, dar sunt anumite specialităţi deficitare şi anumite specialităţi noi care obligatoriu trebuie să le deţină şi judeţul Botoşani”¸ a mai precizat Gabriel Oprişanu, directorul ASP. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXVIII)
(Ioan Rotundu)
Vinde laptop performant la preţ avantajos
I-a văzut pe jandarmi primind taxă de protecţie de la cerşetori
şeful jandarmilor zice că aşa ceva este imposibil
Zelincă, acuzată că aplică amenzi la ordin politic… liberal
primarul social-democrat Aroşoaie prima victimă
AJOFM a primit undă verde pentru reabilitarea noului sediu
Vrea să crească gama de servicii medicale oferite
O nouă găselniţă a la… Oprişanu
Primăria Botoşani, un angajator neatractiv
Zestrea democraţilor la formarea PD-L: o datorie substanţială
Democrat-liberalii aruncă în cursă primii candidaţi la primării
Instituţia Prefectului începe analiza primelor din deconcentrate
Se laudă că a adus un autobuz pentru elevii din Prisăcani
Peremiştii vor credit politic pe... scripa maestrului Cobâlă
Chirilă plăteşte scump votul pentru Dinescu
Sondaj de opinie privind emigranţii români în Italia
Acquis-ul Uniunii Europene privind azilul
În atenţia clienţilor S.C. TERMICA S.A.
Horoscop
Dezamăgirea lui Iţic
Salată orientală de iarnă
Program TELE’M Botosani
Loialitatea faţă de un partener repudiat în întreaga lume
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă