Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22032
De la 07 Ianuarie 2003
120846498

AUR – partidul analfabeţilor funcţionali

  • Ioan Rotundu
  • 16 June 2023, 17:41
Sunt tot mai multe semnele care vestesc reîntoarcerea vremurilor lui Ducă Vodă, vremuri pe car5e Mihail Sadoveanu le-a numit Zodia Cancerului.
Un sondaj efectuat asupra opţiunilor politice de vot ale românilor, dat publicităţii astăzi, ne arată că PSD-ul se bucură de un procent de 28%, AUR – 22%, PNL -18%, USR 13% şi UDMR 5%
. Partide precum PMP, Forţa Dreptei, Pro România, dacă ar fi alegeri duminica aceasta, n-ar intra în Parlament. În ce priveşte REPER, partidul lui Dacian Cioloş, acesta poate fi descoperit doar la „etc.”
Este limpede, dacă cineva l-ar fi plătit pe preşedintele Klaus Iohannis să ducă PNL-ul la pierzanie, n-ar fi reuşit s-o facă atât de bine cum a reuşit de vreo 3 ani încoace.
Se poate observa că binomul politic PSD – PNL, format pe baza unor simţiri comune „în suflet şi cuget” au şanse nule ca după alegerile parlamentare de la anul să poată forma singuri Guvernul.
Dar, cel mai îngrijorător este creşterea vertiginoasă a AUR condus de George Simion. Acest partid, în afară de a avea abilitatea să provoace scandaluri, nu oferă nimic în plus românilor, nicio soluţie la problemele pe care le critică, nu are un program de guvernare pentru a ne lămuri încotro vor duce România dacă vor fi la guvernare.
Am stat de vorbă cu mulţi dintre cei care susţin că vor vota cu AUR, dar toţi, absolut toţi, îşi merită din plin statutul de analfabet funcţional pentru că n-au habar cum funcţionează statul, care sunt funcţiile statului, ale guvernului, ce competenţe are preşedintele ţării, nu înţeleg legile elementare ale economiei de piaţă dar susţin, fără niciun argument, că AUR la guvernare va salva ţara de la sclavia impusă de Uniunea Europeană., de NATO, de America iar laptele şi mierea se vor revărsa peste români, fără ca ei să mai muncească.
I-am întrebat pe unii dintre ei ce-au făcut cei doi parlamentari AUR pentru judeţul nostru, pentru ţară, în afară de scandaluri. N-au po0utut să-mi spună nimic pentru că nici nu-i cunosc..
AUR poate aduce România în situaţia în care în Polonia, Partidul „Dreptate şi Justiţie” a redus drastic drepturile democratice câştigate de preşedintele Lech Walesa iar acum polonezii stau în stradă speriaţi de corupţia care a cuprins ţara, în situaţia în care în Ungaria partidul lui Orban a anulat libertăţile democratice şi se află permanent în dezacord cu directivele adoptate de Comisia Europeană.
Din nefericire pentru românii conştienţi de direcţia în care trebuie să meargă România, segmentul de analfabeţi funcţionali este de important şi poate influenţa în negativ alegerile parlamentare de la anul, mai ales că aceştia vor merge masiv la vot, spre deosebire de românii responsabili de soarta lor şi a ţării dar dezgustaţi de actuala clasă politică.
Trist este pentru noi faptul că iar va trebui să votăm „răul cel mai mic” pe care în mimjentu7l de faţă nu-l cunoaştem. Dacă PNL-ul nu va lua o decizie radicală de a se despărţi de PSD şi reveni la valorile lor istorice, la valorile liberale adevărate şi nu cosmetizate, îmbălsămate cu doctrina socialistă, atunci, la anul, acest partid va dispărea din istorie aşa cum a dispărut şi PNŢ-CD. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: De la Botosani la Verona - Plecarea
săptămânii 12 – 18.06.2023
bancBancul săptămânii: Misoginism nerecunoscut
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Ligamentele lui Ovidiu Chelaru
De la Ana – ISC Racoviţă la Caiafa – CJ Federovici
Ioan Rotundu
Eveniment cultural la Școala Călărași
A dat cale liberă marelui jaf naţional
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu - Anunț
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă